Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
17.5°C21.8°C
2 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.1°C
2 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.4°C
4 BF 62%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 47%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.0°C19.9°C
2 BF 40%
ΣΤΟΝ ΑΦΡΟ / Τα φάγαμε μαζί με τον Κάντα, τον Λιάπη, τον Τομπούλογλου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΟΝ ΑΦΡΟ / Τα φάγαμε μαζί με τον Κάντα, τον Λιάπη, τον Τομπούλογλου

"Πυκνώνουν εσχάτως τα περιστατικά που δείχνουν ότι τα όργανα της πολιτείας, σε όλα τα επίπεδα, επικεντρώνονται - επιτέλους - στο καθήκον τους: τόσο η σύλληψη του Μιχάλη Λιάπη για τις πλαστές πινακίδες όσο και η παγίδευση του Χάρη Τομπούλογλου για τη μίζα των 25.000 ευρώ αποτελούν τρανές αποδείξεις περί αυτού". Αυτό κατάλαβαν «Τα Νέα» από τις υποθέσεις του Λιάπη και του Τομπούλογλου, ότι -επιτέλους- σε αυτήν εδώ τη χώρα ξεκίνησε η κάθαρση και πάρτε μαζί σας τουμποφλό, γιατί το μέλλον είναι γεμάτο πουρί.

Επιτέλους, η τροχαία κάνει το καθήκον της: Αυτό είναι το συγκλονιστικό συμπέρασμα από την υπόθεση του Λιάπη. Αυτό και όχι ότι υπάρχει ένα δικομματικό σύστημα που εξέθρεψε την οικογενειοκρατία, τα ελέω θεού υπουργιλίκια, την ατιμωρησία και τον σνομπισμό, φτάνοντας μέχρι του σημείου να πλαστογραφεί πινακίδες, για να γλιτώσει 5.000 ευρώ. Ο Λιάπης δεν είναι γέννημα θρέμμα της Δεξιάς και της νοοτροπίας της, είναι ένας ασυνείδητος οδηγός που πιάστηκε στα πράσα από τον Τροχονόμο Μπέκα.

Συμπέρασμα βγήκε και από την υπόθεση Τομπούλογλου και ήταν το εξής: «Πείτε ρε ένα μπράβο στην κυβέρνηση, που πιάνει ακόμα και τους δικούς της». Το έγραψε ο Γεωργιάδης στο twitter, το υιοθετούν με τον κυριλέ τρόπο τους και «Τα Νέα». Μπράβο, λοιπόν, στη Ν.Δ. που έπιασε το βλαστάρι της, αυτόν που έδερνε αριστερούς στις ένδοξες εποχές της ΟΝΝΕΔ, που διορίσθηκε στα είκοσί του στην Εθνική Τράπεζα, που τοποθετήθηκε σε καίριες θέσεις του κράτους, που κατέβαινε για βουλευτής και για δήμαρχος με τη σημαία της φιλελεύθερης παράταξης. Μέχρι και κομματάρχης του Λιάπη είχε διατελέσει ο Τομπούλογλου, αυτό το σύμβολο του κράτους και του παρακράτους της Δεξιάς.

«Την ίδια στιγμή η Δικαιοσύνη μπαίνει βαθιά στην υπόθεση των αμαρτωλών εξοπλιστικών προγραμμάτων των περασμένων δεκαετιών: η απολογία Κάντα είναι προάγγελος σοβαρών εξελίξεων σε δικαστικό επίπεδο», συνεχίσουν ακάθεκτα «Τα Νέα». Η υπόθεση Κάντα, τουτέστιν, είναι ακόμη μία επιτυχία της ελληνικής δικαιοσύνης και όχι η τρανταχτή απόδειξη ότι οι πασόκοι και οι νεοδημοκράτες τρώγανε επί είκοσι πέντε χρόνια από τους εξοπλισμούς, στέλνοντας τον λογαριασμό στο δημόσιο χρέος, δηλαδή σε εμάς.

Τρώγανε οι πασόκοι, από τον αναπληρωτή γραμματέα μέχρι τον υπουργό, και ο Σημίτης δεν ήξερε τίποτα, ήταν τουλάχιστον αφελής, για να μην πούμε τίποτα βαρύτερο και πέσει να μας κάψει η ιερή φλόγα της διαπλοκής. Ήταν αφελής ο Σημίτης κι αυτόν τον αφελή μας τον φέρνουνε σήμερα για σωτήρα, τον εμφανίζουν ως τον πατριάρχη της νέας Κεντροαριστεράς. Εκτός κι αν δεν ήταν αφελής ο Σημίτης, οπότε είναι ο ηγέτης που ταιριάζει γάντι στο βενιζελικό ΠΑΣΟΚ και τους δορυφόρους του. Αν δεν μοιάζανε, δεν θα συμπεθεριάζανε.

Τρώγανε οι πασόκοι, από τον αναπληρωτή γραμματέα μέχρι τον υπουργό, και μετά βγήκε ο Πάγκαλος, ο αρχετυπικός μεγαλοπασόκος, να μας κατηγορήσει ότι τα φάγαμε όλοι μαζί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL