Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.8°C17.3°C
3 BF 84%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.9°C14.4°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C14.3°C
2 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.8°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.9°C
3 BF 100%
Ο Στουρνάρας έβλαψε τη χώρα του, για το χατίρι του Σόιμπλε
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Στουρνάρας έβλαψε τη χώρα του, για το χατίρι του Σόιμπλε

«Ο Πολ (Τόμσεν) και η Λαγκάρντ είπαν ότι έπρεπε να σταθώ στο πλευρό τους, για να πείσουν τους ευρωπαίους ηγέτες να δεχθούν κούρεμα του χρέους της Ελλάδας. Είπα: Ο.Κ., αν έρθω με την πλευρά σας, είναι κάτι που θα βοηθήσει πραγματικά την Ελλάδα, αλλά είναι και κάτι που αποκλείεται να γίνει. Ο Σόιμπλε μου είπε, Γιάννη ξέχνα το. Οπότε αν κάτι δεν μπορεί να γίνει, τι μπορώ να κάνω;». Αυτά τα λόγια τα είπε ο Γιάννης Στουρνάρας, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών και τα είπε απευθυνόμενος σε διεθνές ακροατήριο, στους αναγνώστες των Financial Times.

Το είπε ο Στουρνάρας, το παραδέχθηκε φόρα παρτίδα. Αρνήθηκε να βοηθήσει στην προώθηση μιας λύσης που, κατά τον ίδιο, θα ήταν ωφέλιμη για την Ελλάδα, μόνο και μόνο για να μην δυσαρεστηθούν η Μέρκελ και ο Σόϊμπλε. «Αποκλειόταν να γίνει», υποστήριξε ο κ. Στουρνάρας. Προφανώς αποκλειόταν να γίνει, όταν δεν τολμάει να το ζητήσει, να το απαιτήσει, να βγει στα κεραμίδια, ούτε καν ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος. Την προωθούσαν, για τους δικούς τους ιδιοτελείς λόγους, ο Πολ και η Κριστίν και ο Γιάννης έκανε την πάπια, για να μην χολωθεί ο Βόλφγκανγκ.

Δεν πρόκειται απλώς για ατολμία, για πτωχοπροδρομικό δέος απέναντι στον ισχυρό. Πρόκειται για απόλυτη υποταγή στη στρατηγική του ισχυρού, κύριε Σόιμπλε ιδού ο στρατός σας. Κι ο στρατός δεν είναι ο Στουρνάρας, ουδείς μπορεί να πιστέψει ότι ο υπουργός Οικονομικών έδρασε αυτοβούλως σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως είναι το κούρεμα του δημόσιου χρέους. Ο στρατός είναι η κυβέρνηση, είναι ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, που όταν τους λες μερκελιστές εξανίστανται και φρίττουν. Μετά και τις αποκαλύψεις του Στουρνάρα, είστε μερκελιστές με τη βούλα, πιο μερκελιστής πεθαίνεις.

Να βγει η κυρία Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και να ζητήσει από τον Σαμαρά να διαγράψει αμέσως τον Στουρνάρα, γιατί αν δεν τον διαγράψει, σημαίνει ότι ταυτίζεται απολύτως με τις απόψεις του, που ταυτίζονται απολύτως με τις απόψεις της Μέρκελ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL