Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.3°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.0°C18.0°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C13.8°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.8°C16.6°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C13.4°C
0 BF 82%
ΣΤΟΝ ΑΦΡΟ / Το πεντάλεπτο της ντροπής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΟΝ ΑΦΡΟ / Το πεντάλεπτο της ντροπής

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

«Μία ημέρα παρά τω Κυρίω, χίλια έτη παρά τοις ανθρώποις» λένε τα θρησκευτικά και ο Σαμαράς, ως άνθρωπος θρησκευόμενος που έχει μέρα - νύχτα την Παναγία στο στόμα του, εξαναγκάζοντας τη Μητέρα του Ιησού να υπόκειται σε αλλεπάλληλους βιολογικούς καθαρισμούς, έχασε το χρόνο κάτω από τα πόδια του. Πέντε λεπτά κάθισε ο Αντώνης παρά τη Μέρκελ, είκοσι του φάνηκαν και λίγα είναι, αν σκεφτείς ότι η Αγγέλα είναι η Κυρία του επί της Γης.

Τριγύρναγε ο Σαμαράς στους διαδρόμους της Συνόδου Κορυφής και, όταν είδε τη Μέρκελ, έτρεξε κατά πάνω της και την έριξε, δήθεν κατά λάθος, στον τοίχο, ενώ από την άλλη πλευρά την πλαγιοκοπούσαν ο Λαζαρίδης με τον Σταμάτη. «Γεια σου Άγγελα, συγχαρητήρια για τον θρίαμβό σου, τον θρίαμβο των πουλιών και των συγνέφων» της είπε ο Αντώνης, που μιλάει σαν να έχει καταπιεί τον Ελύτη. «Γεια σου, Αντώνη, τι κάνει η οικογένεια, τα παιδιά;», απάντησε η Άγγελα, σπρώχνοντας ταυτοχρόνως τον Λαζαρίδη και τον Σταμάτη που συνέχιζαν να πλαγιοκοπούν. «Τα παιδιά καλά είναι, με τον Βαγγελάκη έχω πρόβλημα, που τρώει συνεχώς υποβρύχια και του έχει ανέβει το ζάχαρο στη στρατόσφαιρα» ανταπάντησε ο Αντώνης και η σεμνή τελετή έληξε με την απαγγελία αποσπασμάτων από τα «Ελεγεία της Οξώπετρας» στα γερμανικά.

Κατόπιν τούτων, ο Γιόζεφ Φον Κεδίκογλου ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός Σαμαράς συναντήθηκε με την καγκελάριο Μέρκελ για είκοσι λεπτά και είκοσι τρία δευτερόλεπτα, διάστημα κατά το οποίο της εξέθεσε με ενάργεια τα προβλήματα της Ελλάδος και της ζήτησε να μαζέψει τα μαντρόσκυλα της τρόικας, γιατί θα αναγκαστεί να προβεί σε ωμότητες. Δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τη φράση του ο Κεδίκογλου και τα εγχώρια media της διαπλοκής είχαν ήδη παρουσιάσει το εικοσάλεπτο του Αντώνη περίπου σαν τη νίκη των Ελλήνων επί των Περσών στον Μαραθώνα και που, μη νομίζετε, οι Πέρσες μπροστά στη Μέρκελ είναι γατάκια και μάλιστα του καναπέ.

Παλιά μου τέχνη κόσκινο. Τα μέσα της διαπλοκής πήραν τα ψέματα της κυβέρνησης και τα αναπαρήγαγαν διογκωμένα, δίχως διασταύρωση, δίχως έρευνα, δίχως ντροπή. Μέχρι που βγήκε η Μέρκελ και τους εξευτέλισε, δηλώνοντας στους δημοσιογράφους που ήταν διαπιστευμένοι στη Σύνοδο ότι τον Σαμαρά τον είδε πέντε λεπτά στο πόδι, για να του πει να μην περιμένει πολλά - πολλά και να συνεχίσει τη δουλειά που του έχει αναθέσει. Το αφεντικό ντρόπιασε το καθεστώς σε παγκόσμιο δίκτυο, σκάσανε από τα γέλια μέχρι και οι μοναχοί του Σινά, που έχουν πάρει όρκο αιώνιας σιωπής και κατήφειας.

Ξεφτιλίστηκαν, αλλά συνέχισαν την προπαγάνδα σαν να μην τρέχει τίποτα, η φάμπρικα δεν σταματά δουλεύει νύχτα - μέρα. Η μισή ντροπή δική τους και η άλλη μισή στην Κίνα βρίσκεται, για να κλείσει συμφωνίες με την Cosco.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL