Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C16.9°C
5 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.3°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C17.1°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
2 BF 55%
ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΣΜΟΙ / Οργάνωση ανατροπής της δημοκρατίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΣΜΟΙ / Οργάνωση ανατροπής της δημοκρατίας

του Κώστα Κάρη

Ξαναβγήκαν στην επιφάνεια εκείνοι που δεν θέλουν να ακούν πολλά-πολλά για τη δράση και τα πιστεύω της Χρυσής Αυγής. Ναι, δημοκρατία έχουμε και πάντα πρέπει να ακούγεται ο αντίλογος. Αλλά δικαιούμαστε και να τον ελέγχουμε.

Είναι ενδιαφέρον ότι οι αντιρρήσεις και δυσπιστίες του τύπου "αν δεν είναι καλά δεμένη η υπόθεση (από πλευράς δικαστικών αρχών), θα γίνει μπούμεραγκ" διατυπώνονται την επαύριο των σημαντικών αποκαλύψεων για την παραστρατιωτική εκπαίδευση και για τα ναζιστικά και ρατσιστικά υλικά που βρέθηκαν στα γραφεία βουλευτών της Χ.Α. και ειδικά του Ν. Μιχαλολιάκου.

Αντί οι δύσπιστοι να προσέξουν και να αξιολογήσουν το υλικό, επιχειρούν έμμεση υποβάθμισή του. Τα στοιχεία είναι καθαρή επιβεβαίωση του πρώτου εισαγγελικού πορίσματος για τον εγκληματικό χαρακτήρα της οργάνωσης και γενικότερα της κινητοποίησης των δικαστικών και αστυνομικών αρχών.

Τι άλλο περιμένουν οι δύσπιστοι ή εκείνοι που δεν θέλουν να δουν με ανοιχτά μάτια; Να είχε γίνει και απόπειρα πραξικοπήματος; Εμφανέστατα πρόκειται για οργάνωση που στρέφεται κατά θεμελιωδών διατάξεων του Συντάγματος και για πολίτες που έχουν συνωμοτήσει για την ανατροπή του πολιτεύματος.

Βεβαίως, ο πολιτικός χώρος ο συμπαθών την Ακροδεξιά και τις ρατσιστικές ιδέες υπάρχει. Δεν θα εξαφανιστεί επειδή θα τιμωρηθούν όπως τους αξίζει -ελπίζουμε- οι πρωτεργάτες, οι καθοδηγητές και οι δράστες των εγκλημάτων και της προσπάθειας ανατροπής της δημοκρατίας. Η εγκληματική οργάνωση πρέπει να ξεδοντιαστεί αποφασιστικά.

Ο πολιτικός αγώνας για την απομόνωση των ιδεών και των πολιτικών των εχθρών της δημοκρατίας θα κρατήσει, θα είναι καθημερινός και σχετίζεται με το σύνολο των πολιτικών εξελίξεων. Ο αγώνας για την υπεράσπιση της δημοκρατίας δεν τελειώνει ποτέ, είναι διαρκής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL