Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
Στρατηγέ μου, ιδού ο στρατός σας...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στρατηγέ μου, ιδού ο στρατός σας...

Τον πρωθυπουργάκο Αντώνη Σαμαρά δεν τον ενδιαφέρουν -όπως είπε- οι κινήσεις στο παρασκήνιο και το σκοτάδι. Ο αποστάτης που έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, για πατριωτικούς λόγους εννοείται, έχει παραδώσει τη χώρα στη γερμανική ηγεμονία για μερικές τζούρες εξουσίας, αδιαφορώντας για τις κατοχικές εικόνες στη ζωή εκατομμυρίων ανυπεράσπιστων Ελλήνων, περιφρονεί το παρασκήνιο από το οποίο εξαρτάται η πολιτική του επιβίωση! Παρακολουθεί ένα πρόγραμμα συρρίκνωσης του πληθυσμού και αφανισμού όλων των δημόσιων υποδομών και πλουτοπαραγωγικών πηγών, δηλώνοντας με κουτσαβάκικο ύφος πως είναι ο μόνος που μπορεί να μας κυβερνήσει.

ΣΤΗΝ παραμεθόριο (!) εκλογική του περιφέρεια, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος των γιατρών του ΕΣΥ Μεσσηνίας, Μανώλης Μάκαρης, από τη Δευτέρα 16-12-13 θα γίνονται μόνο έκτακτα χειρουργεία στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας για λόγους ασφαλείας, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων. Υπομονή, αγαπητοί Μεσσήνιοι, όσοι δεν είστε διορισμένοι σε κάποια δημόσια υπηρεσία των Αθηνών. Όταν με το καλό η πόλη σας γίνει διαστημικό κέντρο, θα σας εκτοξεύουν αλέ στο διάστημα, όπου θεραπεύονται ταχύτερα όλες οι σοβαρές νόσοι.

ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ οπαδός του νόμου και της τάξης, ενέκρινε την εξής καταπληκτική νομοθετική ρύθμιση για τον ειδικό διαχειριστή της ΝΕΡΙΤ, Γκίκα Μάναλη, η οποία ήταν χωμένη μέσα στο πολυνομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων σε μια υποπερίπτωση κάποιας παραγράφου κάποιου άρθρου. Στο άρθρο 38, παράγραφος 3 αναφέρεται πως "ο ειδικός διαχειριστής της ΔΤ και της ΝΕΡΙΤ δεν υπέχει αστική, ποινική ή άλλη ευθύνη έναντι τρίτων για πράξεις ή παραλείψεις που αφορούν στην ειδική διαχείριση". Ποιος μπορεί να προστατεύσει την Ελληνική Δημοκρατία και τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ισότητα των πολιτών έναντι του νόμου, από αυτό το φεουδαρχικό τερατούργημα; Μπορεί μήπως να το κάνει ο κύριος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που ορκίζει τις κυβερνήσεις και τις δεσμεύει να τηρούν το Σύνταγμα και τους νόμους; Μήπως μπορεί η κυρία Κουτζαμάνη, εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, που εγκάλεσε για ανυπακοή τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών; Κάποιος άλλος;

ΔΗΛΩΝΕΙ μαθητής του Κωνσταντίνου Καραμανλή (ήμαρτον δέσποτα) και δηλώνει λάτρης του δωρικού ύφους (!) ένας κατά συρροή ψεύτης και αγενής ρουσφετολόγος που, αντί να ευχηθεί καλή επιτυχία στον συμπατριώτη του, Αλέξη Τσίπρα, για την υποψηφιότητα ως προέδρου της Ε.Ε. ή έστω να το βουλώσει, χυδαιολογεί αποκαλύπτοντας το ακροδεξιό του DNA. Αυτό όμως είναι το ολιγότερο. Η πλέον συγκλονιστική είδηση της εβδομάδας προέρχεται από την αποκάλυψη της προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κυρίας Βασιλικής Θάνου, ότι κλήθηκαν από την τρόικα Έλληνες δικαστές στο υπουργείο Δικαιοσύνης και ανακρίθηκαν δεχόμενοι βροχή ερωτήσεων, αλλά και υποδείξεις κυρίως για το θέμα των κατασχέσεων ακινήτων. Πριν η κ. Θάνου επιβεβαιώσει την πληροφορία, ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Αθανασίου, την είχε διαψεύσει!

ΚΑΤΑ τα άλλα, ο κ. Σαμαράς νομίζει πως είναι πρωθυπουργός μιας κανονικής ανεξάρτητης χώρας. Αυτό που έγινε στο υπουργείο Δικαιοσύνης και επιχείρησε να κρύψει ο αρμόδιος υπουργός μοιάζει με την περιβόητη φράση του Παναγιώτη Κανελλόπουλου, όταν ως πρωθυπουργός το 1945, υποδεχόμενος στην Αθήνα τον Αμερικανό στρατηγό Βαν Φλιτ, παρουσιάζοντας το τιμητικό άγημα είπε «Στρατηγέ, ιδού ο στρατός σας». Η φράση αυτή έχει καταστεί συνώνυμη της υποχωρητικότητας, της ενδοτικότητας, της δουλοπρέπειας, της παραχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων και της έλλειψης κυριαρχίας ή ανεξαρτησίας τόσο σε επίπεδο κρατών ή λαών όσο και σε ατομικό επίπεδο.

ΑΔΙΚΟΣ κόπος όμως, όταν αναφέρεσαι σε "πρεζόνια της εξουσίας" που είναι φακελωμένα και υπόδουλα στους δανειστές της χώρας. Παρακολουθούν έντρομοι τις δημοσκοπήσεις και τις άγριες διαθέσεις του ελληνικού λαού να τους εξοστρακίσει οριστικά για τις καταστροφές που προκάλεσαν και εξακολουθούν να προκαλούν στην πατρίδα μας. Κινούνται στα υπόγεια, σχεδιάζοντας εκβιασμούς και προβοκάτσιες για να κουνήσουν το τάβλι και να ματαιώσουν το αποτέλεσμα μιας χαμένης παρτίδας. Είναι όμως πολύ αργά.

[email protected]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL