Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.3°C
4 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.0°C18.8°C
3 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.6°C17.0°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C18.8°C
6 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C20.2°C
2 BF 59%
Κοινοβουλευτικός έλεγχος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κοινοβουλευτικός έλεγχος

-Κέντρα Πρόληψης, ΟΚΑΝΑ: Την υπογραφή νέας προγραμματικής σύμβασης για τη λειτουργία των 73 Κέντρων Πρόληψης, καθώς η ισχύουσα λήγει σε έναν μήνα, ζητά με επίκαιρη ερώτησή του ο Βασίλης Κυριακάκης, αναφέροντας ότι τα 8 από τα 16 εκατ. πρέπει να εγγραφούν στον προϋπολογισμό του 2014 του υπουργείου και ρωτώντας τι γίνεται με τον έλεγχο του ΟΚΑΝΑ και γιατί δεν αποδίδονται άμεσα οι οφειλές 2.518.000 ευρώ που έχει αποδεχτεί επισήμως ο ΟΚΑΝΑ (υπουργείο Υγείας).

-Αργία καθηγητή Κώστα Κάππα: Την ανάκληση της υπουργικής απόφασης που θέτει σε αργία τον καθηγητή ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κώστα Κάππα ζητά με επίκαιρη ερώτησή του ο Τάσος Κουράκης, σημειώνοντας ότι το πρόβλημα προέκυψε ύστερα από μήνυση υποψήφιου για την πλήρωση μιας θέσης συμβασιούχου διδάσκοντα επειδή απορρίφθηκε (υπουργείο Παιδείας).

-Ψυχιατρικά νοσοκομεία: Στο ενδεχόμενο διαμελισμού των ψυχιατρικών νοσοκομείων αναφέρεται με επίκαιρη ερώτησή του ο Χρήστος Μαντάς, ζητώντας να πληροφορηθεί το χρονοδιάγραμμα, το πώς θα γίνεται η ψυχιατρική εφημερία της Αττικής και ποια θα είναι η τύχη των εργαζόμενων (υπουργείο Υγείας).

-Κρουαζιέρα: Η κρουαζιέρα έχει το 10% της συνολικής τουριστικής ζήτησης, αλλά συνεισφέρει μόλις το 4% των τουριστικών εσόδων της χώρας, σημειώνει σε επίκαιρη ερώτησή του ο Μιχάλης Κριτσωτάκης, ρωτώντας πώς θα αντιμετωπιστεί η αναμενόμενη μείωση του τουρισμού κρουαζιέρας για το 2014 (υπουργείο Τουρισμού).

-Κέντρα Προστασίας Παιδιού: Την ανησυχητική μείωση του ανθρώπινου δυναμικού των 9 Κέντρων Προστασίας Παιδιού και των παραρτημάτων τους (Παιδοπόλεις) υπογραμμίζει σε επίκαιρη ερώτησή του ο Νίκος Βούτσης, αναφέροντας ότι χρειάζεται μόνιμο προσωπικό και όχι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου (υπουργείο Εργασίας).

-Κορινθιακή σταφίδα: Την εξαίρεση της στρεμματικής ενίσχυσης της σταφίδας από την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ και την ενίσχυση των σταφιδοπαραγωγών ζητά με επίκαιρη ερώτησή του ο Θανάσης Πετράκος, προτείνοντας να διενεργηθεί και ενημερωτική καμπάνια για τις ευεργετικές ιδιότητες της μαυρής κορινθιακής σταφίδας (υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης, Ανάπτυξης).

-Νέοι αγρότες: Απλήρωτοι για τη β' δόση του προγράμματος παραμένουν μέχρι και σήμερα οι 8.500 δικαιούχοι του Μέτρου 112 "Εγκατάσταση νέων γεωργών" του ΠΑΑ 2007-2013 "Αλ. Μπαλτατζής" τονίζουν οι Ηρώ Διώτη, Ειρήνη Αγαθοπούλου, Ευαγγελία Αμμανατίδου, Γιώργος Βαρεμένος, Δημήτρης Γάκης, Δημήτρης Γελαλής, Έφη Γεωργοπούλου, Κωστής Δερμιτζάκης, Μαρία Διακάκη, Παναγιώτα Δριτσέλη, Γιάννης Ζερδελής, Κατερίνα Ιγγλέζη, Μαρία Κανελλοπούλου, Αϊχάν Καραγιουσούφ, Χρήστος Καραγιαννίδης, Δημήτρης Κοδέλας, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Βασίλης Κυριακάκης, Νίκος Μιχαλάκης, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Κώστας Μπάρκας, Θανάσης Πετράκος, Στέφανος Σαμοΐλης, Γιάννης Σταθάς, Αφροδίτη Σταμπουλή και Νίκος Συρμαλένιος, ρωτώντας ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα πληρωμής τους (υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης).

-Φυσικοθεραπευτές: Με αφορμή τα προβλήματα των φυσικοθεραπευτών, οι Ρένα Δούρου, Κώστας Ζαχαριάς και Ανδρέας Ξανθός προτείνουν αποδέσμευση του εισοδήματος του φυσικοθεραπευτή από τις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ, δίνοντας τη δυνατότητα της ελεύθερης κοστολόγησης ή και αποζημίωσης του ασφαλισμένου απευθείας από τον ΕΟΠΥΥ με ΑΠΥ, να συνδεθεί ο προϋπολογισμός για τη φυσικοθεραπεία με επίσημο δείκτη για να μην περικόπτεται, να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα από το 2010 και το 10% των οφειλών του 2012 και 2013 από τον ΕΟΠΥΥ, να μην ευνοούνται τα Κέντρα Αποκατάστασης και να δοθεί επίδομα ανθυγιεινής εργασίας στους νοσοκομειακούς φυσικοθεραπευτές (υπουργείο Υγείας).

-2ο Γυμνάσιο Βόλου: Τον κίνδυνο συγχώνευσης του 2ου Γυμνασίου Βόλου με το 8ο Γυμνάσιο επισημαίνουν οι Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Τάσος Κουράκης, τονίζοντας ότι έγινε παράνομη σύμπτυξη τμημάτων και ότι πρέπει να επιστρέψει στο σχολικό συγκρότημα στο οποίο βρισκόταν μέχρι το 2000 (υπουργείο Παιδείας).

-Αναδασμός στον Αγ. Δημήτριο Βοιωτίας: Την ολοκλήρωση των έργων αναδασμού στον Αγ. Δημήτριο Βοιωτίας προτείνει ο Γιάννης Σταθάς, επισημαίνοντας ότι το υπουργείο κωλυσιεργεί (υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης).

-Ναυτικοί πλοίου "Άγιος Γεώργιος": Την καταβολή των δεδουλευμένων στους απλήρωτους ναυτικούς του πλοίου "Άγιος Γεώργιος" της εταιρείας Venturis Sea Lines ζητούν οι Νίκος Συρμαλένιος και Θοδωρή Δρίτσας, επισημαίνοντας ότι είναι απλήρωτοι επί 6 μήνες, οφείλονται 6.000 - 20.000 ευρώ σε κάθε μέλος του πληρώματος, ενώ πλέον δεν εκτελείται το δρομολόγιο προς τις Δυτικές Κυκλάδες (υπουργεία Ναυτιλίας, Οικονομικών, Εργασίας).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL