Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.6°C22.4°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.3°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.1°C
6 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.7°C20.9°C
4 BF 35%
Τμήμα Παθολογίας Υδρόβιων Οργανισμών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τμήμα Παθολογίας Υδρόβιων Οργανισμών

- Τμήμα Παθολογίας Υδρόβιων Οργανισμών: Τη συνέχιση της λειτουργίας και τη διαπίστευσή του Τμήματος Παθολογίας Υδρόβιων Οργανισμών (Μαλακίων) του Ινστιτούτου Λοιμωδών και Παρασιτικών Νοσημάτων του Κέντρου Κτηνιατρικών Ιδρυμάτων Θεσσαλονίκης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης προτείνει με επίκαιρη ερώτησή της η Ευαγγελία Αμμανατίδου, τονίζοντας ότι διενεργεί τους εργαστηριακούς ελέγχους σε δείγματα οστρακοειδών από όλη την Ελλάδα (υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης).

- Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου: Την έλλειψη δεύτερου γιατρού στις εφημερίες του Κέντρου Υγείας Σχηματαρίου υπογραμμίζει με επίκαιρη ερώτησή του ο Γιάννης Σταθάς, αναφέροντας ότι για τις 18 από τις 31 μέρες του Νοεμβρίου από τις 9.00 μμ. έως τις 8.00 π.μ. την επομένη υπήρχε μόνο ένας γιατρός και ο δεύτερος εφημέρευε από το σπίτι του, ενώ στις αργίες είναι εντελώς μόνος του ένας γιατρός (υπουργείο Υγείας).

- Ρύθμιση για "σκαφάτους": Φόρο-"χάδι" για τα σκάφη αναψυχής ψήφισε η κυβέρνηση επισημαίνουν οι Δημήτρης Παπαδημούλης, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Δημήτρης Γελαλής, τονίζοντας ότι το τέλος θα ξεκινά από τα 200 ευρώ τον χρόνο για όσα σκάφη έχουν μήκος από 7-8 μέτρα, την ώρα που ένα 1600άρι αυτοκίνητο 10ετίας πληρώνει περισσότερα, ενώ θα φθάνει μέχρι τα 100 ευρώ το μέτρο για όσα έχουν μήκος άνω των 12 μέτρων (υπουργεία Οικονομικών, Ναυτιλίας).

- Coca-cola 3Ε: Προσπάθεια τρομοκράτησης των αγωνιζόμενων εργαζομένων της Coca-cola 3E στη Θεσσαλονίκη καταγγέλλουν οι Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Ευαγγελία Αμμανατίδου, Χρήστος Καραγιαννίδης, Τάσος Κουράκης, Κώστας Μπάρκας, Γιάννης Σταθάς, Μαρία Μπόλαρη, Ιωάννα Γαϊτάνη, Δημήτρης Στρατούλης και Γιάννης Αμανατίδης, αναφέροντας προσπάθεια ενεργοποίησης απεργοσπαστικού μηχανισμού, παρουσία security καθημερινά στον χώρο της απεργίας, κατάθεση αγωγής με υπέρογκες οικονομικές απαιτήσεις κατά των μελών των Δ.Σ. των εργαζόμενων, μηνύσεις κατά εργαζομένων με κατασκευασμένες κατηγορίες (υπουργείο Εργασίας).

- Αντιπλημμυρικά έργα Αλφειού στην Ηλεία: Την υλοποίηση των αντιπλημμυρικών έργων και την οριοθέτηση του ποταμού Αλφειού στην Ηλεία, ζητούν οι Έφη Γεωργοπούλου και Γιώργος Σταθάκης, επισημαίνοντας ότι η επικείμενη εγκατάσταση δεματοποιητή απορριμμάτων στη θέση Λίμνες εμποδίζει και την υλοποίηση των αντιπλημμυρικών έργων (υπουργεία Περιβάλλοντος, Εσωτερικών).

- Τμήμα Κινηματογράφου του ΑΠΘ: Την αποπεράτωση των κτηρίων της παλιάς Καπναποθήκης, ούτως ώστε να λυθεί το πρόβλημα της στέγασης του Τμήματος Κινηματογράφου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προτείνουν οι Παναγιώτης Κουρουμπλής, Μαρία Κανελλοπούλου, Γιώργος Πάντζας, Τάσος Κουράκης, Γιάννης Αμανατίδης, Ιωάννα Γαϊτάνη, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Τζένη Βαμβακά, Έφη Γεωργοπούλου, Ευαγγελία Αμμανατίδου, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Θεανώ Φωτίου, Χρήστος Μαντάς και Πέτρος Τατσόπουλος, προσθέτοντας ότι για περίπου 500 φοιτητές υπάρχουν μόλις 14 καθηγητές, ενώ χρειάζονται τουλάχιστον 21 (υπουργείο Παιδείας).

- Περιβαλλοντικές επιδόσεις της Ελλάδας: Η Ελλάδα "έχει συνολικά εγκαταλείψει όλες τις κλιματικές πολιτικές κάτω από τις συνέπειες της κρίσης και του οικονομικού ελέγχου της τρόικας", σύμφωνα με την ετήσια Έκθεση για τις κλιματικές επιδόσεις των χωρών, που εκδίδεται από τον Οργανισμό Climate Action Network, υπογραμμίζει η Χαρά Καφαντάρη και προσθέτει ότι η Ελλάδα είναι στην 47η θέση στη γενική κατάταξη, στην προτελευταία θέση μεταξύ των χωρών της Ε.Ε., πάνω μόνο από την Εσθονία (υπουργείο Περιβάλλοντος).

-Στρατόπεδο Μαθιουδάκη στην Καστοριά: Τη διάσωση του ιστορικού οθωμανικού κτηρίου στο πρώην στρατόπεδο Μαθιουδάκη στην Καστοριά ζητούν Τάσος Κουράκης, Μαρία Κανελλοπούλου, Έφη Γεωργοπούλου, Βαγγέλκης Διαμαντόπουλος, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Γιώργος Πάντζας και Πέτρος Τατσόπουλος, επισημαίνοντας ότι θα γκρεμιστεί για να χτιστεί μέγαρο της Αστυνομίας (υπουργείο Πολιτισμού).

- Αεροδρόμιο Καλαμάτας: Την αναβάθμιση του αεροδρομίου Καλαμάτας ζητά ο Θανάσης Πετράκος, ρωτώντας σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι μελέτες της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για νέο πύργο ελέγχου και την ενίσχυση του διαδρόμου-τροχοδρόμου, ενώ χρειάζονται και άλλα έργα αναβάθμισης, όπως συγκοινωνιακός κυκλικός κόμβος, επέκταση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών και επέκταση του κτηρίου του αεροσταθμού (υπουργεία Υποδομών, Άμυνας).

-ΕΠΑΣ Ηλείας: Την κάλυψη σε εκπαιδευτικό προσωπικό των ΕΠΑΣ του νομού Ηλείας ζητούν οι Έφη Γεωργοπούλου και Μαρία Κανελλοπούλου, αναφέροντας ότι οι μαθητές των ΕΠΑΣ Πύργου και Αμαλιάδας πραγματοποίησαν παράσταση στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας (υπουργεία Παιδείας, Εργασίας).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL