Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Νοσοκομείο Άμφισσας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νοσοκομείο Άμφισσας

* Νοσοκομείο Άμφισσας: Τη στελέχωση του νοσοκομείου Άμφισσας, των Κέντρων Υγείας Λιδορικίου, Ιτέας και των περιφερειακών ιατρείων ζητούν οι Γιάννης Σταθάς και Βασίλης Κυριακάκης, αναφέροντας ότι υπάρχουν ελλείψεις σε όλες τις βασικές ειδικότητες (υπουργείο Υγείας).

* Τιμολόγιο δικηγόρων για εργατικά ζητήματα: Τη μείωση των τιμολογίων όσον αφορά την ένδικη διεκδίκηση εργασιακών δικαιωμάτων και την ενίσχυση του θεσμού της νομικής βοήθειας για τους οικονομικά αδύναμους πολίτες προτείνει ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, επισημαίνοντας ότι το τιμολόγιο που θεσπίζει ο Κώδικας Δικηγόρων είναι υψηλό και συνολικά οι δαπάνες είναι απαγορευτικές για τους εργαζόμενους (υπουργείο Δικαιοσύνης).

* 10ο Λύκειο Δειλινών Νομού Ηρακλείου: Την κάλυψη των κενών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στον Νομό Ηρακλείου, ζητάει ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το 10ο Λύκειο Δειλινών Ηρακλείου, του οποίου οι μαθητές της Α' Λυκείου δεν έχουν καθηγητή Μαθηματικών, με αποτέλεσμα να έχουν πραγματοποιηθεί δύο μαθήματα στη Γεωμετρία και στην Άλγεβρα κανένα (υπουργείο Παιδείας).

* Χαράτσι από την Alpha Bank: Η τράπεζα Alpha Bank τιμολογεί με 15 ευρώ τις συναλλαγές μέσω τραπέζης που αφορούν πάγιες εντολές, όταν αυτές εντέλλονται τις έξι τελευταίες μέρες του μήνα υπογραμμίζει ο Γιάννης Ζερδελής, επισημαίνοντας ότι χαρατσώνει τους πελάτες της που συναλλάσσονται μέσω αυτής με το Δημόσιο (υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης).

* Συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών για οικογενειακούς λόγους: Εβδομήντα εκπαιδευτικοί που υπέβαλαν φέτος αίτηση συνταξιοδότησης για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους δεν έχουν λάβει απάντηση, ενώ 87 αιτήσεις εκπαιδευτικών απορρίφθηκαν από τα Κεντρικά Υπηρεσιακά Συμβούλια, χωρίς να έχουν επί της ουσίας εξεταστεί τονίζουν οι Παναγιώτα Δριτσέλη, Τάσος Κουράκης, Γιώργος Πάντζας, Έφη Γεωργοπούλου και Τζένη Βαμβακά ζητώντας να εξεταστούν όλα τα αιτήματα συνταξιοδότησης (υπουργείο Παιδείας).

* Τμήμα Αλλοδαπών του πρώην Δήμου Αρκαδίων Ζακύνθου: Την έκδοση πορίσματος από το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τις καταγγελίες του Διονυσίου Συνετού, εργαζομένου στον Δήμο Ζακύνθου, σχετικά με παρανομίες στο Τμήμα Αλλοδαπών στον πρώην Δήμο Αρκαδίων Ζακύνθου την περίοδο 2006-2010 ζητάει ο Σταύρος Κοντονής, επισημαίνοντας ότι ο τότε δήμαρχος σήμερα είναι δήμαρχος Ζακύνθου και ενδεχομένως "προστατεύεται" ως φιλοκυβερνητικός εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών (υπουργείο Εσωτερικών).

* Ανασφάλιστοι υπερήλικες με σύνταξη ΟΓΑ: Σωρεία από ανασφάλιστους υπερήλικες λόγω των νέων εισοδηματικών κριτηρίων χάνουν τη σύνταξη των 350 ευρώ τον μήνα ή μειώνεται στο μισό η σύνταξη για ζευγάρια με εισόδημα της τάξης των 700 ευρώ τον μήνα τονίζει ο Δημήτρης Κοδέλας, αναφέροντας περίπτωση ανασφάλιστης υπερηλίκου του Δήμου Άργους - Μυκηνών και ηλικιωμένου ζεύγους (υπουργεία Εργασίας, Οικονομικών).

* Γυμνάσιο, Λύκειο φυλακών Νέων Αυλώνα: Την πρόσληψη αναπληρωτών καθηγητών και τη δημιουργία οργανικών θέσεων στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνας προτείνουν οι Γιάννης Αμανατίδης, Τάσος Κουράκης, Τζένη Βαμβακά, Έφη Γεωργοπούλου, Παναγιώτα Δριτσέλη, Μαρία Κανελλοπούλου και Γιώργος Πάντζας, υπογραμμίζοντας ότι λόγω ελλείψεων χάνονται 269 διδακτικές ώρες την εβδομάδα, ακόμη και πανελλαδικώς εξεταζομένων μαθημάτων (υπουργείο Παιδείας).

* Οδηγοί ασθενοφόρων Νοσοκομείου Καλαμάτας: Χωρίς οδηγούς ασθενοφόρων κινδυνεύει να βρεθεί το Νοσοκομείο Καλαμάτας προειδοποιεί ο Θανάσης Πετράκος, ζητώντας να ανακληθούν από τη διαθεσιμότητα (υπουργείο Υγείας).

* ΟΑΕΕ Αμαλιάδας: Τις αντιδράσεις που προκαλεί το επικείμενο κλείσιμο του γραφείου του ΟΑΕΕ στην Αμαλιάδα μεταφέρουν οι Έφη Γεωργοπούλου και Δημήτρης Στρατούλης, τονίζοντας ότι εξυπηρετούνται 5.000 επαγγελματίες και χιλιάδες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι από τη Αμαλιάδα, τη Γαστούνη, το Βαρθολομιό, την Κυλλήνη, τα Λεχαινά, τη Βάρδα και τη Νέα Μανωλάδα (υπουργείο Εργασίας).

* Λήλαντας ποταμός Εύβοιας: Την υλοποίηση των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας από την εκβολή του ποταμού Λήλαντα μέχρι τη γέφυρα Βασιλικού στην Εύβοια, ζητά ο Βαγγέλης Αποστόλου, θυμίζοντας ότι το 2009 δεσμεύθηκαν 8 εκατ. ευρώ για λογαριασμό της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (υπουργεία Περιβάλλοντος, Υποδομών).

* Ιδιωτικοποίηση ΚΨΜ: "Τρελά κέρδη" απολαμβάνουν οι ιδιώτες που ανέλαβαν τα ΚΨΜ των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων επισημαίνουν οι Γιάννης Σταθάς, Βασίλης Κυριακάκης και Θοδωρής Δρίτσας, αναφέροντας ότι οι τιμές έχουν τετραπλασιαστεί, μόνο στο ΚΕΝ Θήβας ο μηνιαίος κύκλος εργασιών είναι 600.000 ευρώ (υπουργείο Άμυνας).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL