Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
ΣΤΟΝ ΑΦΡΟ / Ο Άδωνις είναι σουπιά και το ΠΑΣΟΚ σουπίτσα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΟΝ ΑΦΡΟ / Ο Άδωνις είναι σουπιά και το ΠΑΣΟΚ σουπίτσα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΑΝΔΡΑΝΙΣΤΑΚΗ

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης είναι μεγάλη σουπιά και το λέω με την καλή έννοια, την έννοια της αποτελεσματικότητας. Αμολάει το μελάνι του στον κατάλληλο τόπο, την κατάλληλη ώρα, στην απαιτούμενη ποσότητα. Κι όταν δεν επαρκεί το μελάνι της σουπιάς, σπεύδει να συμπληρώσει τα κενά η σουπίτσα, το μικρούλι το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, που από κόμμα κραταιό έχει καταντήσει ορντινάτσα του τηλεφασίστα. «Ο ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετεί τα συμφέροντα των φαρμακευτικών εταιρειών» ούρλιαξε η σουπιά, «των φαρμακευτικών, των φαρμακευτικών», συμπλήρωσε σαν υστερική ηχώ η σουπίτσα. Το μελάνι έπεσε άφθονο και μέσα στη θολούρα η σουπιά και η σουπίτσα επιδόθηκαν στο θεάρεστο έργο τους.

Την Τετάρτη έγινε η καταγγελία για τον ΣΥΡΙΖΑ, την Πέμπτη κατατέθηκε ο προϋπολογισμός του 2014 που κόβει 1 δισ. ευρώ από την Υγεία και άλλα 2 δισ. από την Πρόνοια. Θάνατος είναι οι κάργιες που χτυπιόνται στους μαύρους τοίχους και τα κεραμίδια, που θα ‘λεγε ο ποιητής, άμωμοι εν οδώ αλληλούια, που θα ‘λεγε ο μελωδός, δεν θα βρει ο παπάς να θάψει, που θα λέγαμε εμείς, οι οποίοι είμαστε άνθρωποι πεζοί. Τα 3 δισ. που κόβουν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, η σουπιά και η σουπίτσα, από την Υγεία και την Πρόνοια θα είναι η χαριστική βολή στο δημόσιο σύστημα φροντίδας και περίθαλψης και το φιλί της ζωής για τους ιδιώτες. Όσα δισ. κόβει το κράτος, τόσα και άλλα τόσα δίνουν οι πολίτες στις κλινικές, στα διαγνωστικά, στις ασφαλιστικές -κι όσοι δεν έχουν να δώσουν, θα πεθάνουν. Ναι, έτσι απλά, θα πεθάνουν πνιγμένοι στο μελάνι της σουπιάς και της σουπίτσας.

Το μελάνι της Τετάρτης ήταν τόσο πολύ, που έφτασε και για την Παρασκευή. Εκμεταλλευόμενες τη θολούρα, η σουπιά και η σουπίτσα έβαλαν σε διαθεσιμότητα 230 γιατρούς από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής και από το Ψυχιατρείο της Θεσσαλονίκης, θέτοντας ουσιαστικά εκτός λειτουργίας δύο από τα μεγαλύτερες ψυχιατρικές δομές της επικράτειας. Δεν βαριέσαι, τρελοί είναι. Είτε είναι στο νοσοκομείο είτε στον δρόμο, ένα και το αυτό, σιγά μην καταλάβουν τη διαφορά. Και τα παιδάκια στα σχολεία της ειδικής αγωγής, που έχει πάει Δεκέμβρης και δεν έχουνε ακόμη ψυχολόγους, λογοθεραπευτές και κοινωνικούς λειτουργούς, έπαθαν τίποτα; Ό,τι ήταν να πάθουν το έπαθαν από τη μοίρα.

Μπορεί να τους αδικώ, αλλά δεν πειράζει, τους αξίζει: Πιστεύω ότι στα βάθη της ψυχής και του μυαλού τους οι άνθρωποι αυτοί είναι ρατσιστές, είναι οπαδοί της ευγονικής, γι' αυτό διαλύουν με τέτοια ευκολία την ψυχική υγεία, γι' αυτό στέλνουν με τέτοια άνεση στην απόλυτη απόγνωση τους ανάπηρους. Δεν πρόκειται πλέον για πολιτικές επιλογές, πρόκειται για απώλεια του ανθρώπινου μέτρου, για ύβρι που δεν θα μείνει ατιμώρητη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL