Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C17.4°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
11.3°C15.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
3 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.4°C16.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
11 °C
11.0°C11.0°C
1 BF 72%
Τα παιδιά της ΕΡΤ ρίξανε σκόνη στα Mega, τα Σκάι και τα Αντένα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τα παιδιά της ΕΡΤ ρίξανε σκόνη στα Mega, τα Σκάι και τα Αντένα

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

Ο κόσμος που κατέβηκε στην ΕΡΤ το πρωί της Τετάρτης ήταν λίγος. Λίγος ήταν και ο κόσμος που κατέβηκε στην απογευματινή συγκέντρωση, εν πάση περιπτώσει πολύ λιγότερος από τις μεγάλες συγκεντρώσεις του Ιουνίου. Βγάλαμε λοιπόν τα συμπεράσματά μας, οπότε τώρα μπορούμε να φωνάξουμε χωρίς τύψεις: «Πού είναι ο λαός, πού είναι το κίνημα, μας έχουνε φάει οι καναπέδες και τίποτα δεν θα γίνει και θα μας πάρουνε παραμάζωμα οι κακοί». Ωραία είναι η γκρίνια και η μιζέρια. Ωραία για μας τους παρόντες, που αισθανόμαστε καλύτεροι από τους άλλους που λείπουν, ακόμη πιο ωραία για τους κυβερνώντες, που περπατάνε με άνεση στο μαύρο σύννεφο της απογοήτευσης που απλώνεται πάνω από τα κεφάλια μας. Ενίοτε πατάνε και τα κεφάλια μας.

Κι όμως, υπήρχε λαός, υπήρχε κίνημα την Τετάρτη στην ΕΡΤ. Δεν ήταν στην Αγία Παρασκευή, ήταν μπροστά στις οθόνες των υπολογιστών και παρακολουθούσε μαζικά το βραδινό δελτίο ειδήσεων που μετέδωσαν οι εργαζόμενοι έξω από το σιδερόφρακτο κτήριο. Ένα εκατομμύριο διακόσιες πενήντα χιλιάδες άνθρωποι είδαν το δελτίο των παιδιών της ΕΡΤ και δεν το έκαναν από χαβαλέ ή από περιέργεια, το έκαναν από πολιτική επιλογή.

Εδώ και πέντε μήνες, από τότε που ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος έριξαν το μαύρο των ψυχών τους στις οθόνες, πάνω από ενάμιση εκατομμύριο κόσμος παρακολουθεί συστηματικά το πρόγραμμα της ελεύθερης ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης των εργαζομένων. Το παρακολουθεί με μεγάλες δυσκολίες, από το ίντερνετ, από τα δορυφορικά, από τα fm, από τα βραχέα, απ΄ όπου μπορεί ο καθένας. Έριχνε το καθεστώς τις κεραίες, έριχνε τους δορυφόρους, παρενοχλούσε τα ραδιοκύματα, ο κόσμος εκεί, δεν το έβαζε κάτω, έδινε στην ελεύθερη δημόσια τηλεόραση νούμερα που τα Mega, τα Σκάι και τα Αντένα δεν τα είχαν δει ούτε στα όνειρά τους.

Τα μεγάλα κανάλια με τις κλεμμένες συχνότητες, με τα σήριαλ, με τα ποδόσφαιρα, με τους χρυσοπληρωμένους παρουσιαστές των ειδήσεων και των ενημερωτικών εκπομπών ηττήθηκαν κατά κράτος από τους απλήρωτους, τους πεινασμένους ίσως, εργαζόμενους της ΕΡΤ. Αυτούς που ο Κεδίκογλου και ο Καψής τους αποκαλούσαν καταληψίες συνδικαλιστές και τους έστειλαν τα ΜΑΤ, για να τους σύρουν έξω από το κτήριο. Ξέρετε τι έκαναν τα παιδιά της ΕΡΤ; Πήραν τα ΜΑΤ του Κεδίκογλου, του Καψή, του Δένδια, του Σαμαρά, του Βενιζέλου και τα έκαναν ντεκόρ στο δελτίο ειδήσεων του πεζοδρομίου. Μα την αλήθεια, ωραιότερο ντεκόρ δεν έχω ξαναδεί. Ωραιότερο ντεκόρ δεν είχαν δει και τα κανάλια, τα σάιτ και οι εφημερίδες του εξωτερικού που μετέδωσαν την εικόνα από άκρου εις άκρον του πλανήτη.

Εικόνα - κόλαφος, δηλαδή σφαλιάρα, για τους παπαδοπουλίσκους που μας κυβερνούν, εικόνα - ύμνος εις την ελευθερία για όσους έχουν το σθένος να αντιστέκονται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL