Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
21.8°C28.0°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
24.4°C28.5°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
22.7°C27.6°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.5°C25.8°C
5 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
29 °C
28.9°C29.0°C
0 BF 21%
ΣΤΟΝ ΑΦΡΟ / Ο αβάσταχτος λαϊκισμός της ΔΗΜ.ΑΡ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΟΝ ΑΦΡΟ / Ο αβάσταχτος λαϊκισμός της ΔΗΜ.ΑΡ.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΑΝΔΡΑΝΙΣΤΑΚΗ

Η Αριστερά είναι διαρκής ευαισθησία, έλεγε ο Γιώργος Ιωάννου. Και όντως, η Αριστερά της Ευθύνης είναι διαρκώς ευαίσθητη για τη γνώμη των συστημικών μίντια. Της αρέσει να την επαινούν, να την κανακεύουν, να την αντιδιαστέλλουν με το καφριλίκι του ΣΥΡΙΖΑ κι όταν πέφτει στα νύχια της κριτικής και του θυμού τους, ταράζεται σφόδρα και αντιδρά σπασμωδικά. Δεν είναι διαπλεκόμενη με τα συστημικά μίντια η ΔΗΜ.ΑΡ., είναι ψυχικά εξαρτημένη από αυτά, τρέμει μη χάσει την εύνοιά τους, διότι χωρίς αυτήν δεν μπορεί να υπάρξει στο κέντρο της πολιτικής ζωής. Εκεί όπου έχει ταχθεί.

Τόλμησε ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτης Κουβέλης να αφήσει ανοιχτό το ζήτημα της μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον επιτευχθεί προγραμματική συμφωνία, και ποιος είδε τη διαπλοκή και δεν την εφοβήθηκε. Ντροπή, είστε έτοιμοι να κυβερνήσετε με τους λαϊκιστές και εσείς λαϊκιστές είστε και κρίμα που ανοίξαμε το σπίτι μας και σας βάλαμε στο σαλόνι μας που έχει μάρμαρο από όνυχα. Και καλά, τους ελαφρά οπλισμένους κάπως τους καταφέρνεις, το βαρύ πυροβολικό όμως είναι αδύνατον να το αντέξεις. Όταν βγαίνει η "Καθημερινή" με κύριο άρθρο και σου ζητάει να πάρεις θέση ανάμεσα στην υπευθυνότητα και τον λαϊκισμό, τι να κάνεις και συ ο πτωχός, παίρνεις αυθωρεί το μέρος της υπευθυνότητας. Τουτέστιν, υπερψηφίζεις την τροπολογία των φαρμάκων και καταψηφίζεις την εξεταστική για τα υποβρύχια.

Έλα μου όμως που προσπαθώντας να αποφύγεις τη ρετσινιά του λαϊκισμού, καταντάς ενίοτε λαϊκιστής καραμπινάτος. Λαϊκισμός καραμπινάτος είναι να υπερψηφίζεις την τροπολογία του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να ικανοποιηθεί, δήθεν, το λαϊκό αίτημα για φτηνό φάρμακο. Πάρτε φτηνά φάρμακα από τον Άδωνι, λένε τα συστημικά μίντια, πάρτε φτηνά φάρμακα από τον Άδωνι, αντηχεί και η ΔΗΜ.ΑΡ., παρ' όλο που γνωρίζει, της το έχει πει το Τμήμα Υγείας, ότι η τροπολογία του φασιστάκου είναι πονηρή και ύποπτη.

Λαϊκισμός είναι να καταψηφίζεις την πρόταση για τα υποβρύχια, επειδή δήθεν ποινικοποιεί την πολιτική ζωή και οξύνει τα πνεύματα. Ο λαός θέλει την ησυχία του, κραυγάζουν τα μίντια, ο λαός θέλει την ησυχία του, αντηχεί η ΔΗΜ.ΑΡ., παρ' όλο που ο πρόεδρός της μιλούσε ξεκάθαρα, όταν ήταν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, για σκάνδαλο υποβρυχίων. Εκεί, με τον συρμό, με την κυρίαρχη γραμμή των ΜΜΕ, να μην διερευνηθεί το σκάνδαλο των υποβρυχίων, για να μη χαλάσει το πολιτικό κλίμα.

Οι δημαρίτες διαβάσανε τον Παπαχελά, αλλά ξέχασαν να διαβάσουν τον Πρετεντέρη, που τους προειδοποιούσε ότι σε λίγο δεν θα έχει σημασία με ποιον θα πάνε και ποιον δεν θα πάνε, γιατί το πολιτικό τους μέγεθος θα είναι ασήμαντο και αδιάφορο. Να τους διαβάζετε όλους τους καθεστωτικούς, σύντροφοι, ιδίως εκείνους που απειλούν με εξαφανίσεις. Αυτοί ξέρουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL