Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Άδωνις Γεωργιάδης - Ο αρνητής του Πολυτεχνείου (Το VIDEO του Αδ. Γεωργιάδη και το πόρισμα Τσεβά)

Ο υπουργός Υγείας επαναλαμβάνει την ρητορική των απολογητών της χούντας των συνταγματαρχών και κατηγορεί την Αριστερά πως αυτή κατασκεύασε τον μύθο του Πολυτεχνείου.

«Δεν υπήρχαν νεκροί εις το Πολυτεχνείο» διαβεβαίωνε ο Άδωνις Γεωργιάδης το τηλεοπτικό του ακροατήριο χρησιμοποιώντας τα ίδια επιχειρήματα με τους Κασιδιάρη και Μιχαλολιάκο που και αυτοί πριν ένα χρόνο αμφισβητούσαν την ύπαρξη θυμάτων κατά την διάρκεια της φοιτητικής εξέγερσης του 73.

Ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ, νυν στέλεχος και υπουργός της ΝΔ και τηλεπωλητής του συγγραφικού έργου του εθνικοσοσιαλιστή Κ. Πλεύρη διατυπώνει ευθέως στο βίντεο που ακολουθεί επαναλαμβάνει την ρητορική των απολογητών της χούντας των συνταγματαρχών και κατηγορεί την Αριστερά πως αυτή κατασκεύασε τον μύθο του Πολυτεχνείου.

 

 

Η ακροδεξιά φιλολογία που συνήθως παίζει με τις λέξεις «εντός» και «εκτός» Πολυτεχνείου επιχειρεί από το 74 και μετά να αντιπαρατεθεί με την ιστορική πραγματικότητα όπως αυτή έχει αποτυπωθεί και καταγραφεί από τα πρώτα κιόλας χρόνια της μεταπολίτευσης. Μιας ιστορικής πραγματικότητας που δεν «κατασκευάστηκε» από την Αριστερά όπως υποστηρίζουν αλλά επιβεβαιώθηκε στα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κ. Καραμανλή.

 

Έντεκα μήνες μετά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, στις 20 Οκτωβρίου 1974, ανακοινώνεται από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημελειοδικών Κωνσταντίνο Φαφούτη, το πόρισμα του εισαγγελέα Δημήτρη Τσεβά, που διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου.

Όπως σημειώνεται στο πόρισμα του Εισαγγελέα Τσεβά:

"Βαρύς υπήρξεν ο φόρος του αίματος εις νεκρούς και τραυματίας ο καταβληθείς δια την καταστολήν της εξεγέρσεως του Πολυτεχνείου. Και των μεν τραυματιών τον αριθμόν, ήγγισε, μετά βεβαιότητας μάλλον, η έρευνα. Ανεξιχνίαστος, όμως, παραμένει εισέτι ο ακριβής αριθμός των νεκρών. Σύντομοι κατεβλήθησαν προς την κατεύθυνσιν ταύτην προσπάθειαι και πέραν των αμέσως ή εμμέσως περιερχομένων εις γνώσιν μου έκκλησις δια του Τύπου δημοσία διετυπώθη, όπως καταγγελθώσιν ή αναφερθώσι περιπτώσεις θανάτων ή και εξαφανίσεων ατόμων συνεπεία των γεγονότων του Πολυτεχνείου. Και είναι αληθές ότι ουδέν περιστατικόν κατηγγέλθη.

Δεν αντλείται, όμως εντεύθεν απόδειξις περίν ανυπαρξίας τοιούτων. Διότι κατά τη διαδρομήν της ερεύνης εβεβαιώθησαν ή και απλώς επιθανολογήθησαν περιστατικά εδραιούντα παρ' εμοί την πεποίθησιν ότι οι νεκροί εκ των γεγονότων του Πολυτεχνείου υπήρξαν περισσότεροι των επισήμως ανακοινωθέντων. Δι' ο και κατανοώ τα ελατήρια της σιωπής των παθόντων.

Εκτιμά ότι ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 34. 15 είναι εκείνοι που ανακοινώθηκαν επίσημα, 3 που ο θάνατος τους προκύπτει από βέβαιες μαρτυρίες και 16 εκείνοι  που ο θάνατος τους προκύπτει από βάσιμες ενδείξεις».

Αργότερα το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών έχει προχωρήσει στη σύνταξη ενός προσωρινού καταλόγου νεκρών των γεγονότων του Πολυτεχνείου. Μέχρι τη στιγμή αυτή, έχουν καταγραφεί εικοσιτέσσερις (24) πλήρως τεκμηριωμένες περιπτώσεις, όπως καταγράφονται συνοπτικά στον συνημμένο κατάλογο. Παράλληλα, έχει συγκροτηθεί ένας κατάλογος δεκαέξι (16) ανωνύμων περιπτώσεων που είχε θεωρηθεί σε κάποια στιγμή της διαδικασίας ότι «προκύπτουν βασίμως» ως νεκροί, από επίσημες, επώνυμες και σχετικά αξιόπιστες καταθέσεις, με συγκεκριμένα στοιχεία.

Πηγή: http://kaistriotis.blogspot.gr/2013/11/blog-post_12.html

 

Ακολουθεί ολόκληρο το πόρισμα Τσεβά


 

 

Δείτε όλα τα σχόλια