Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.9°C21.9°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.9°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.0°C20.4°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.4°C18.9°C
2 BF 42%
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

- Πρόεδρος ΕΤΑΑ: Aσυμβίβαστο και σύγκρουση συμφερόντων του προέδρου του Δ.Σ. ΕΤΑΑ Αντώνη Σελλιανάκη, που κατέχει παράλληλα και τη θέση του αντιπροέδρου του Δ.Σ. της Τράπεζας Αττικής, καταγγέλλουν οι Ευγενία Ουζουνίδου, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Σταύρος Κοντονής και Θανάσης Πετράκος επισημαίνοντας ότι η τράπεζα μετέχει στους διαγωνισμούς του ταμείου (υπουργείο Εργασίας).

- Αναπηρικό επίδομα: Νέοι δικαιούχοι αναπηρικού επιδόματος δέχονται επιστολές από τις δημοτικές υπηρεσίες Πρόνοιας να επιστρέψουν στην υπηρεσία τα ήδη καταβληθέντα ποσά, που κατά περίπτωση μπορεί να υπερβαίνουν και τα 1.200 ευρώ για τον καθένα, επισημαίνουν οι Ειρήνη Αγαθοπούλου, Ευαγγελία Αμμανατίδου, Τζένη Βαμβακά, Ιωάννα Γαϊτάνη, Δημήτρης Γάκης, Έφη Γεωργοπούλου, Κωστής Δερμιτζάκης, Μαρία Διακάκη, Ηρώ Διώτη, Θοδωρής Δρίτσας, Παναγιώτα Δριτσέλη, Γιάννης Ζερδελής, Κατερίνα Ιγγλέζη, Αγνή Καλογερή, Μαρία Κανελλοπούλου, Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, Βασιλική Κατριβάνου, Χαρά Καφαντάρη, Κοδέλας Δημήτρης, Τάσος Κουράκης, Βασίλης Κυριακάκης, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Αλέξης Μητρόπουλος, Νίκος Μιχαλάκης, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Κώστας Μπάρκας, Μαρία Μπόλαρη, Ευγενία Ουζουνίδου, Γιώργος Πάντζας, Θανάσης Πετράκος, Σοφία Σακοράφα, Γιάννης Σταθάς, Αφροδίτη Σταμπουλή, Δημήτρης Στρατούλης, Νίκος Συρμαλένιος, Μαρία Τριανταφύλλου, Δημήτρης Τσουκαλάς, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και Βασίλης Χατζηλάμπρου, αναφέροντας ότι μόνο στον νομό Κιλκίς υπάρχουν τουλάχιστον 16 τέτοιες περιπτώσεις (υπουργεία Εργασίας, Οικονομικών).

- Ρομά Κατερίνης: Απαράδεκτες είναι οι συνθήκες διαβίωσης της κοινότητας Ρομά στην περιοχή του Πέλεκα Κατερίνης, επισημαίνουν οι Τάσος Κουράκης, Βασιλική Κατριβάνου, Αφροδίτη Σταμπουλή, Χαρά Καφαντάρη και Πέτρος Τατσόπουλος προτείνοντας τη στεγαστική τους αποκατάσταση (υπουργείο Εσωτερικών).

- Νοσηλευτές Θεσσαλονίκης: Δεκαπέντε νοσηλευτές και νοσηλεύτριες στη Θεσσαλονίκη τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και καλούνται να μετακινηθούν στην Αττική, επισημαίνουν οι Ιωάννα Γαϊτάνη, Δέσποινα Xαραλαμπίδου, Γιάννης Αμανατίδης, Ανδρέας Ξανθός, Βασίλης Κυριακάκης, Δημήτρης Στρατούλης, Γιάννης Σταθάς, Μαρία Μπόλαρη, Κώστας Ζαχαριάς, Αφροδίτη Σταμπουλή, Νίκος Μιχαλάκης και Αλέξης Μητρόπουλος προτείνοντας να ισχύσει η προφορική εντολή που έχει δοθεί και να μην μετακινηθούν (υπουργεία Υγείας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης).

- Αστυνομικό Τμήμα Γλυφάδας: Τη μετακίνηση του Αστυνομικού Τμήματος Γλυφάδας σε άλλη περιοχή του δήμου, προτείνουν οι Δημήτρης Τσουκαλάς και Χαρά Καφαντάρη επισημαίνοντας ότι τώρα είναι σε περιοχή αμιγούς κατοικίας (υπουργεία Περιβάλλοντος, Δημόσιας Τάξης, Οικονομικών).

- ΤΑΠ Ηλείας: Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν 34 υπάλληλοι του Τομέα Αποκατάστασης Πυροπλήκτων Ηλείας μετά την κατάργηση της υπηρεσίας, επισημαίνουν οι Έφη Γεωργοπούλου και Βασίλης Χατζηλάμπρου, προσθέτοντας ότι εστάλησαν χρήματα για σεισμόπληκτους, αλλά δεν υπάρχει υπηρεσία και προσωπικό για να τα διαθέσει (υπουργεία Ανάπτυξης, Υποδομών).

- Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίου: Μέτρα για να συντομευθούν οι διαδικασίες και οι χρόνοι καταβολής του εφάπαξ στους δικαιούχους του Ταμείου Πρόνοιας του Δημοσίου προτείνει ο Σταύρος Κοντονής, αναφέροντας ότι εκκρεμούν περίπου 36.000 αιτήσεις με χρόνο αναμονής περίπου τα δύο χρόνια για την καταβολή του εφάπαξ (υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας).

- Πάρκο Τρίτση: Την εξασφάλιση κρατικής χρηματοδότησης για την συντήρηση και τις επισκευές που απαιτούνται για την κάλυψη των αναγκών του Πάρκου Τρίτση στο Ίλιον ζητούν οι Έφη Γεωργοπούλου, Δημήτρης Στρατούλης, Ρένα Δούρου, Απόστολος Αλεξόπουλος, Γιώργος Βαρεμένος, Νίκος Βούτσης και Χαρά Καφαντάρη, ρωτώντας πού βρίσκεται η επιχορήγηση από το πράσινο ταμείο και οι διαδικασίες επιχορήγησης του φορέα για την αποπληρωμή των χρεών προς την ΕΥΔΑΠ (υπουργεία Εσωτερικών, Περιβάλλοντος).

- Οικισμοί Άρβης, Νέας Άρβης Βιάννου: Την ένταξη των οικισμών Άρβης και Νέας Άρβης του δήμου Βιάννου στην Κρήτη σε μία τοπική κοινότητα ζητούν οι Μαρία Διακάκη και Μιχάλης Κριτσωτάκης ζητώντας να εκδοθεί Π.Δ. για τη δημιουργία Τ.Κ. Άρβης (υπουργείο Εσωτερικών).

- Τομέας Ασφάλισης Νομικών ΕΤΑΑ: Σε μετοχές της Εθνικής Τράπεζας επενδύθηκαν 11.003.489,64 ευρώ από τα αποθεματικά του Τομέα Ασφάλισης Νομικών του ΕΤΑΑ, επισημαίνουν οι Ευγενία Ουζουνίδου, Σταύρος Κοντονής, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Θανάσης Πετράκος, επισημαίνοντας ότι, σύμφωνα με μελέτες, το ΤΑΝ έχει υποστεί τεράστια ζημιά από την κακή διαχείριση των μετοχών της Εθνικής (υπουργείο Εργασίας).

- Ψυχιατρική υγεία στη Σάμο: Τη λειτουργία ψυχιατρικής κλινικής στο νοσοκομείο της Σάμου και να υπάρξει θέση ψυχιάτρου στο νοσοκομείο της Ικαρίας προτείνουν οι Αγνή Καλογερή και Χρήστος Μαντάς με αφορμή την παντελή έλλειψη ψυχιάτρου (υπουργείο Υγείας).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL