Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.3°C15.9°C
2 BF 88%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
13 °C
10.8°C14.4°C
5 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
4 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.9°C18.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
ΣΤΟΝ ΑΦΡΟ / Αφήστε τις παντιέρες ρόσες και πείτε κανένα Νότη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΟΝ ΑΦΡΟ / Αφήστε τις παντιέρες ρόσες και πείτε κανένα Νότη

Παρακαλείται το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς την επόμενη φορά που θα κάνει συνέδριο να μην κλείσει τις εργασίες με την «Παντιέρα Ρόσα», γιατί η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ταράζεται σφόδρα και πέφτει σε κατάσταση ημιπαραληρήματος. Τραγουδήστε, παρακαλώ, ένα τραγούδι του Σφακιανάκη, του καλλιτέχνη που συνάδει με την ιδεολογία της. Πείτε το «Ο αητός πεθαίνει στον αέρα» ή ακόμα καλύτερα το «Του Αητού ο γιος», που δεν είναι μεν του Νότη, έχει γραφτεί όμως για το νονό της κ. Μισέλ, τον βασιλέα Κωνσταντίνο Γλίξμπουργκ: «Του αητού ο γιος πάει και αυτός εμπρός / και στη δόξα αυτός μας οδηγεί».

Για να βγάλεις την ανακοίνωση που έβγαλε χθες η κ. Ασημακοπούλου, δεν αρκεί να είσαι ακροδεξιός, δεν αρκεί να είσαι φαιδρός, πρέπει να είσαι και στην καρακοσμάρα σου. Να νομίζεις ότι είσαι η μετενσάρκωση της πριγκίπισσας Σίσσυ, που επέστρεψε στη Γη, για να σώσει τους Έλληνες ή έστω να τους κάνει να γελάσουν με την καρδιά τους. «Ο κ. Τσίπρας με υψωμένη τη γροθιά, μαζί με συντρόφους του από τα περιθωριακά σταλινικά κόμματα της Ευρώπης, τραγούδησε με υπερηφάνεια τον ύμνο στον κομμουνισμό 'Pantiera Rossa'. Για να γνωρίζουν οι Έλληνες, το 'Pantiera Rossa', καλεί σε ανύψωση της κόκκινης (κομμουνιστικής) σημαίας, και κλείνει με το περίφημο 'ζήτω ο κομμουνισμός'. Καλούμε τον κ. Τσίπρα να απαντήσει χωρίς υπεκφυγές: Το 'ζήτω ο κομμουνισμός' εκφράζει και επισήμως τον ΣΥΡΙΖΑ; Και αν ναι, με ποιον τρόπο θα επιβάλει τον κομμουνισμό στην χώρα μας;».

Μετά από αυτή την παρέμβαση, εγείρονται τεράστια πρακτικά ζητήματα. Από εδώ και πέρα, όποιος θέλει να τραγουδήσει κάποιο τραγούδι, θα πρέπει να παίρνει άδεια από την κ. Μισέλ Ασημακοπούλου, υποβάλλοντας τα σχετικά έγγραφα. Αν θες να τραγουδήσεις το «Θα πάρω το τουφέκι μου την όμορφη Πατρώνα», θα πρέπει πρώτα να εξηγήσεις γιατί θα πάρεις το τουφέκι σου, ποιους σκοπεύεις να δολοφονήσεις και κυρίως γιατί το τουφέκι σου φέρει το περίεργο όνομα «Πατρώνα».

Αν θέλεις να τραγουδήσεις «Θα σου δώσω μια να σπάσεις, α ρε κόσμε γυάλινε», θα πρέπει πρώτα να εξηγήσεις γιατί θέλεις να σπάσεις τον κόσμο και με ποιον τρόπο σκοπεύεις να τον σπάσεις. Με πυρηνικά όπλα, με υπέρυθρες ακτίνες, με τεχνητούς σεισμούς; Αν τραγουδήσεις το «Αυτά τα κόκκινα σημάδια στους τοίχους μπορείς, να 'ναι κι από αίμα», πρέπει να δηλώσεις ποιανού είναι το αίμα που θέλεις να χύσεις στους τοίχους και πόσο θα στοιχίσει μετά το βάψιμο των τοίχων.

Κι αν τολμήσεις να ξεστομίσεις το «Εγώ δεν ζω γονατιστός/ είμαι της γερακίνας γιος», πρέπει να εξηγήσεις, βρε άθλιε, πώς έγινες γιος της γερακίνας. Μήπως συνουσιάσθηκε ο πατέρας σου με το δυστυχισμένο πτηνό; Α να χαθείτε, ανώμαλοι αριστεροί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL