Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
ΣΤΟΝ ΑΦΡΟ / Παραμονή Πρωτοχρονιάς με τον ΣΚΑΪ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΟΝ ΑΦΡΟ / Παραμονή Πρωτοχρονιάς με τον ΣΚΑΪ

Ήταν παραμονή Πρωτοχρονιάς, δέκα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα, κι όλα τα κανάλια έδειχναν γλέντια, χορούς, τραγούδια, φαγοπότια και γέλια. Όλα, εκτός από τον ΣΚΑΪ, που έδειχνε έναν άντρα να κυνηγάει αγριοκάτσικα στη Σιβηρία. Μόλις το ρολόι έδειξε δώδεκα, την ώρα που ο Καμίνης ξεστόμιζε το μηδέν, ο άντρας της Σιβηρίας έπιασε ένα αγριοκάτσικο, το ξεκοίλιασε με το μαχαίρι του, το έγδαρε, το τεμάχισε, φόρεσε το τομάρι του πανωφόρι και πήρε τον δρόμο της επιστροφής στην οικογένειά του. Την πεινασμένη οικογένειά του στα βάθη της Σιβηρίας.

Αυτό θα είναι, γατάκια, το 2014. Όχι σαμπάνιες, πίτες, φλουριά και ξέκωλα που αφηνιάζουν μόλις ψελλίσει ο ΛΕ-ΠΑ το «όλα τα μωρά στην πίστα». Η Ελλάδα του 2014, μας προειδοποιεί ο ΣΚΑΪ και σύσσωμος ο Όμιλος Αλαφούζου, θα είναι Σιβηρία, ένας τόπος έρημος, απέραντος και τραχύς, μέρη αφιλόξενα κι απάνθρωπα, που για να τα δαμάσεις θα χύσεις το αίμα σου σταγόνα- σταγόνα, σαν το μπεκ που ποτίζει τα άνυδρα χωράφια της Γιούτα. Εκτός από το χρυσάφι του υπεδάφους, βέβαια, που θα το δώσουμε κοψοχρονιά στην "El Dorado Gold", για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο κι όποιος καριόλης κουνηθεί, θα τον τυλίξουμε σε μια κόλλα χαρτί και θα τον στείλουμε στη φυλακή για τρομοκρατία.

Ξέχνα τη χλιδή του παρελθόντος, ράθυμε και κακομαθημένε Έλληνα. Το 2014 δεν θα έχει φούρνους, δεν θα έχει χασάπικα, δεν θα έχει μπακάλικα, δεν θα έχει ρουχάδικα και παπουτσάδικα, δεν έχει Πάσχα ο Λιναρντό, ούτε έχει πάει σε εσπερινό. Το 2014 θα ζωστείς το μαχαίρι σου και θα ανέβεις στο βουνό να κυνηγήσεις αγριοκάτσικα. Θα το πιάσεις το αγριοκάτσικο, Έλληνα, θα το ξεκοιλιάσεις, θα λουστείς με το αίμα του για να ζεσταθείς, θα φας το κρέας του ωμό, εκτός κι αν δικαιούσαι κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, οπότε θα το ψήσεις ελαφρά στον ατμό, αφού το σοτάρεις με σος μαϊντανού και το αλείψεις με βούτυρο από οξύρυγχο. Θα πάρεις το δέρμα του να φτιάξεις ρούχα και παπούτσια, θα κάνεις τα δόντια του χάντρες στο κομπολόι της το μαργαριταρένιο, θα θρυμματίσεις τα κόκαλά του, θα τα ανακατέψεις με βοτάνια και θα έχεις φάρμακα για όλο τον χειμώνα, βάρδα μόνο να μην το μάθει ο Άδωνις.

Με κόπο θα βγάζεις, Αδάμ, το ψωμί σου, με πόνο θα γεννάς, Εύα, τα παιδιά σου. Και θα έχεις κι από πάνω μια τριμελή επιτροπή αποτελούμενη από τους Αλέξη Παπαχελά, Μπάμπη Παπαδημητρίου και Άρη Πορτοσάλτε να σου πρήζει ολοχρονίς τους αναπαραγωγικούς αδένες: «Κουνήσου, ρε ρεμάλι, θα πάει πίσω η ανάπτυξη. Μην τρως πολύ, ρε Γαργαντούα, θα χαθεί το πλεόνασμα. Πάρε, ρε κιοτή, τηλέφωνο στο ΣΔΟΕ να καταδώσεις τη μάνα σου που φοροδιαφεύγει».

Καλώς ορίσατε στην κόλαση του 2014.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL