Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.1°C18.0°C
0 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.3°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.4°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.1°C
2 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 81%
Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

- Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας: Τη διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας για ελλείψεις σε καθηγητές, μεταφέρει ο Κώστας Μπάρκας, προσθέτοντας ότι οι μαθητές δεν έχουν σίτιση (υπουργεία Παιδείας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης).

- Καλλιέργειες μανταρινιάς και ελιάς στην Αργολίδα: Την αποζημίωση των παραγωγών της Αργολίδας των οποίων οι καλλιέργειες μανταρινιάς επλήγησαν από την κηλίδα ύδατος (μονίλια), ζητεί ο Δημήτρης Κοδέλας, επισημαίνοντας ότι οφείλεται σε συνεχείς βροχοπτώσεις και χαλαζόπτωση (υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης).

- Κέντρα Πιστοποίηση Αναπηρίας: Την επανεξέταση της κατάρτισης της λίστας αναπηρίας ώστε να συμπεριλάβει και άλλες παθήσεις, ζητούν οι Χρήστος Μαντάς, Χρήστος Καραγιαννίδης, Αλέξης Μητρόπουλος, Τζένη Βαμβακά, Δημήτρης Στρατούλης, Κώστας Μπάρκας, Γιάννης Σταθάς, Κώστας Ζαχαριάς, Γιάννης Ζερδελής, Βασιλική Κατριβάνου, Νίκος Μιχαλάκης, Ανδρέας Ξανθός, προτείνοντας να ενταχθούν σχιζοφρένεια, διπολική διαταραχή, ιός HIV, σακχαρώδης διαβήτης τύπου 1 και 2, αιμορροφιλία, μυελοϋπερπλαστικά σύνδρομα, νόσος Crohn και το κρανιοφαρυγγίωμα - υδροκεφαλία, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου ΧΝΑΤΣ κ.ά. (υπουργεία Υγείας, Εργασίας).

- Πετρέλαιο θέρμανσης σε σχολεία: Έκτακτη επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών, αποκλειστικά για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης, προτείνουν οι Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, Γιάννης Αμανατίδης, Μαρία Κανελλοπούλου, Παναγιώτα Δριτσέλη, Ευγενία Ουζουνίδου, Θανάσης Γερμανίδης, Ειρήνη Αγαθοπούλου, Ευαγγελία Αμμανατίδου, Ιωάννα Γαϊτάνη, Αφροδίτη Σταμπουλή, Χρήστος Καραγιαννίδης και Κατερίνα Ιγγλέζη, αναφέροντας ότι υπάρχει πρόβλημα ιδιαίτερα στην Κομοτηνή, τη Νάουσα και τη Φλώρινα (υπουργεία Εσωτερικών, Παιδείας, Οικονομικών).

- ΟΑΕΕ Θήβας: Τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν από το κλείσιμο του γραφείου του ΟΑΕΕ στη Θήβα, επισημαίνουν οι Γιάννης Σταθάς και Δημήτρης Στρατούλης αναφέροντας ότι θα επιβαρύνονται οι ωφελούμενοι από τον ΟΑΕΕ (υπουργείο Εργασίας).

- ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ στη Μεσσηνία: Με αφορμή την επιστολή του 15μελούς συμβουλίου της ΕΠΑΣ Καλαμάτας για κενά σε καθηγητές, ο Θανάσης Πετράκος προτείνει την πρόσληψη αναπληρωτών ή ωρομίσθιων καθηγητών ώστε να καλυφθούν τα κενά στα ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ στη Μεσσηνία (υπουργείο Παιδείας).

- Νοσοκομείο Μεσολογγίου: Την αποδυνάμωση του νοσοκομείου Μεσολογγίου προς όφελος του νοσοκομείου Αγρινίου, επισημαίνουν οι Μαρία Τριανταφύλλου και Γιώργος Βαρεμένος αναφέροντας ότι από τον Σεπτέμβριο έχουν εκδοθεί αποφάσεις μετακίνησης για έναν ιατρό και δύο νοσηλευτές (υπουργείο Υγείας).

- ΚΤΕΟ Πρέβεζας: Με αφορμή την αναστολή λειτουργίας των δημόσιων ΚΤΕΟ, ο Κώστας Μπάρκας, επισημαίνει ότι τα ΚΤΕΟ Πρέβεζας δεν λειτουργούν τους 10 μήνες του τελευταίου χρόνου και ότι από τους 7 εργαζόμενους οι 2 αποσπαστήκαν και άλλοι 2 συνταξιοδοτήθηκαν (υπουργεία Οικονομικών, Υποδομών).

- Ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών: Προβλήματα στην ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων συγκομιδής από τους παραγωγούς σταφυλιών για οινοποίηση, καταγράφουν οι Βαγγέλης Αποστόλου, Απόστολος Αλεξόπουλος, Ευαγγελία Αμμανατίδου, Δημήτρης Γελαλής και Θανάσης Πετράκος αναφέροντας ότι οι καρτέλες που υποχρεώθηκαν να πάρουν είχαν διαφορές με το αμπελουργικό μητρώο, λάθη στις καταχωρίσεις κατά τη μεταβίβαση, ακαταχώρητες μεταβολές με αποτέλεσμα να μην ολοκληρώνεται η διαδικασία (υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης).

- Μαύρη κορινθιακή σταφίδα: Την εξαίρεση στη νέα ΚΑΠ από τις μειώσεις στις επιδοτήσεις της κορινθιακής σταφίδας και την έναρξη ενημερωτικής καμπάνιας, προτείνουν οι Θανάσης Πετράκος, Έφη Γεωργοπούλου, Σταύρος Κοντονής Μαρία Κανελλοπούλου και Βασίλης Χατζηλάμπρου ζητώντας ενίσχυση των σταφιδοπαραγωγών, καθώς πλέον η καλλιέργεια είναι ζημιογόνα (υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης, Ανάπτυξης).

- Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Υδατοδεξαμενή όπου δίνονται ψυχαγωγικού χαρακτήρα παραστάσεις με δελφίνια χωρίς άδεια, λειτουργεί στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, που βρίσκεται στον Δήμο Σπάτων, επισημαίνουν οι Γιώργος Πάντζας, Αλέξης Μητρόπουλος και Νάσος Αθανασίου καταγγέλλοντας ότι το υπουργείο Ανάπτυξης νομιμοποιεί την αυθαιρεσία του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου (υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης, Εσωτερικών, Παιδείας, Περιβάλλοντος).

- Καταστήματα ΙΚΑ στην Κρήτη: Καταργήσεις υποκαταστημάτων του ΙΚΑ στην Κρήτη χωρίς γεωγραφικά και κοινωνικά κριτήρια, επισημαίνουν οι Μαρία Διακάκη, Κωστής Δερμιτζάκης, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Ανδρέας Ξανθός, Γιώργος Σταθάκης και Δημήτρης Στρατούλης, αναφέροντας ότι είναι υπό κατάργηση ή υποβάθμιση τα καταστήματα Καστελίου Κισσάμου, Περάματος Μυλοποτάμου, Ν. Αλικαρνασσού, Αγίου Μηνά, Μοιρών, Αρκαλοχωρίου και Χερσονήσου (υπουργείο Εργασίας).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL