Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.2°C24.7°C
3 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
14.8°C19.6°C
3 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.4°C18.0°C
5 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C20.9°C
0 BF 43%
ΣΤΟΝ ΑΦΡΟ / Ποια εφημερίδα έκαιγαν στην Αποστασία;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΟΝ ΑΦΡΟ / Ποια εφημερίδα έκαιγαν στην Αποστασία;

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

Τι δεν είπανε, τι δεν γράψανε, τι δεν ζωγραφίσανε για την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ. Γκάφα, τραγωδία, Βατερλώ, τον πάτησε κάτω τον Τσίπρα ο μαγκίτης ο Σαμαράς, ήταν η αρχή του τέλους τους -αυτό το τελευταίο νομίζω ότι το είπε ο Πρετεντέρης ή κάποιος που πάσχει από Πρετεντέρη. Μέχρι και το φασιστικό απολειφάδι τον Πάγκαλο επιστρατεύσανε, για να πει ότι η Κωνσταντοπούλου με τη Μακρή κοιτάζανε με λαγνεία τα ΜΑΤ στην ΕΡΤ, μέχρι τον Χαντζόπουλο βάλανε να σκιτσάρει τις δύο βουλευτίνες ως στριπτιτζούδες έτοιμες για όλα. Τα διάβαζες, τα άκουγες, τα έβλεπες και έλεγες, πάει ο ΣΥΡΙΖΑ, τον κλαίνε οι ρέγγες, τον πηγαίνουνε τέσσερις, άμωμοι εν οδώ αλληλούια, να ζήσουμε να τον θυμόμαστε. Θα βγούνε οι δημοσκοπήσεις και θα τον ψάχνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ στα «λοιπά κόμματα», ανάμεσα στο «Plan B» και στην «Ένωση Κεντρώων» του Βασίλη Λεβέντη.

Ώσπου βγήκανε τέσσερις μαζεμένες δημοσκοπήσεις μετά την πρόταση δυσπιστίας και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μπροστά στις τρεις. Τέσσερις μονάδες μπροστά στην Palmos που δημοσίευσε το TVXS, μισή μονάδα μπροστά στην Pulse στο "Ποντίκι" και μισή μονάδα μπροστά -με δυόμισι μονάδες άνοδο σε έναν μήνα- στην Alco στο "Πρώτο Θέμα". Που το να είναι πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ στην Alco και στο "Πρώτο Θέμα" είναι σαν να κέρδισαν 3-0 οι Χριστιανοί τα λιοντάρια στο Κολοσσαίο με διαιτητή τον Διοκλητιανό. Ακόμη και στη δημοσκόπηση της RASS για τον "Ελεύθερο Τύπο", όπου η Ν.Δ. προηγείται με 1,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει ελαφρώς τις δυνάμεις του.

Ποιο είναι το συμπέρασμα; Τα καθεστωτικά μίντια έχουν γίνει εντελώς αναξιόπιστα και ως εκ τούτου εντελώς αναποτελεσματικά. Πείθουν πλέον μόνο όσους είναι πεπεισμένοι από πριν, οπότε τζάμπα η προσπάθεια, τζάμπα το μελάνι, τζάμπα τα Βανκλίφ και Αρπλς. Και πώς να είναι αποτελεσματικά τα ρημάδια, όταν ξεπέφτουν στην απόλυτη αναξιοπρέπεια, όπως τα χθεσινά "Νέα", που πήραν μια μπαρούφα του Βενιζέλου και έστησαν πρωτοσέλιδο που έλεγε «Ο Τσίπρας κήρυξε προσκλητήριο αποστασίας». Και μετά πήρε αμπάριζα ο Κεδίκογλου, ο οποίος έμαθε ανάγνωση ειδικά για να διαβάσει "Τα Νέα", και κήρυξε και αυτός τον πόλεμο κατά της Αποστασίας και του σογιού της.

Κοίτα ρε ποίοι μιλάνε για αποστασία. Μιλάνε "Τα Νέα", που το 1965 τα καίγανε οι κεντρώοι αναγνώστες τους, οι κεντρώοι, όχι οι αριστεροί, επειδή στήριξαν την παλατιανή κυβέρνηση των αποστατών που ανέτρεψε τον Γεώργιο Παπανδρέου. Μιλάει ο Κεδίκογλου του Σαμαρά που το 1993 ανέτρεψε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, εν μέσω καταγγελιών για εξαγορά βουλευτών από μεγαλοεπιχειρηματίες της εποχής. Μιλάει ο Βενιζέλος, που τον Νοέμβριο του 2011 έριξε τον Παπανδρέου για να φέρει, μαζί με τους βαρόνους που τον προστατεύουν και τους προστατεύει, τον Παπαδήμο.

Όχι τίποτ' άλλο, γράφετε φόρα παρτίδα τη λέξη «Αποστασία» και βάζετε σε έξοδα τον Κ. Μητσοτάκη, που από χθες ράβει ενστικτωδώς κοστούμι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL