Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.8°C21.2°C
0 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
15.6°C20.0°C
1 BF 80%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.4°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.4°C
4 BF 42%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.0°C
1 BF 66%
Κοινοβουλευτικός έλεγχος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κοινοβουλευτικός έλεγχος

* Μεθοριακός σταθμός Αγίου Κωνσταντίνου Ξάνθης: Ελλείψεις και ανεπάρκειες στον μεθοριακό σταθμό Αγίου Κωνσταντίνου στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, καταγγέλλει ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, αναφέροντας ότι δεν υπάρχει τερματικός Η/Υ συνδεδεμένος με το πανελλαδικό δίκτυο της ΕΛ.ΑΣ. (POL) για να γίνονται έλεγχοι, κάνουν έλεγχο μόνο ταυτοπροσωπίας σε επικοινωνία με το Α.Τ. Εχίνου, δεν υπάρχει σταθερό τηλέφωνο, είναι προβληματική η ασύρματη επικοινωνία, οι αστυνομικοί παραμένουν, καθ' όλη τη διάρκεια της υπηρεσίας τους, εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες και κάθονται σε κοντέινερ που έχει παραχωρήσει η Βουλγαρία (υπουργείο Δημόσιας Τάξης).

* Αστυνόμευση στη Ροδόπη: Με αφορμή την αύξηση της εγκληματικότητας στη Ροδόπη και την έκθεση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης στις 24 Απριλίου 2013, οι Αϊχάν Καραγιουσούφ και Δημήτρης Τσουκαλάς ζητούν να καλυφθούν οι κενές θέσεις των αστυνομικών (υπουργείο Δημόσιας Τάξης).

* Άδειες οδήγησης ηλεκτροντηζελαμαξών: Η ΣΤΑΣΥ πιέζει τους εργαζόμενους να οδηγήσουν τα οχήματα, μολονότι δεν τους έχουν δοθεί οι απαιτούμενες άδειες οδήγησης, επισημαίνουν οι Γιάννης Σταθάς, Δημήτρης Στρατούλης και Αλέξης Μητρόπουλος προσθέτοντας ότι οι άδειες δεν εκδίδονται από τη ΣΤΑΣΥ παρά το ότι έχει ολοκληρωθεί η εκπαίδευση (υπουργείο Υποδομών).

* Δελτίο μετακίνησης ΑμεΑ: Χωρίς δελτία δωρεάν μετακίνησης στα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι χιλιάδες δικαιούχοι ΑμεΑ, τονίζουν οι Δημήτρης Στρατούλης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Χρήστος Καραγιαννίδης και Ευαγγελία Αμμανατίδου, επισημαίνοντας ότι το υπουργείο εξέδωσε 5.000 δελτία, ενώ οι δικαιούχοι είναι πάνω από 10.000 (υπουργείο Εργασίας).

* Διακοπές ρευματοδότησης από ΔΕΗ: Με αφορμή δημοσιεύματα ότι αυξήθηκε 15% ο αριθμός των διακοπών συνδέσεων ηλεκτροδότησης, οι Θανάσης Πετράκος, Ευγενία Ουζουνίδου, Ειρήνη Αγαθοπούλου, Αϊχάν Καραγιουσούφ, Απόστολος Αλεξόπουλος, Γιάννης Αμανατίδης, Ευαγγελία Αμμανατίδου, Βαγγέλης Αποστόλου, Δημήτρης Γελαλής, Θανάσης Γερμανίδης, Όλγα Γεροβασίλη, Έφη Γεωργοπούλου, Κωστής Δερμιτζάκης , Μαρία Διακάκη, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Θοδωρής Δρίτσας, Παναγιώτα Δριτσέλη, Κώστας Ζαχαριάς, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Γιάννης Ζερδελής, Αγνή Καλογερή, Μαρία Κανελλοπούλου, Βασιλική Κατριβάνου, Δημήτρης Κοδέλας, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Χρήστος Μαντάς, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Νίκος Μιχαλάκης, Κώστας Μπάρκας, Μαρία Μπόλαρη, Στάθης Παναγούλης, Στέφανος Σαμοΐλης, Δημήτρης Στρατούλης, Μαρία Τριανταφύλλου, Δημήτρης Τσουκαλάς, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Γιώργος Βαρεμένος, Σοφία Σακοράφα, Ρένα Δούρου και Μανώλης Γλέζος προτείνουν την παροχή δωρεάν της ποσότητας 300 kwh το μήνα, αλλαγές στους όρους για διακανονισμούς και κατάργηση της προκαταβολής στον διακανονισμό (υπουργείο Περιβάλλοντος).

* Χορήγηση αυξητικής ορμόνης σε παιδιά: Από τον Ιούνιο του 2013 έχει σταματήσει η χορήγηση της αυξητικής ορμόνης από τα φαρμακεία του νοσοκομείου Παίδων στα παιδιά από την επαρχία, αναφέρει ο Γιάννης Σταθάς προτείνοντας να εγκριθούν κονδύλια για προμήθεια της ορμόνης και από τα νοσοκομεία της περιφέρειας (υπουργείο Υγείας).

* ΙΚΑ Μεσολογγίου: Την αποκατάσταση της λειτουργίας της Τοπικής Διοικητικής Επιτροπής στο υποκατάστημα του ΙΚΑ Μεσολογγίου προτείνει η Μαρία Τριανταφύλλου, αναφέροντας ότι η επιτροπή είναι αρμόδια να εκδικάζει ενστάσεις κατά των αποφάσεων (συνταξιοδοτικών, παροχών κ.ά.) του ΙΚΑ, αλλά δεν έχει συνεδριάσει από τα τέλη Ιουνίου (υπουργείο Εργασίας).

* Αυτοκτονίες αστυνομικών: Από το 2007 έχουν καταγραφεί 25 αυτοκτονίες αστυνομικών τονίζουν οι Δημήτρης Τσουκαλάς, Στάθης Παναγούλης, Χαρά Καφαντάρη, Μαρία Διακάκη, Δημήτρης Γάκης, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Αγνή Καλογερή, Γιάννης Ζερδελής, Κώστας Μπάρκας, Δημήτρης Στρατούλης, Νάντια Βαλαβάνη, Αϊχάν Καραγιουσούφ, Βασίλης Κυριακάκης, Νίκος Μιχαλάκης, Θοδωρής Δρίτσας, Μαρία Τριανταφύλλου, Θανάσης Πετράκος και Βασίλης Χατζηλάμπρου ζητώντας την αντιμετώπιση του φαινομένου των αυτοκτονιών αστυνομικών (υπουργείο Δημόσιας Τάξης).

* Κέντρα κράτησης αλλοδαπών: Με αφορμή την άρνηση εισόδου αντιπροσωπείας οργανώσεων και συλλογικοτήτων στα κέντρα κράτησης Παρανεστίου, Ξάνθης και Κομοτηνής, οι Αφροδίτη Σταμπουλή, Αϊχάν Καραγιουσούφ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Χρήστος Καραγιαννίδης, Βασιλική Κατριβάνου και Δημήτρης Τσουκαλάς, επισημαίνουν ότι σύμφωνα με την απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. (6634/1-355613 και αρ. ΦΕΚ 1851, 29.7.2013) η πρόσβαση και επικοινωνία φορέων προστασίας των δικαιωμάτων των κρατουμένων με τους κρατούμενους αλλοδαπούς δεν υπόκειται σε περιορισμούς (υπουργείο Δημόσιας Τάξης).

* Αποζημιώσεις ελαιοπαραγωγών: Την αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών για τη "σκινοκαρπία" και την "καρπόπτωση" σύμφωνα με τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, για αποζημιώσεις από ζημιές λόγω καιρικών φαινομένων, προτείνει ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, επικαλούμενος και τον επιστημονικό σύμβουλο ΣΕΔΗΚ Νίκο Μιχελάκη (υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL