Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
16.6°C19.6°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.2°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
15.5°C16.0°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.8°C19.1°C
5 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C18.0°C
0 BF 63%
ΚΡΕΙΤΤΟΝ ΣΙΓΑΝ; / Τιτιβίσματα...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΚΡΕΙΤΤΟΝ ΣΙΓΑΝ; / Τιτιβίσματα...

Αγαπητή Ευγενία,

Θέλω να με συνδράμεις για να απαντήσουμε σε ορισμένα ζητήματα που θέτουν οι φίλες και οι φίλοι στα μηνύματά τους. Ανασύρω μερικά:

Αμαρυλλίς: Μου άρεσε η έκφρασή σου «επικοινωνιακή μνήμη». Υπάρχει ένα θέμα, ασχολούμαστε με αυτό, το θυμόμαστε όσο διαρκεί η επικοινωνιακή του καλλιέργεια. Ύστερα λησμονείται, χάνεται. Πράγματι, πού είναι σήμερα η μικρή Μαρία;

Χαρούμενο κυκλάμινο: Μη μου λες πάλι για τις μεταμεσονύχτιες ροζ προβολές. Συνεχίζουν απτόητα τα μικρομέγαλα κανάλια. Ούτε έλεγχος, ούτε φιλότιμο. Ύστερα διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους κάποιοι-ες ότι η πορνεία και η εμπορία για λόγους σεξουαλικής εκμετάλλευσης θεριεύει. Ουαί υμίν, υποκριτές!

Εφη έφα: Μη με ταράζεις, χριστιανή μου, με το πώς φτάσαμε έως εδώ και ποιος ευθύνεται για την κατρακύλα της χώρας. Αν είναι να ασχοληθούμε με το πανεθνικής σημασίας αυτό θέμα, να καταπιαστούμε θεσμικά με τη σοβαρότητα που του αξίζει. Όχι μπλατσαριές. Αν δεν απαντηθεί, αν δεν εκκαθαριστεί, ανάταση μην περιμένεις. Ούτε νέα πορεία.

Αετός: Συμφωνώ μαζί σου ότι η καταστροφή των εργασιακών σχέσεων είναι εξίσου σοβαρό πρόβλημα με την οικονομική κατάρρευση. Αισιοποιείται η κατάσταση στην αγορά εργασίας. Και με το αετίσιο βλέμμα σου σωστά έχεις εστιάσει, στο ότι οι λύσεις που σήμερα τεκταίνονται βλέπουν δεκαετίες μπροστά. Ρυθμίζουν το καθεστώς προς όφελος των εργοδοτών, της άρχουσας τάξης και εις βάρος των εργαζόμενων. Θεώρησέ το προσωρινή ανωμαλία. Μη συμβιβάζεσαι...

Απολιτίκ, ενταύθα: Την «τρελή» ψήφο θα πλασάρουν εν όψει των σημαντικών εκλογών του Μαΐου ή και την αποχή. Το 'χεις κι εσύ παρατηρήσει; Μου το λένε κι άλλοι. Στο όνομα της απόρριψης της πολιτικής συλλήβδην, της κατάντιας της. Τον νου τους οι δημοκρατικές, αριστερές δυνάμεις. Μη βάλουν τρικλοποδιά στον εαυτό τους. Τώρα, ποιοι απεργάζονται τέτοια σενάρια; Ε, μεγάλα παιδιά είμαστε...

Ενεργός πολίτης: Σε ευχαριστώ που, παρ' ότι άνδρας, σκέφτεσαι φιλοφεμινιστικά. Τώρα που το λες, το βλέπω κι εγώ. Στην ονοματολογία των δημοτικών - περιφερειακών εκλογών ελάχιστα ονόματα γυναικών φιγουράρουν. Α, πα, πα! Κάθε πέρυσι και καλύτερα; Να ανασκουμπωθούμε όσο είναι καιρός.

Κούκος: Αναρωτιέσαι πώς αυτή η εύλογη και δικαιολογημένη οργή του λαού θα εκφραστεί. Το ίδιο ανησυχεί με εσένα η Χαρίκλεια. Και τονίζει, αν αυτό το κυρίαρχο αίσθημα εκφυλισθεί, αν διοχετευθεί σε ανούσιες αψιμαχίες, πάει, χάθηκε η ευκαιρία. Πρέπει να γίνει σωστή αξιοποίηση και το ποτάμι της οργής να αποκαθάρει την κόπρο.

Τσίου-τσίου: Απορείς όσο κι εγώ. Οι πολιτικοί υπερασχολούνται με τα facebook και τα twitter. Πότε αδειάζουν; Ξέρεις τι σκέφτομαι; Το Διαδίκτυο δίνει τη δυνατότητα να λέει ο καθένας και η καθεμιά περίπου ό,τι θέλει και στον χρόνο που θέλει. Στην εφημερίδα υπάρχουν περιορισμοί, ο φράχτης της δεοντολογίας, ο χώρος, ο χρόνος, η επικαιρότητα. Έτσι το Διαδίκτυο είναι λύση.

Ανυπόμονη: Ο ΕΟΠΥΥ εδώ και καιρό έχει κατεβάσει ρολά. Είναι τραγική ειρωνεία, λες, να βλέπεις την επαναλαμβανόμενη ρεκλάμα στην τηλεόραση για το πώς θα κλείσεις ραντεβού με τον αόρατο γιατρό. Έλα μου, ντε!

Τρεις χάριτες σε μια: Κουράστηκες, λες, που όλος ο δημόσιος διάλογος περιστρέφεται γύρω από τα Μνημόνια, την τρόικα, τα δημοσιονομικά και τα συναφή. Μην περιμένεις να αλλάξει το κλίμα. Εκλογές εν όψει και όλα αυτά θα βρίσκονται στο ανατομικό τραπέζι.

Θαλασσόλυκος: Έμαθες ότι η εφοπλιστική τάξη καλπάζει, επιδεικνύοντας μέσα στο 2013 απίστευτο δυναμισμό. Επενδύθηκαν 18,1 δισ. δολ. σε αγορές η ναυπηγήσεις πλοίων. Μα τότε πώς εξηγείται ή ανεργία και ο μαρασμός στις τάξεις των Ελλήνων ναυτεργατών; Πώς εν τέλει, ο εφοπλισμός συμβάλλει στην αναχαίτιση της κρίσης;

Και εκείνοι δεν απάντησαν!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL