Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Φονιάδες των δεξιών, Αμερικάνοι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φονιάδες των δεξιών, Αμερικάνοι

Έχει περάσει μία εβδομάδα από τότε που αποδείχθηκε με επίσημα έγγραφα ότι η αμερικανική πρεσβεία παρακολουθούσε για χρόνια Έλληνες πολίτες και πολιτικούς και η κυβέρνησή μας παραμένει πιο σιωπηλή και από τη Βουγιουκλάκη στη "Μαρία της Σιωπής". Ούτε διάβημα, ούτε διαμαρτυρία, ούτε ενημέρωση της Βουλής. Μια ρημαδοανακοίνωση έβγαλε όλη κι όλη ο Κεδίκογλου, για να μας πει ότι η ΕΥΠ κινείται εντός του Συντάγματος και των νόμων. Ας έκαναν έστω κάτι δραματικό, ας έστελναν τον Καμίνη και τον Τζήμερο να διαμαρτυρηθούν φορώντας λευκά στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής, να σκιαχτούν οι Αμερικανοί, να την πάνε την πρεσβεία παραπέρα.

Η δεξιά Μέρκελ, που την παρακολουθούσαν επί δέκα χρόνια, πήρε ένα τηλέφωνο τον Ομπάμα, ελπίζω όχι από το παγιδευμένο. Ο επίσης δεξιός Ραχόι της Ισπανίας, όπου οι καταγραφείσες από τους Αμερικανούς κλήσεις ξεπέρασαν τα 60 εκατομμύρια, έφτιαξε μια επιτροπή για τα μάτια του κόσμου. Ο υπερδεξιός Σαμαράς, ο μακεδονομάχος, ο εθνικιστής που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του, ο οραματιστής που θέλει να μας οδηγήσει στο 2021, εκεί που θα φοράμε φουστανέλες και θα μένουμε σε χαμόσπιτα, δεν έστειλε ούτε ένα γράμμα, δεν χόρεψε, ρε αδερφέ, ούτε ένα τσάμικο στην Πλατεία Συντάγματος για να μας τονώσει το φρόνημα.

Βουβή σαν την πέτρα που έχει φάει στα μικράτα του ο Άδωνις παρέμεινε και η ακροδεξιά δράκα της Συγγρού. Ο λάτρης της αρχαίας Σπάρτης -προφανώς δεν έχει διαβάσει το «Πλην Λακεδαιμονίων»-, ο συγγραφέας των μυθιστορημάτων που υμνούν το φονικό έθιμο της Κρυπτείας, ο περιώνυμος Μπαλτάκος, έβαλε πιπέρι στο στόμα του και πήγε να περάσει το τριήμερο της 28ηςμε τον Καλαβρύτων Αμβρόσιο. Άντε και καλά φασιστούγεννα. Αμ ο αψίκορος Φαήλος, ο πωρωμένος αντιαμερικανός, αυτός που βλέπει παντού υπερατλαντικές συνωμοσίες; Μόλις έφτασαν οι συνωμοσίες μπροστά στην πόρτα του, άνοιξε την πόρτα και πήγε να κοιμηθεί ήσυχα - ήσυχα στο κοτέτσι. Κικιρίκου κοκοκό, κοκοκό κάνει κι η κότα.

Σιωπηλός σαν το υπερδιάστημα των Star Wars παρέμεινε και ο Βενιζέλος, παρ' όλο που, ως γνωστόν, με τη σιωπή είναι από καιρό στα μαχαίρια. Ούτε φθόγγο δεν εκστόμισε ο Ευάγγελος, ούτε ένα «εγώ» δεν βγήκε από το στόμα του, από αυτό το κοντέινερ του εγωισμού. Τα μόνα που συνεισέφερε το ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση ήταν οι αποκαλύψεις του Πάγκαλου που ξέπλυναν τις ΗΠΑ και η κλήση του Καρχιμάκη στον ανακριτή για κάτι έγγραφα της ΕΥΠ, σχετιζόμενα με τις υποκλοπές.

Γιατί σιωπούν, γιατί σιωπούν; Μήπως επειδή αυτοί που τους παρακολουθούσαν γνωρίζουν πράγματα που δεν πρέπει να βγουν με τίποτα στα φόρα; Αποκλείεται! Οι νεοδημοκράτες και οι πασόκοι είναι πιο διάφανοι και από τα γάργαρα νερά του Σκαραμαγκά, πιο καθαροί και από τα ασπρόρουχα που λευκαίνουν τα πλυντήρια της Siemens, πιο λευκοί και από τα μαλλιά της Λαγκάρντ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL