Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.7°C25.1°C
4 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.4°C19.6°C
4 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
4 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.9°C22.3°C
3 BF 26%
Βενιζάλ Σαλέχ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βενιζάλ Σαλέχ

 Αν δεν ήταν επώνυμος παράγοντας της Ν.Δ., σύμβουλος και δικηγόρος του Άδωνι, φίλος και συμμαχητής του Βορίδη, ένας από τους ΛΑΟΣωτήρες που ο Σαμαράς μάζεψε στην πάλαι ποτέ Κεντροδεξιά της χαράς και νυν Ακροδεξιά τη συμφοράς, ελάχιστοι θα έδιναν σημασία σε ότι λέει ο Θανάσης Πλεύρης του Κωνσταντίνου. Το πολύ-πολύ να του αφιέρωναν ένα σαρκαστικό σχόλιο - το μήλο κάτω από τη μηλιά ή κάτι τέτοιο.

Όμως ο Θανάσης είναι παράγοντας της δημόσιας ζωής. Τον καλούν όχι μόνο στα κανάλια, αλλά και σε εκδηλώσεις εθνικοφροσύνης, μαζί με άλλα στελέχη και βουλευτές της Ν.Δ., να δώσει τα φώτα του για τα μεγάλα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα. Έχει δεσμούς με το περιβάλλον του Σαμαρά, συμβουλεύει τον Άδωνι για ζητήματα της δημόσιας υγείας, υπερασπίζεται τα Μνημόνια και τη συγκυβέρνηση - έχει εν γένει λαμπρό δεξιό παρόν. Και ακόμα λαμπρότερο δεξιό μέλλον.

Αυτός ο Πλεύρης της Δεξιάς και της συγκυβέρνησης βγήκε και ζήτησε αίμα, νεκρούς, κόλαση για τη λύση του μεταναστευτικού. 'Τελική λύση" σε μια πλευρική παραλλαγή της, μπορεί να πει κανείς. Με ύφος αιμοβόρο, λόγια αιμοβόρα και πόζα αιμοβόρα που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου. Η εθνικοφροσύνη του Σαμαρά πλευρικώς απογυμνωμένη από κάθε πρόσχημα -περάστε να μεταλάβετε των γνησίων αχράντων και άκρως εθνικών μυστηρίων. Ή, Μέθοδος Πλεύρη με τη συνδρομή του Καιάδα.

Τα είπε ο άθλιος. Χειροκροτήθηκε μάλιστα από το χουντοσαμαρικό ακροατήριο, που ακούει αίμα και ενθουσιάζεται, αρκεί να είναι ξένο. Και δεν θύμωσε κανείς στη Ν.Δ. να τον αποκηρύξει - προφανώς οι πινακίδες του είναι γνήσιες για το κόμμα. Δεν θύμωσε ούτε ο εντεταλμένος διώκτης ύποπτων λέξεων Σίμος. Δεν θύμωσε ούτε η Μισέλ της παντιέρα ρόσα. Με αιδήμονα σιωπή δέχτηκαν το αιμοβόρο ξέσπασμα του δικού τους. Μπορεί και να τον χειροκροτούν από μέσα τους για τη δημιουργική εφαρμογή της πολιτικής τους, όπως τη διατύπωσε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.: Κάντε τους τον βίο αβίωτο!

Οι άλλοι, οι Βενιζάλ Σαλέχ όμως; Οι απηνείς διώκτες του ρατσισμού και του φασισμού; Αυτοί γιατί το βουλώνουν μπροστά σε τέτοιο κρούσμα προτροπής σε ρατσιστικά εγκλήματα; Τα πυρά τους στρέφονται σε μια πλευρά κι όχι στον Πλεύρη; Συγγνώμη, αλλά αν αυτό συμβαίνει, είναι, σύμφωνα με τον νέο όρο της πολιτικής επιστήμης, εκτσογλανισμός...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL