Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γιάννης Μυλόπουλος: Παρωδία διαλόγου

Μετά τον νόμο Διαμαντοπούλου, που περιόρισε τις ακαδημαϊκές ελευθερίες, αμφισβήτησε τον δημόσιο χαρακτήρα και αποδυνάμωσε την εσωτερική δημοκρατία στα πανεπιστήμια, και μετά τη δραματική περικοπή κατά περισσότερο από 60% των τακτικών προϋπολογισμών

Μετά τον νόμο Διαμαντοπούλου, που περιόρισε τις ακαδημαϊκές ελευθερίες, αμφισβήτησε τον δημόσιο χαρακτήρα και αποδυνάμωσε την εσωτερική δημοκρατία στα πανεπιστήμια, και μετά τη δραματική περικοπή κατά περισσότερο από 60% των τακτικών προϋπολογισμών τους ως αποτέλεσμα της πολιτικής της λιτότητας που δυστυχώς έπληξε και την Παιδεία, έρχεται το μέτρο της διαθεσιμότητας να δώσει τη χαριστική βολή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, απομακρύνοντας από τα πανεπιστήμια χρήσιμο για την εκπαίδευση και την έρευνα διοικητικό προσωπικό.

Το μέτρο της διαθεσιμότητας στερείται νομιμοποιητικής βάσης, αφού εφαρμόστηκε χωρίς αξιολόγηση διοικητικών δομών και προσωπικού, χωρίς τεκμηρίωση, κατά τρόπο οριζόντιο και τυφλό, οδηγώντας τα πανεπιστήμια σε μεγάλο αδιέξοδο όσον αφορά τη δυνατότητα λειτουργίας τους.

Η πρόσκληση του υπουργού στα οχτώ πανεπιστήμια που πλήττονται από τη διαθεσιμότητα και οι μεμονωμένες συναντήσεις του με τους πρυτάνεις, με συγκεκριμένη και περιορισμένη μάλιστα θεματολογία, η οποία συνίσταται στη διαχείριση της επόμενης ημέρας, συνιστά προφανώς επικοινωνιακό ελιγμό και παρωδία διαλόγου.

Για τα πανεπιστήμια η υπόθεση της διαθεσιμότητας δεν έχει κλείσει και εκκρεμεί το αίτημα της Συνόδου των Πρυτάνεων για διάλογο με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Παιδείας.

 

* Ο Γιάννης Μυλόπουλος είναι πρύτανης ΑΠΘ, προεδρεύων Συνόδου Πρυτάνεων

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Χωρίς σχέδιο θα πνιγούμε όλοι

Τελικά τι είναι χειρότερο; Το γεγονός ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρύβεται πίσω από το... λεφτόδεντρο Πέτσα για να αποκρύψει οφθαλμοφανείς ευθύνες στη διαχείριση του κορωνοϊού, των πλημμυρών ή το γεγονός ότι η κυβέρνηση...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις