Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C21.3°C
4 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C17.7°C
4 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
17.1°C18.8°C
4 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C21.4°C
1 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C19.6°C
0 BF 48%
Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελάει, πατέρα;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελάει, πατέρα;

Γράφει ο Βασίλης Μπαλαής

«Άαααααααααα / Βάζει ο Τσίπρας τη στολή του / και τη σκούφια την ψηλή του / μ' όλα τα φτερά / Και μια νύχτα με φεγγάρι / την ΕΡΤούλα πάει να πάρει / βρε τον φουκαρά / Ώωωωωωώωωωω / Τον Δενδιά μας τον λεβέντη / βρίσκει στα βουνά / και ταράζει τον κοπρίτη / τον Συριζαρά / Αχ βρε Ζωή / θα τρελαθώ Ζωή / με τους ΜΑΤάδες ποιος μου είπε να τα βάλω;».

Αγαπητοί μας ακροατές, καλημέρα.

Ακούτε και πάλι το «Ράδιο Γαλήνη» και διακόπτουμε το πρόγραμμά μας για μια συγκλονιστική είδηση. Αλλά ας αφήσουμε καλύτερα τον γνωστό σας εξωτερικό μας ρεπόρτερ Ευτύχιο Συφοριασμένο να μας μεταφέρει, με τον δικό του μοναδικό τρόπο, τα νέα και την ατμόσφαιρα της σημερινής εορταστικής ημέρας.

«Αγαπητοί μας ακροατές, καλημέρα και από μένα. Ακούστε αμέσως το πολεμικό ανακοινωθέν Νο 49 της 7ης Νοεμβρίου 2013, όπως το διάβασε προ ολίγου ο Γιόζεφ Κ».

«Σήμερον και περί ώραν 4ην πρωινήν, αι ημέτεραι δυνάμεις, αποτελούμενες από δύο συντάγματα πεζικού με την υποστήριξιν αρμάτων μάχης τύπου 'Πρετεντέρης' και υπό την αρχηγίαν του Αρχιστρατήγου Δένδια, μετά πολύμηνη πολιορκία εις τα αφιλόξενα βουνά της Αγίας Παρασκευής, με μία κεραυνοβόλο επιθετική ενέργεια κατέλαβον εξ απήνης υπέρτερες εχθρικές δυνάμεις 50 αιμοβόρων δημοσιογράφων, που συνεπικουρούντο από βαρέως οπλισμένους φωτορεπόρτερ με μηχανές τύπου Canon των 55 χιλιοστών, ικανές να διατρήσουν θώρακα γκεμπελισμού πάχους 120 mm.

Aι εχθρικαί αυταί υπέρτεραι δυνάμεις, οχυρωμένες εις το οχυρόν ΕΡΤ, δεν κατέστη δυνατόν να προβάλουν την παραμικράν αντίστασην εις την σαρωτική επέλαση των ημετέρων δυνάμεων, πλην μιάς σιδηράς καγκελόπορτας η οποία πεισμόνως ηρνείτο να κλείσει στεγανώς, με αποτέλεσμα οι στρατιώται μας να αναγκασθούν να της περάσουν χειροπέδες.

Αι απώλειαι των ημετέρων δυνάμεων ήτο είς σοβαρά τραυματίας εις το πέλμα από πάτημα ροδακινοκούκουτσου κατά την ηρωικήν επέλασήν του, λόγω απωλείας της γαλότσας του εις τον πυρετόν της μάχης.

Aι εχθρικαί δυνάμεις συνελήφθησαν άπασαι και μετεφέρθησαν ενώπιον εκτάκτου Στρατοδικείου, το οποίον με συνοπτικάς διαδικασίας κατεδίκασε τους πρωταιτίους εις την εσχάτην των ποινών, άλλους εξ αυτών δια παρακαθήσεως σε γεύμα με τον Πάγκαλο επί τρίμηνο!!-λόγω της βαρύτητας των κακουργημάτων τους- και άλλους διά οκταώρου καθημερινής επαφής με τον αντιπρόεδρο κ. Βενιζέλο, προς επεξήγηση όλων των ωφελημάτων που η Πατρίς ευγνωμονούσα οφείλει εις αυτόν.

Οι συνοδοιπόροι καταδικάσθησαν εις μικροτέρας ποινάς (βοήθεια κατά τις τηλεπωλήσεις του Αδώνιδος, παρακολούθηση αναλύσεων του Πορτοσάλτε επί 3ωρον ημερησίως και για συνολικό διάστημα δύο ετών κ.λπ.).

Θέλωμεν να διαβεβαιώσωμεν τον Ελληνικό Λαό πως και αυτό το ιερό κομμάτι γης της φιλτάτης πατρίδος μας ανακατελήφθη υπό των ημετέρων δυνάμεων και είναι πλέον ελεύθερον, ενώ η γαλανόλευκος κυματίζει και πάλι επί των επάλξεων του καταληφθέντος φρουρίου.

Προειδοποιούμε δε κάθε επίδοξον στασιαστήν, Σκουριασμένο ή μη, πως οιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας κλίματος αναταραχής θα παταχθεί αμειλίκτως υπό των ημετέρων δυνάμεων».

Αγαπητοί μας ακροατές, είναι αδύνατον να σας μεταφέρω το παραλήρημα ενθουσιασμού και την συγκίνηση που όλοι μας εδώ, ανώνυμοι και επώνυμοι, νιώθουμε.

Με λυγμούς να συνταράσσουν τους εύθραυστους ώμους της και δάκρυα να αυλακώνουν το νεανικό της πρόσωπο, η κυρία Όλγα Τρέμη μάς εκμυστηρεύθηκε με τρεμάμενη φωνή πως καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της σκληρής μάχης, έπλεκε ακατάπαυστα τσουράπια για τους εξουθενωμένους στρατιώτες μας.

Ο κύριος Παπαδημητρίου του Σκάι, εμφανώς συγκινημένος, μας αποκάλυψε μπροστά στην κάμερα τον δικό του σκληρό αγώνα, που έδωσε μάλιστα σε αντίξοες συνθήκες, μέσα στην αφιλόξενη θαλπωρή της οικίας του, ώστε να μεταβιβάσει αυτή τη θαλπωρή με τη δύναμη της σκέψεως εις τους ξεπαγιασμένους αγωνιστές, κατά πώς διδάχτηκε την μέθοδο από τον κ. Κασιδιάρη, και μας διαβεβαίωσε πως τα αποτελέσματα ήταν εξόχως θεαματικά, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό αποφασιστικά στην επίτευξη της νίκης επί των στασιαστών.

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, από το Καζακστάν όπου ευρίσκεται, μάθαμε πως έστειλε mail με τα θερμά του συγχαρητήρια, θέτοντας μάλιστα τον εαυτό του εις την διάθεση του πρωθυπουργού, ώστε από οποιαδήποτε θέση να προσφέρει τις υπηρεσίες του για την ανάνηψη των απολωλότων αυτών προβάτων με διάφορους τρόπους (εγκλεισμό τους στον νεώτερο Παρθενώνα, ΕΗΔ -Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση- κ.λπ.).

Θα μου επιτρέψετε όμως, αγαπητοί ακροατές, τώρα να αναμιχθώ με το πλήθος των ανωνύμων, ώστε να ακούσω τις απόψεις τους, τις οποίες βέβαια σε νεώτερη ανταπόκρισή μου θα σας μεταφέρω.

Γεια σας

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ!

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL