Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.8°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C16.0°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.2°C17.1°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.5°C19.1°C
2 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 62%
ΣΤΟΝ ΑΦΡΟ / Έκτακτη ανάγκη για έκτακτες δουλίτσες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΟΝ ΑΦΡΟ / Έκτακτη ανάγκη για έκτακτες δουλίτσες

«Τι να κάνουμε, η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, προσπαθώντας να κατασιγάσει την οργή των βουλευτών της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας για την πληθώρα των εξωφρενικών διατάξεων που περιλαμβάνονται στα νομοσχέδια του φόρου ακινήτων και των πλειστηριασμών. Στα χωριά μας την «έκτακτη ανάγκη» τη λέμε «τώρα που βρήκαμε τον παπά να θάψουμε καμιά δεκαριά», δηλαδή, χώστε Γιάννη μου και Κωστή μου διατάξεις, να γίνουν οι δουλίτσες καθώς πρέπει.

Βάλτε τη διάταξη με την οποία απαλλάσσεται ο ειδικός διαχειριστής της ΕΡΤ, Γκίκας Μάναλης, "από κάθε αστική, ποινική ή άλλη ευθύνη, έναντι τρίτων, για πράξεις ή παραλείψεις του κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων που του έχουν ανατεθεί. Η απαλλαγή του αφορά τόσο τις τελεσθείσες όσο και μελλοντικές του πράξεις ή παραλείψεις". Ό,τι κι αν έκανε ο κ. Μάναλης στο παρελθόν, ό,τι κι αν κάνει στο μέλλον, είναι αθώος βάσει νόμου. Ο κ. Μάναλης που διαχειρίζεται εκατομμύρια, που κάνει διαγωνισμούς, που αναθέτει προμήθειες. Ήταν τόσο ντροπιαστική η διάταξη, που την έκρυψαν πίσω από τον τίτλο "Ρυθμίσεις σχετικά με ΕΟΜΜΕΧ Α.Ε. και ορκωτούς εκτιμητές".

Από κάθε ευθύνη απαλλάσσεται και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΛΑΡΚΟ, της δημόσιας, προς το παρόν, επιχείρησης που διαχειρίζεται τον ορυκτό πλούτο της χώρας. Από ποια ευθύνη θέλει να απαλλάξει το Δ.Σ. η κυβέρνηση; Μήπως από το βάρος της υπογραφής που θα βάλουν για να ιδιωτικοποιηθεί η επιχείρηση;

Βάλε και τη διάταξη που απαλλάσσει από τον φόρο ακινήτων τις εφοπλιστικές εταιρείες που έχουν τα γραφεία τους σε οff-shore. Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου, η ρύθμιση αυτή θα αποφέρει 90 εκατ. ευρώ στους εφοπλιστές, που προσφάτως δήλωσαν ότι θα δώσουν στο Δημόσιο 150 εκατ. -εφάπαξ και όχι κατ' έτος- εν είδει φιλανθρωπίας. Κατόπιν κραξίματος, η διάταξη αποσύρθηκε, η ντροπή όμως παρέμεινε.

Εκατόν πενήντα με εκατόν ογδόντα εκατομμύρια θα κερδίσουν και οι καναλάρχες με την παράταση για ένα έτος της μη πληρωμής του φόρου 20% επί των διαφημίσεων. Η διάταξη αυτή παρέμεινε, μαζί με την ντροπή

Με ειδική διάταξη, το κράτος θα μπορεί να εισπράττει τα χρέη των ποδοσφαιρικών ανωνύμων εταιρειών που βρίσκονται υπό εκκαθάριση και δεν έχουν ακίνητα. Κάπως έτσι το κράτος γίνεται εισπράκτορας των ποδοσφαιρικών ομάδων.

Ωραίο καθεστώς έκτακτης ανάγκης είναι αυτό, ιδίως αν είσαι εφοπλιστής, καναλάρχης, ιδιοκτήτης ΠΑΕ ή μεγαλοστέλεχος του δημοσίου, σε ειδική αποστολή εξόντωσης ανθρώπων και επιχειρήσεων. Παλιά το λέγανε «ο νόμος δυτικά του Πέκος», αλλά τότε το λεξιλόγιό τους ήταν ακόμη πτωχό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL