Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.1°C18.0°C
0 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.3°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.4°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.1°C
2 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 81%
Κινητοποίηση στο Ειρηνοδικείο Αθηνών ενάντια στους πλειστηριασμούς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κινητοποίηση στο Ειρηνοδικείο Αθηνών ενάντια στους πλειστηριασμούς

Συγκέντρωση στο Ειρηνοδικείο Αθήνας ενάντια στους πλειστηριασμούς διοργανώνεται σήμερα Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου στις 3 μ.μ., από τη συντονιστική πρωτοβουλία "Πλειστηριασμοί STOP". Πρόκειται για ένα κρίσιμο ζήτημα που αφορά χιλιάδες νοικοκυριά, τα οποία, την περίοδο της κρίσης και των Μνημονίων, αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Υπενθυμίζεται πως από την 1η Ιανουαρίου 2014, αν δεν υπάρξει αντίθετη ρύθμιση, αίρεται υπό προϋποθέσεις τόσο η προστασία από πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας όσο και οποιουδήποτε άλλου ακινήτου, ενώ καταργείται και το όριο προστασίας από πλειστηριασμούς για οφειλές μέχρι 200.000 ευρώ προς τις τράπεζες. Παράλληλα δεν υπάρχει καμία προστασία σε ό,τι αφορά χρέη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Τα τελευταία ειδικά περνάνε στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ), με απαίτηση άμεσης τακτοποίησης ή αλλιώς είσπραξης μέσω κατασχέσεων και πλειστηριασμών.

Οι διοργανωτές καλούν τοπικές επιτροπές, λαϊκές συνελεύσεις, σωματεία, δομές αλληλεγγύης, να στηρίξουν μαζικά την κινητοποίηση επισημαίνοντας την κρισιμότητα του ζητήματος, το οποίο αφορά όλους και όλες που βλέπουν τους κόπους μιας ζωής να εξανεμίζονται. Επιπλέον προτρέπουν τη διοργάνωση αντίστοιχων παραστάσεων διαμαρτυρίας στα ειρηνοδικεία όλης της Ελλάδας το προσεχές διάστημα.

Οι διοργανωτές τονίζουν ακόμα πως θα πρέπει να υπάρξει συντονισμένος αγώνας όλων των κινήσεων και των φορέων προκειμένου να υπάρξει νομοθετική κατοχύρωση της αναστολής των πλειστηριασμών, όπως ισχύει σήμερα, για τρία χρόνια και την επέκταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας για χρέη προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Τέλος, υπογραμμίζουν πως σε αυτή τη συνολική επίθεση απαιτείται μια καθολική αντίσταση από σήμερα, "πολύ πριν φτάσουμε στους πλειστηριασμούς και τις εκτελέσεις τους, εκεί όπου το πρόβλημα εξατομικεύεται και κάτω από το βάρος του η δυνατότητα αντίδρασης πολλές φορές εκμηδενίζεται".

Όσοι και όσες ενδιαφέρονται μπορούν να βρουν σχετικά υλικά με το θέμα στο ιστολόγιο της πρωτοβουλίας "Πλειστηριασμοί STOP", http://pleistiriasmoistop.blogspot.gr/. Επιπλέον υπάρχει ειδική τηλεφωνική γραμμή αλληλεγγύης με αριθμό 211 800 2055. Την πρωτοβουλία στηρίζει ενεργά η "Αλληλεγγύη για Όλους".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL