Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Όχι στην ανοχή

Δυσκολεύεται να πάρει θέση το κόμμα του κ. Καμμένου για τη χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής. Δεν αναφέρομαι στο σεβαστό, κατοχυρωμένο δικαίωμα (και υποχρέωση, προσθέτω) του βουλευτή να ψηφίζει σύμφωνα με τη συνείδησή του, που επικαλέστηκε η κ. Γιαταγάνα για να μην ψηφίσει τη διακοπή χρηματοδότησης...

Δυσκολεύεται να πάρει θέση το κόμμα του κ. Καμμένου για τη χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής. Δεν αναφέρομαι στο σεβαστό, κατοχυρωμένο δικαίωμα (και υποχρέωση, προσθέτω) του βουλευτή να ψηφίζει σύμφωνα με τη συνείδησή του, που επικαλέστηκε η κ. Γιαταγάνα για να μην ψηφίσει τη διακοπή χρηματοδότησης της εγκληματικής οργάνωσης.

Αναφέρομαι στη μη - θέση του κόμματος των ΑΝ.ΕΛΛ. σχετικά με το σοβαρό αυτό θέμα. Και ύστερα στο σκεπτικό της κ. Γιαταγάνα.

Δεν είναι σαφές γιατί το κόμμα των ΑΝ.ΕΛΛ. δεν πήρε θέση. Θα μπορούσε, αφήνοντας το περιθώριο για τη διαφορετική ψήφο της κ. Γιαταγάνα ή άλλων βουλευτών. Κρύβεται πίσω από την αντίρρηση της κ. Γιαταγάνα; Υπάρχει σύγχυση γύρω από ένα τόσο σαφές θέμα; Τα άλλα κόμματα ψηφίζουν τη διακοπή χρηματοδότησης, η ΧΑ είναι προφανώς αντίθετη. Υπέρ ή κατά;

Όσον αφορά τη θέση της κ. Γιαταγάνα, το σίγουρο είναι ότι δεν θέλει να πάρει θέση η Βουλή. Να συνεχίσει η χρηματοδότηση έως ύστερα από πολύ καιρό -πόσα χρόνια;- να τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις. Συγχέει τη δικαστική κρίση για τα βαριά εγκλήματα με τη διοικητική πράξη -που ορθώς λαμβάνεται από τη Βουλή- και αφορά τη προστασία του χρήματος του Δημοσίου και του δημοσίου συμφέροντος.

Η Βουλή οφείλει να πάρει θέση, να υπερασπίσει τη δημοκρατία. Ειδικά ύστερα από τις πράξεις της οργάνωσης.

Ας το πάρουμε ανάποδα. Αν στις σημερινές συνθήκες η Βουλή δεν ψήφιζε τη διακοπή χρηματοδότησης, θα στήριζε την ανοχή προς το πολιτικό έγκλημα. Και θα χρηματοδοτούσε την παράνομη δραστηριότητα. Έως ότου...

Η ανοχή αυτή είναι στο πολλαπλάσιο η ανοχή προς τους δολοφόνους του δημάρχου Παγγαίου (το έγκλημα έγινε το 2009, η καταδίκη το 2010) που συνέχισαν έως τον Νοέμβριο να παίρνουν μισθό (το 50%) από τον δήμο -ήταν οι... ταμίες του- αν και φυλακισμένοι, επειδή δεν είχαν ακόμη απολυθεί! Εάν μάλιστα έκαναν έφεση στην απόφαση του υπηρεσιακού συμβουλίου -που δεν έκαναν-, θα συνέχιζαν να πληρώνονται και σήμερα!

Έλεος!

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Θέλουν Μνημόνια για να εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους

Τις ημέρες αυτές, και εν όψει της συνόδου που θα πάρει τις αποφάσεις για το ταμείο ανάκαμψης, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία εκδηλώνουν από κοινού έντονη διπλωματική κινητικότητα προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η ενίσχυση στις χώρες του Νότου δεν θα συνοδεύεται από Μνημόνια και οικονομική επιτήρηση.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις