Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ο Αντ. Σαμαράς υιοθετεί επίσημα τη θεωρία των δύο άκρων (video)

Τη θεωρία των δυο άκρων υιοθέτησε και επισήμως ο Αντ. Σαμαράς στη συνέντευξή του στην "Ανατροπή" στο Mega. Συμψήφισε τη νεοναζιστική βία με κοινωνικές κινητοποιήσεις, βαφτίζοντάς τις “ακραίες συμπεριφορές. “Άλλο η πράξη βίας και άλλο η ακραία συμπεριφορά...

 

Τη θεωρία των δυο άκρων υιοθέτησε και επισήμως ο Αντ. Σαμαράς στη συνέντευξή του στην "Ανατροπή" στο Mega. Συμψήφισε τη νεοναζιστική βία με κοινωνικές κινητοποιήσεις, βαφτίζοντάς τις "ακραίες συμπεριφορές. "Άλλο η πράξη βίας και άλλο η ακραία συμπεριφορά, η οποία πιθανώς να οδηγήσει σε πράξη βίας. Αυτό δείχνει η ιστορία πάντοτε με τον κόσμο. Δεν είναι πράξη βίας, αλλά είναι ακραία συμπεριφορά το να έρχεται η αστυνομία να ξηλώνει άνδρα κουκουλοφόρων και να υπάρχουν κόμματα τα οποία διαμαρτύρονται… Όπως αντίστοιχα δεν είναι πράξη βίας, αλλά είναι ακραία συμπεριφορά, το να έχεις για παράδειγμα, μέχρι προ ολίγων εβδομάδων στα Γιάννενα –αν είναι δυνατόν- τμήμα του νοσοκομείου, παράρτημα, κομμάτι του νοσοκομείου, πτέρυγα, να είναι υπό κατάληψη από κουκουλοφόρους επί χρόνια. Αυτό μπορεί να μην είναι πράξη βίας, αλλά είναι απρεπής, απαράδεκτη, αντικοινωνική, αντιδημοκρατική συμπεριφορά", τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντ. Σαμαράς, "μπλέκοντας" τις κινητοποιήσεις με την "ακραία συμπεριφορά" των νεοναζί": "Μπορεί να μην είναι πράξη βίας, αλλά είναι ακραία συμπεριφορά το να υπάρχει άλλο κόμμα, του οποίου βουλευτές να μπαίνουν στη Βουλή και να λένε ότι αισθανόμαστε μια σιχασιά που βρισκόμαστε στο ναό της Ελληνικής Δημοκρατίας", είπε, αναφερόμενος στις σχετικές δηλώσεις χρυσαυγιτών.

Ο πρωθυπουργός απάντησε θετικά στην ερώτηση "αν είναι καχύποπτος" απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ συνέχισε τη φαιά προπαγάνδα του, ισχυριζόμενος ότι "δεν μπορεί να υπάρχουν δηλώσεις "κατεβείτε στα πεζοδρόμια να ανατραπεί η κυβέρνηση". "Ούτε μπορεί να λένε στους φοιτητές την ώρα του αγιασμού, στους μαθητές, μια που οι καθηγητές δεν το κάνανε γιατί δεν άκουσαν οι δάσκαλοι και δεν πήγανε στην απεργία, ανατρέψτε εσείς την κυβέρνηση. Αυτό μπορεί να μην είναι πράξη βίας, αλλά είναι σίγουρα κάτι το απαράδεκτο και πιστεύω ότι είναι αυτή η συμπεριφορά η οποία πρέπει να καταγγελθεί", συνέχισε ο πρωθυπουργός, επικαλούμενος... δηλώσεις "πολλών" ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι άκρο: "Εύχομαι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ από τώρα να καταγγέλλει και να απομονώνει κάθε ακραία συμπεριφορά. Το "ναι μεν, αλλά" είναι που κάνει πολλούς να λένε ότι αυτό είναι άκρο", είπε συγκεκριμένα. "Το να ανέχεσαι ή το να δικαιολογείς πράξεις, συμπεριφορές ακραίες, είναι κάτι το οποίο, όπως σας είπα πριν, οδηγεί κατευθείαν στην έννοια βία. Δεν είναι δυνατόν να μην καταγγέλλεις γεγονότα, όπως είναι, για παράδειγμα, ο εμπρησμός της MARFIN, ή οι Σκουριές με τον τρόπο που περιμένει ο κόσμος να το καταγγείλεις, όπως το κατήγγειλαν όλοι οι άλλοι", υπογράμμισε με έμφαση ο Αντ. Σαμαράς, υιοθετώντας πλήρως τη "θεωρία των δύο άκρων".

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Στουρνάρας μαινόμενος

Ο κεντρικός μας τραπεζίτης Γ. Στουρνάρας βγήκε χθες στο πρακτορείο Bloomberg και είπε ότι χρειάζονται συντονισμένα μέτρα δημοσιονομικής τόνωσης των οικονομιών, διότι αλλιώς η Ευρώπη θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπη με μια σοβαρή κρίση χρέους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις