Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Κόβουν και ράβουν στο παρά πέντε το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κόβουν και ράβουν στο παρά πέντε το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς

Στην απάλειψη φορολογικών διατάξεων από το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς υποχρεώθηκε ο Υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας. Ειδικότερα απαλείφονται οι παράγραφοι 1-18 του άρθρου 9 και τα άρθρα 10,11, 13. Όπως είπε ο Υπουργός οι διατάξεις αυτές αφορούν το ΤΑΙΠΕΔ, τα πιστωτικά ιδρύματα και την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Οι διατάξεις αυτές θα έρθουν στο πρώτο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, που θα έρθει τον Ιανουάριο και θα αφορά τον τραπεζικό τομέα, είπε ο Γ. Στουρνάρας. Την απόσυρση και άλλων άρθρων, όπως τα άλλα 6 και 7 και παραγράφους του άρθρου 9, ζήτησε η αντιπολίτευση, τονίζοντας ότι αφορούν την επιβολή αυστηρότερων προστίμων, την επιβολή τόκων υπερημερίας από την πρώτη ημέρα και τον Κώδικα Δημοσίων Εσόδων και το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να περάσει σαν το κλέφτη, στην τούρλα του Σαββάτου, αυτά τα άρθρα παραμένει, επεσήμανε ο Δ. Παπαδημούλης, καταγγέλλοντας ότι το άρθρο 11 αφορά «σύμφωνα με ορισμένους» την ΑΕΚ και τα συμφέροντα Μελισσανίδη. Η Βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Ασ. Ξηροτύρη διαμαρτυρήθηκε επειδή δεν αφαιρέθηκαν τα άρθρα 6 και 7.

Γιατί διατηρείτε την παρ. 20 του άρθρου 9 με την οποία απαλλάσσεται από κάθε ποινική ευθύνη το ΔΣ της ΛΑΡΚΟ, ρώτησε η Βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Μανωλάκου.

Η Ντ. Μπακογιάννη επεσήμανε ότι στο άρθρο 6 όποιος δεχθεί πρόστιμο τους πρώτους μήνες του έτους θα δεχθεί το δεύτερο πρόστιμο μετά από 10 μήνες, δηλαδή στο τέλος του έτους. «Δεν είναι εξαιρετικά ευφυές για να εισπράξουμε», επεσήμανε.

«Τα πρόστιμα αυτά είναι εκτός τόπου και χρόνου», τόνισε ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θ. Μωραΐτης. «Η παράκληση η δική μου είναι να αποσυρθεί», συμφώνησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γ. Βλάχος. «Συμφωνώ και εγώ», συμπλήρωσε ο Θ. Μωραΐτης.

Όμως ο Υπουργός Οικονομικών επέμεινε ότι οι διατάξεις των άρθρων 6 και 7 είναι κατεπείγουσες επειδή αφορούν την έναρξη ισχύος του Κώδικα Δημοσίων Εσόδων, ώστε όλες οι διατάξεις να έχουν ίδια ημερομηνία έναρξης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL