Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τρίζει η συγκυβέρνηση. Με 152 βουλευτές πλέον και εκβιασμένη ψήφο πέρασε ο ΕΝΦΙΑ

Ο Βύρων Πολύδωρας είπε ένα καθαρό "όχι" τελικά, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα της αντιπολίτευσης, αλλά και την διαγραφή του από τη ΝΔ αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας.

Παρουσία του Αντώνη Σαμαρά η κυβέρνηση απώλεσε άλλον ένα βουλευτή της από την ισχνή πλειοψηφία που διαθέτει, ύστερα από την ονομαστική ψηφοφορία για την επιβολή φόρου στα ακίνητα, την οποία προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Βύρων Πολύδωρας είπε ένα καθαρό "όχι" τελικά, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα της αντιπολίτευσης, αλλά και την διαγραφή του από τη ΝΔ αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας. Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 295 βουλευτές. Υπέρ του φόρου ακινήτων ψήφισαν 152 βουλευτές και κατά 143. Από την ψηφοφορία απουσίασε ο πρ. πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος δήλωσε ότι έχει ίωση, και ο ανεξάρτητος Νίκος Νικολόπουλος που έστειλε επιστολική ψήφο (η οποία δεν προσμετράται στην ψηφοφορία) ότι θα καταψήφιζε.

Την τελευταία στιγμή ψήφισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός. Κατά την πρώτη εκφώνηση του καταλόγου απουσίασε, αλλά ύστερα από πίεση που του άσκησε ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας εμφανίσθηκε και ψήφισε. Το βράδυ της Παρασκευής, μετά από εντολή του πανικόβλητου Μαξίμου, ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Θανάσης Μπούρας κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ και τους επέβαλε κομματική πειθαρχία. "Και τα δύο νομοσχέδια αποτελούν ψήφο εμπιστοσύνης", ξεκαθάρισε προκειμένου να τους "μαντρώσει". Η επιβολή κομματικής πειθαρχίας ήταν το μόνο επιχείρημα που προέβαλαν πολλοί από τους διαφωνούντες βουλευτές. Πειθάρχησε μέχρι και ο Νίκος Σηφουνάκης, ο οποίος στην ομιλία του στον προϋπολογισμό δήλωνε ότι δεν θα ψηφίσει το φόρο στα ακίνητα.

Δείτε όλα τα σχόλια