Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.6°C20.2°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.2°C16.6°C
4 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C17.1°C
3 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.1°C18.2°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
14.5°C14.5°C
2 BF 60%
Όταν ακούς «νομιμότητα», ανθρώπινο κρέας μυρίζει
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Όταν ακούς «νομιμότητα», ανθρώπινο κρέας μυρίζει

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

Από χθες το πρωί που έγινε η εισβολή στην ΕΡΤ έχουμε ακούσει πεντακόσιες φορές τη λέξη «νομιμότητα» Νομιμότητα ο Κεδίκογλου, νομιμότητα ο Καψής, νομιμότητα οι υπουργοί, νομιμότητα οι βουλευτές, νομιμότητα τα τσιράκια τους στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα. Το έλεγαν και το ξαναέλεγαν, για να το πιστέψει το πόπολο, κυρίως όμως για να το πιστέψουνε οι ίδιοι. Ναι, οι ίδιοι, αυτός ο ανήθικος συρφετός που γνωρίζει πολύ καλά ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου έχει λήξει από τις 18 Οκτωβρίου χωρίς να γίνει νόμος του κράτους, άρα η ΕΡΤ που λειτουργούσε εντός του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής ήταν η μόνη νόμιμη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Αυτή και όχι η φρικώδης ΔΤ του Καψή.

Από χθες το πρωί οι νεοδημοκράτες, οι πασόκοι και τα τσιράκια τους περιφέρονται στις ρούγες και φωνάζουν «νομιμότητα- νομιμότητα», σαν τους καλόγερους του Μεσαίωνα που φώναζαν «αμαρτία- αμαρτία» και μετά τρώγανε, πίνανε, οργίαζαν, κάνοντας μεγαλόσταυρους σκαρφαλωμένοι σε πιατέλες με γουρουνόπουλα και σε γυμνά κορμιά. Ίδιοι με τους υποκριτές του Μεσαίωνα είναι οι νεοδημοκράτες, οι πασόκοι και τα τσιράκια τους, Μιλάνε για νομιμότητα αυτοί που έχουνε εξευτελίσει τον κοινοβουλευτισμό, που έχουνε υπογράψει είκοσι μία Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και τώρα πάνε για την εικοστή δεύτερη, αυτή που θα πετάξει στον δρόμο κοντά 2.000 εργαζόμενους από τις αμυντικές βιομηχανίες.

Το πιάσατε το υπονοούμενο; Οι νόμιμοι σε αυτήν τη χώρα είναι οι νεοδημοκράτες, οι πασόκοι και τα τσιράκια τους. Όλοι οι άλλοι είμαστε παράνομοι. Είναι νόμιμος ο Σαμαράς και είναι παράνομοι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, είναι νόμιμος ο Βενιζέλος και είναι παράνομοι οι εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια, που περιμένουν από ώρα σε ώρα να τους χτυπήσει την πόρτα ο εισαγγελέας. Είναι νόμιμοι ο Βορίδης, ο Γεωργιάδης, ο Χρυσοχοΐδης και είναι παράνομοι οι καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης, οι λιμενεργάτες, οι εργαζόμενοι στο μετρό και όσοι άλλοι επιστρατεύθηκαν ως εχθροί της κοινωνίας και του κράτους.

Τράπεζα Κρήτης, πάμπερς, χρηματιστήριο, ΔΕΚΑ, Πολιτιστική Πρωτεύουσα Θεσσαλονίκη, μεγάλα έργα, εξοπλισμοί, λέοπαρντ, υποβρύχια, C4I, δομημένα ομόλογα, Βατοπέδι, χρέη ΠΑΕ, Siemens, Proton Bank, λίστα Λαγκάρντ, μικροομολογιούχοι, Σκαραμαγκάς, Κοσκωτάς, Μπατατούδης, Εφραίμ, κουμπάροι, Μαντέλης, Τσουκάτος, Άκης, Γιάννος, Χριστοφοράκος, Λαυρεντιάδης, Σάφα: Αυτοί είναι, αυτό είναι το βιογραφικό τους, αυτές είναι οι πομπές τους, αυτή είναι η προσφορά τους στην πατρίδα. Να τους τα λέμε, να τους τα γράφουμε, να τους τα κουνάμε σαν λάφυρα, να τους τα φοράμε φίμωτρο, κάθε φορά που θα ξεστομίζουν τη λέξη νομιμότητα.

Γιατί η νομιμότητά τους είναι σαν την τάξη του Ελύτη στη «Μαρία Νεφέλη»: Μυρίζει ανθρώπινο κρέας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL