Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.8°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C16.0°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.2°C17.1°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.5°C19.1°C
2 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 62%
Άρνηση φοίτησης σπουδαστή με σύνδρομο Down
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Άρνηση φοίτησης σπουδαστή με σύνδρομο Down

- Άρνηση φοίτησης σπουδαστή με σύνδρομο Down σε δημόσιο ΙΕΚ: Σπουδαστής με σύνδρομο Down δεν έγινε δεκτός από το δημόσιο ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου παρά το γεγονός ότι η οικογένειά του προσκόμισε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, καταγγέλλουν οι Τζένη Βαμβακά, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Τάσος Κουράκης, Ανδρέας Ξανθός, Γιώργος Πάντζας, Μαρία Κανελλοπούλου, Παναγιώτα Δριτσέλη και Έφη Γεωργοπούλου τονίζοντας ότι πρέπει να εξασφαλιστεί η δυνατότητα της απρόσκοπτης φοίτησης του (υπουργεία Τουρισμού, Παιδείας).

- Ανταλλάξιμα ακίνητα ΤΑΙΠΕΔ: Με αφορμή την ένταξη στο ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να πουληθεί η "ανταλλάξιμη περιουσία" των μουσουλμάνων που εκδιώχθηκαν από την Ελλάδα, οι Γιάννης Αμανατίδης, Νάντια Βαλαβάνη, Ευαγγελία Αμμανατίδου, Ιωάννα Γαϊτάνη, Όλγα Γεροβασίλη και Δέσποινα Χαραλαμπίδου τονίζουν ότι η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης της απόφασης που αφορά τέσσερα ακίνητα στη Θεσσαλονίκη και ένα στην Άρτα (υπουργείο Οικονομικών).

- Ρητινεργάτες: Εμπλοκή με την έκδοση των ενταλμάτων πληρωμής των περίπου 1.000 δικαιούχων ρητινεργατών για το 2012, διαπιστώνει η Ηρώ Διώτη, αναφέροντας ότι έχουν στείλει όλα τα δικαιολογητικά από τα τέλη Οκτώβρη και δεν έχουν εκδοθεί εντάλματα (υπουργεία Περιβάλλοντος, Οικονομικών).

- Διαρρήξεις στη νοτιοανατολική Πυλία Μεσσηνίας: Με αφορμή τις περισσότερες από 30 διαρρήξεις που έγιναν στην νοτιοανατολική Πυλία στη Μεσσηνία, οι Θανάσης Πετράκος και Δημήτρης Τσουκαλάς αναφέρουν ότι το Α.Τ. Κορώνης το βράδυ δεν έχει αστυνομικό, ενώ το μοναδικό περιπολικό είναι ακινητοποιημένο λόγω βλάβης (υπουργείο Δημόσιας Τάξης).

- ΚΑΠΕ: Με αφορμή τη μη ανανέωση της θητείας του Δ.Σ. του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, οι Θανάσης Πετράκος, Ευγενία Ουζουνίδου, Απόστολος Αλεξόπουλος, Χαρά Καφαντάρη και Ηρώ Διώτη επισημαίνουν ότι ο προϋπολογισμός του βασίζεται κατά 63,6% σε εισροές από διεθνή έργα, κατά 22,1% από ιδιωτικά έργα στην Ελλάδα και το εξωτερικό και μόλις κατά 10,9% από τον τακτικό προϋπολογισμό και ζητούν διορισμό Δ.Σ. (υπουργείο Περιβάλλοντος).

- ΟΑΕΕ Μεσολογγίου, Ναυπάκτου: Την επανεξέταση του σχεδίου για την κατάργηση των τμημάτων του ΟΑΕΕ στο Μεσολόγγι και τη Ναύπακτο, και την παραμονή μόνο ενός τμήματος στην Αιτωλοακαρνανία, ζητεί ο Γιώργος Βαρεμένος, αναφέροντας ενδεικτικά ότι ένας ασφαλισμένος που ζει και εργάζεται στο Ευπάλιο, προκειμένου να εξυπηρετηθεί από το Τμήμα Αγρινίου θα πρέπει να διανύσει απόσταση 180 χλμ. (υπουργεία Εργασίας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης).

- Κυλικεία τρένων: Έξι μήνες απλήρωτοι οι 50 εργαζόμενοι στα κυλικεία των τρένων, που ανήκουν στην εταιρεία "Alpha Global Trading AEBE", καταγγέλλουν οι Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Τάσος Κουράκης, Χρήστος Καραγιαννίδης, Κώστας Μπάρκας, Γιάννης Σταθάς, Δημήτρης Στρατούλης και Μαρία Μπόλαρη προσθέτοντας ότι οι εργαζόμενοι απασχολούνται πλήρως και ασφαλίζονται ως ημιαπασχολούμενοι (υπουργείο Εργασίας).

- Μεταφορά μαθητών στην Αργολίδα: Μαθητές από τα χωριά Μάνεσι, Δεντρά, Παναρίτι, Πουλακίδα, Ανυφί κ.ά. της Αργολίδας είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν εισιτήριο 65 ευρώ τον μήνα για να πάνε σχολείο, υπογραμμίζει ο Δημήτρης Κοδέλας προτείνοντας αλλαγή της υπουργικής απόφασης ώστε όλοι οι μαθητές που δεν εξυπηρετούνται από σχολείο σε βαδίσιμη απόσταση να μεταφέρονται δωρεάν (υπουργεία Εσωτερικών, Παιδείας).

- Κρατητήρια: Σε φυλακές μετατρέπονται τα αστυνομικά τμήματα λόγω της μακράς παραμονής των ποινικών κρατούμενων στα κρατητήρια των αστυνομικών υπηρεσιών, υπογραμμίζουν οι Δημήτρης Τσουκαλάς, Μαρία Διακάκη, Στάθης Παναγούλης και Χαρά Καφαντάρη αναφέροντας ενδεικτικά ότι στην Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας υπάρχουν τέσσερα κρατητήρια, όπου κρατούνται περισσότεροι από 40 ποινικοί κρατούμενοι για διάστημα που ξεπερνά τους δέκα μήνες ανά κρατούμενο, συνεχόμενα τα τελευταία δύο χρόνια (υπουργεία Δημόσιας Τάξης, Δικαιοσύνης).

- Νοσοκομείο Κομοτηνής: Την ανασυγκρότηση τμημάτων και κλινικών του νοσοκομείου Κομοτηνής, που κλείνουν ή έχουν ήδη κλείσει εξαιτίας της υποστελέχωσης, προτείνουν οι Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, Ιωάννα Γαϊτάνη, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Χρήστος Καραγιαννίδης, σημειώνοντας ότι δεν αναπληρώθηκαν 85 άτομα που συνταξιοδοτήθηκαν (υπουργείο Υγείας).

- Φαρμακείο νοσοκομείου Λιβαδειάς: Τις καταγγελίες γιατρών και εργαζομένων για έλλειψη φαρμάκων στο φαρμακείο του νοσοκομείου Λιβαδειάς, μεταφέρει ο Γιάννης Σταθάς, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζονται περίπου 125.000 ευρώ (υπουργείο Υγείας).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL