Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

- Σχολή Καλών Τεχνών του Πύργου Τήνου: Με αφορμή τις πληροφορίες για κατάργηση της Σχολής Καλών Τεχνών του Πύργου της Τήνου με τη διάσημη Σχολή Μαρμαρογλυπτικής, ο Νίκος Συρμαλένιος σε επίκαιρη ερώτησή του υπενθυμίζει ότι ιδρύθηκε το 1955, η περιοχή βγάζει σπουδαίους καλλιτέχνες, όπως ο Γιαννούλης Χαλεπάς, πληθώρα αποφοίτων τεχνιτών της έχουν εργαστεί σε έργα εξειδικευμένης τέχνης και τεχνικής (π.χ. εργασίες αποκατάστασης Ακρόπολης), στεγάζεται σε ιδιόκτητα κτήρια, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των δαπανών της καλύπτεται από το "Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα της Παναγίας της Τήνου" (υπουργεία Παιδείας, Πολιτισμού).

- Πανεπιστημιακός Κ. Κάππας: Την ανάκληση της υπουργικής απόφασης με την οποία τίθεται σε διαθεσιμότητα ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Κάππας ζητά με επίκαιρη ερώτησή του ο Τάσος Κουράκης, επισημαίνοντας ότι απολύεται επειδή διατύπωσε, ως όφειλε, την επιστημονική του κρίση, σε εισήγηση για την πλήρωση μιας θέσης συμβασιούχου διδάσκοντοε (υπουργείο Παιδείας).

- ΙΕΚ ΣΕΚ στη Ναύπακτο: Την ίδρυση Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης στην Αιτωλοακαρνανία προτείνει η Μαρία Τριανταφύλλου, επισημαίνοντας ότι στη Ναύπακτο λειτουργεί ΕΠΑΣ με 75 μαθητές στη Β τάξη (υπουργείο Παιδείας).

- Δικταίο Άντρο: Την αποκατάσταση της ονομασίας και της παρουσίασης του Δικταίου Άντρου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και την ανάδειξη των αρχαιολογικών ευρημάτων του σπηλαίου προτείνει ο Κωστής Δερμιτζάκης, υπογραμμίζοντας ότι στο μουσείο του Ηρακλείου παρουσιάζεται με την ονομασία "Σπήλαιο Ψυχρού", χωρίς σύνδεση με το Δικταίο Άντρο, ενώ εκτίθενται ελάχιστα ευρήματα (υπουργείο Πολιτισμού).

- Ποδηλατόδρομοι Κέρκυρας: Την ολοκλήρωση του έργου των ποδηλατοδρόμων στην πόλη της Κέρκυρας ζητεί ο Στέφανος Σαμοΐλης, τονίζοντας ότι το 2010 είχε εκτελεστεί πάνω από το 95% του έργου, αλλά η νέα δημοτική αρχή Κέρκυρας τον Ιανουάριο του 2011 ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας των ποδηλατοδρόμων (υπουργεία Εσωτερικών, Υποδομών).

- Κενά στα σχολεία της Ηλείας: Περισσότεροι 40 καθηγητές λείπουν από τα σχολεία του νομού Ηλείας, με αποτέλεσμα μαθητές να μην έχουν διδαχθεί ακόμη και πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, τονίζουν οι Έφη Γεωργοπούλου και Τάσος Κουράκης, ζητώντας να καλυφθούν ιδιαίτερα οι χαμένες διδακτικές ώρες στο Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού, όπου κάθε εβδομάδα χάνονται 211 ώρες, αλλά και στα ΕΠΑΛ και τα ΕΠΑΣ (υπουργείο Παιδείας).

- Μεταφορά μαθητών στην Αντίκυρα Βοιωτίας: Οι μαθητές από την Αντίκυρα Βοιωτίας για να μεταβούν πεζοί στο Λύκειο Άσπρων Σπιτιών, διέρχονται από δρόμο ο οποίος δεν έχει πεζοδρόμια ούτε σήμανση, τονίζει ο Γιάννης Σταθάς, ζητώντας να διασφαλιστεί η ασφαλής μετακίνησή τους (υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Παιδείας, Πολιτισμού, Υποδομών).

- Κληροδότημα Χλαμύδα στη Χαλκίδα: Την αξιοποίηση από την Γενική Γραμματεία Πολιτισμού του κτηρίου του κληροδοτήματος Χλαμύδα στη Χαλκίδα ζητεί ο Βαγγέλης Αποστόλου προτείνοντας την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου (υπουργεία Οικονομικών, Πολιτισμού).

- Επίδομα ανθυγιεινής εργασίας στην Πυροσβεστική: Τη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στο πυροσβεστικό προσωπικό (συμβασιούχους και πενταετείς) ζητεί ο Χρήστος Καραγιαννίδης, υπενθυμίζοντας ότι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης χαρακτήρισε δίκαιο το αίτημα των συμβασιούχων πυροσβεστών (υπουργείο Οικονομικών).

- Εργατικές κατοικίες Αγ. Ιωάννη Κέρκυρας: Την οριστική παράδοση των εργατικών κατοικιών Αγ. Ιωάννη Κέρκυρας, στους δικαιούχους ζητεί ο Στέφανος Σαμοΐλης, επισημαίνοντας ότι ο υπουργός Εργασίας πριν από 15 μήνες δεσμεύθηκε ότι το πρόβλημα της οριστικής παράδοσης των εργατικών κατοικιών θα διευθετηθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2013 (υπουργεία Εργασίας, Εσωτερικών).

- Υπάλληλοι πρώην ΟΔΔΥ: Τη μισθολογική αποκατάσταση των υπαλλήλων του πρώην ΟΔΔΥ, που απώλεσαν έως και το 70% του μισθού τους, ζητούν οι Δημήτρης Στρατούλης και Αλέξης Μητρόπουλος προτείνοντας την εφαρμογή του νόμου 4024/2011 περί ενιαίου μισθολογίου στους εργαζόμενους του πρώην ΟΔΔΥ και ειδικά των διατάξεων του άρθρου 29 (υπουργείο Οικονομικών).

- Επιτυχόντες ΑΣΕΠ: Την εργασιακή αποκατάσταση των επιτυχόντων σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και κατά προτεραιότητα εκείνων που περιμένουν τον διορισμό τους για τρία ή και περισσότερα χρόνια προτείνουν οι Δημήτρης Στρατούλης και Αλέξης Μητρόπουλος, ρωτώντας και πού κατευθύνθηκαν τα κονδύλια που είχαν προϋπολογιστεί (υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εργασίας).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL