Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Είχαν μια δουλειά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Είχαν μια δουλειά

Από την άνοιξη, οπότε λόγω της πανδημίας έκλεισαν τα σχολεία, μέχρι τώρα που θα ξανανοίξουν, δηλαδή επί σχεδόν έξι μήνες, η κυβέρνηση είχε όλο τον χρόνο στη διάθεσή της για να προετοιμάσει υποδομές, διαδικασίες, εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές για το άνοιγμα των σχολείων.

Δεν έκανε τίποτε απ' όλα αυτά, παρότι βρήκε χρόνο να περάσει ένα νομοσχέδιο για την Παιδεία, με το οποίο μάλιστα, αντί να μειώνει τον αριθμό των μαθητών στις τάξεις, αντιθέτως τον αύξησε.  Έτσι, λίγες ημέρες πριν από το πρώτο κουδούνι, δεν γνωρίζουμε την ακριβή ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων. Και δεν έχει διασφαλιστεί καν το αν στα σχολεία θα υπάρχουν μάσκες για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, παρά το γεγονός ότι η χρήση τους είναι υποχρεωτική.

Πολλώ δε μάλλον δεν έχουν εξασφαλιστεί πρόσθετες αίθουσες και εκπαιδευτικοί ώστε να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα ούτε έχει προσληφθεί πρόσθετο προσωπικό καθαριότητας ώστε να υπάρχει συνεχής καθαρισμός των αιθουσών διδασκαλίας και όχι άπαξ ημερησίως. Δεν έχουν γίνει σεμινάρια σε γονείς και εκπαιδευτικούς για το πώς θα είναι το σχολικό περιβάλλον σε συνθήκες πανδημίας. Πώς θα εκπαιδευτούν οι μαθητές στην αναγκαία υγειονομική πειθαρχία. Πράγματα που έκαναν ανεξαιρέτως όλες οι άλλες χώρες.

Πρόκειται άραγε για αμεριμνησία, δυνητικά εγκληματική ανευθυνότητα και αδιαφορία; Πρόκειται για ανικανότητα ή πρόκειται για νοοτροπία, δηλαδή για κάποιο αυθόρμητο και υποσυνείδητο σχέδιο για περαιτέρω υποβάθμιση της δημόσιας Εκπαίδευσης; Το γεγονός ότι περίμεναν μέχρι την τελευταία στιγμή δείχνει αμεριμνησία και ανευθυνότητα ή ότι ίσως, ως άφρονες, θεώρησαν ότι τελειώσαμε με τον κορωνοϊό παρασυρμένοι από το ήπιο πρώτο κύμα.

Η στάση τους, όμως, τις τελευταίες ημέρες, δηλαδή η μάσκα ως "προσωπική ευθύνη", η χλεύη εις βάρος όσων έθεταν το ζήτημα του κόστους και η επιμονή τους να μην κάνουν τίποτε άλλο δείχνει είτε ιδεοληψία είτε επιλογή να αφήσουν τα δημόσια σχολεία στην τύχη τους. Ας μην έχουμε αμφιβολίες ότι τα ιδιωτικά σχολεία θα φροντίσουν εξ ιδίων για την πελατεία τους. Για τα δημόσια σχολεία πρέπει να φροντίσει το κράτος και όχι να επαφίεται σε χορηγούς να μοιράσουν παγουρίνο. Αλλά η κυβέρνηση δεν θέλει να χαλαλίσει λεφτά. Τα κρατάει για να έχει να πληρώσει τα κανάλια να την ξελασπώσουν.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL