Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Δεν είναι κι οι βαρόνοι άνθρωποι;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δεν είναι κι οι βαρόνοι άνθρωποι;

Του Θανάση Καρτερού

Φυσικά και ήταν λάθος να βγάλει ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωση για μια γελοιογραφία. Δεν είναι δουλειά κανενός κόμματος, ακόμα περισσότερο αριστερού, κι ακόμα-ακόμα περισσότερο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να εκδίδει ανακοινώσεις για γελοιογραφίες, όσο σεξιστικές κι αν τις θεωρεί. Και να δίνει πάτημα στους προαγωγούς του trafficking στην ενημέρωση να παριστάνουν τους προστάτες της κορασίδας που οι ίδιοι κατέστησαν άπορη και πόρνη.

Ουδέν κακόν όμως. Διότι ο θόρυβος που ξέσπασε ώθησε τους βαρόνους του Συγκροτήματος, κι από κοντά τους υποβαρόνους και ιπποκόμους, σε τέτοια γενοκτονία της αλήθειας, του ήθους, της δεοντολογίας και της ψυχραιμίας, που έφριξε κι ο ψυλλιασμένος. Ποια ελευθερία του γελοιογράφου και ποια ανεξαρτησία του δημοσιογράφου. Εδώ εξαπολύθηκε συντεταγμένο μίσος από κάθε τυπογραφικό στοιχείο. Αιμοβόρα οργή γιατί κάποιοι τόλμησαν να τους αγγίξουν. Και δημοσιογραφία ως όπλο εξόντωσης των αντιπάλων - ηθικής, εννοούμε, δεν είμαστε και στο '47.

Βέβαια, οι βαρόνοι εδώ και καιρό δεν κρύβονται. Πάει κατά διαόλου το ποίημα της δημοκρατικής τους παράταξης. Η κατοχική διαδρομή, η επί αποστασίας εκδρομή, η επί Ανδρέα ανακατανομή, εμπνέουν, ως φαίνεται, και την επί Μνημονίων επιδρομή. Συμβόλαιο δίκην μαφίας εκτελούν κατά της αριστεράς - τι τρομοκράτες, τι φίλους του Σόρος, τι συμπέθερους των συμφερόντων, τι γουναράδες, τι δίγλωσσους, τι αριστερά αγόρια και ελαφρών ηθών κορίτσια έχουν ανακαλύψει στις γραμμές της δεν λέγεται.

Αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση έφτασαν στο απόγειο - μέχρι κουβά με λάσπη αποκάλεσαν την "Αυγή", για την οποία τσιρίζουν ότι βιάζει την ελευθερία τους να βιάζουν τους πάντες και λογοκρίνει την ελευθερία τους να λογοκρίνουν τους πάντες. Κι έτσι οι ίδιοι που κάποτε πουλούσαν δημοσιογραφική νηφαλιότητα, δημοκρατική ευρύτητα, κατά καιρούς ακόμα και κάποια διακριτική συμπάθεια για την Αριστερά, σκίζουν -φως ιλαρόν!- τα ιμάτιά τους. Και εμφανίζεται ο βασιλιάς όχι μόνο γυμνός, αλλά και δαγκανιάρης.

Εννοείται ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ στεκόταν στο γκισέ της διαπλοκής αντί να ξημεροβραδιάζεται στην είσοδο της ΕΡΤ, αλλιώς θα του φέρονταν. Αλλά άνθρωποι είναι και οι βαρόνοι. Βλέπουν τις κυκλοφορίες να κατρακυλούν, τα έσοδα να εξανεμίζονται, το κύρος να εξαερώνεται - κι από πάνω η Αριστερά χτυπάει την πόρτα του Μαξίμου. Προβλέπουν μέρες αποφράδες. Ε, θα αντιδράσουν και με κουβάδες και με αγριάδες και με χοντράδες. Παρακαλούμε για την κατανόησή σας...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL