Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.7°C15.2°C
4 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.0°C16.8°C
3 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.8°C
3 BF 49%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
2 BF 77%
ΣΤΟΝ ΑΦΡΟ / Οι αντεροβγάλτες παραμονεύουν στην αιθαλομίχλη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΟΝ ΑΦΡΟ / Οι αντεροβγάλτες παραμονεύουν στην αιθαλομίχλη

Δεν έχουμε λεφτά να πάμε στο Λονδίνο να απολαύσουμε τη θρυλική ομίχλη του κι η καλή μας η κυβέρνηση φρόντισε να έρθει η ομίχλη εδώ, μέσα στα πόδια μας και μέσα στα πνευμόνια μας. Βγαίνεις από το σπίτι σου στο Μαρούσι να πας στον χασάπη και ξαφνικά βρίσκεσαι στις όχθες του Τάμεση. Βαδίζεις τοίχο-τοίχο για να μην πέσεις στα νερά και θαρρείς πως όπου να 'ναι θα φανεί από τη γωνιά, είτε η Μαίρη Πόπινς είτε ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης, οπότε αντί να πας εσύ στον χασάπη, θα έχει έρθει ο χασάπης σε εσένα.

Κόψανε πρώτα τα λεφτά των ανθρώπων, μετά αυξήσανε κατακορύφως την τιμή του πετρελαίου κι αναγκάστηκε ο καθείς να καίει ό,τι βρίσκει, από μπαλκονόπορτες μέχρι τον θρυλικό «Γέρο με το Τσιμπούκι». Φέρανε τους ανθρώπους στο αμήν και τώρα τους ζητάνε, τους φοβερίζουν κιόλας, να σβήσουν τα τζάκια και τις ξυλόσομπες, γιατί κινδυνεύουν οι γέροι και τα μικρά παιδιά. Έτσι ουδέτερα, Από τα τζάκια κινδυνεύουν οι γέροι και τα παιδιά και όχι από την πολιτική που έβαλε φωτιά στα τζάκια.

Δείξτε οικολογική συνείδηση, προστάζει το υπουργείο του Περιβάλλοντος, οι Μαρίες Αντουανέτες του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. ζητάνε από το πόπολο, αν δεν έχει ψωμί, να φάει παντεσπάνι. Μην ανάβετε τα τζάκια και τις σόμπες κι αν τις ανάψετε, βάλτε μέσα τα σωστά ξύλα, μην καίτε ό,τι να 'ναι. Πεταχτείτε μέχρι τον Λίβανο να κόψετε κανέναν κέδρο, φέρτε οξιές από τον Βόλγα και έλατα από τον Μέλανα Δρυμό. Αν είναι να ψοφήσουμε, να ψοφήσουμε με στυλ.

Δεν είναι μόνο οι υπουργοί που νουθετούν κουνώντας το δάχτυλο, είναι και τα διάφορα τέρατα και τερατάκια που έχουν διασπαρεί στο διαδίκτυο, ορδές από κακιασμένους και βλαμμένους, χωρίς την παραμικρή έγνοια για τον πάσχοντα άνθρωπο. Τα ανώνυμα και επώνυμα οντάρια ψέγουν από θέσεις δήθεν εκσυγχρονισμού όσους ανάβουν φωτιά για να ζεσταθούν, κάποια εξ αυτών, τα εντελώς σαρκοβόρα, έφτασαν να κατηγορήσουν ανθρώπους που έχασαν τα παιδιά τους από σόμπες και μαγκάλια, επειδή δεν έκαναν λέει σωστή χρήση. Μέχρι και ο εκπρόσωπος της Greenpeace, της οργάνωσης που έχει ταχθεί στην υπηρεσία του περιβάλλοντος, εξανέστη. Τον άκουσα με τα αυτιά μου στο ΚΟΚΚΙΝΟ να λέει πως, όταν φέρνεις τους ανθρώπους στο μη περαιτέρω, δεν μπορείς να τους ζητάς να έχουν οικολογική ευαισθησία.

Βλέπουν τον κόσμο που υποφέρει, τις ζωές που απειλούνται και περιορίζονται σε υποδείξεις και ελεημοσύνες, αντί να κάνουν το αυτονόητο, να πάνε σήμερα, τώρα, στη Βουλή και να επαναφέρουν την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης εκεί που ήταν πριν. Σιγά μην νομοθετήσουν αυτοτελώς τα μερκελάκια, οι θεραπαινίδες της τρόικας. Μην περιμένετε τίποτα από αυτούς. Προσέξτε μόνο μην πέσετε πάνω στον Τζακ τον Αντεροβγάλτη, αν και νομίζω ότι έχετε πέσει ήδη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL