Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
9.6°C15.2°C
1 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
8.5°C13.5°C
1 BF 60%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
3 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
9 °C
8.8°C14.7°C
3 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
6 °C
5.9°C9.1°C
0 BF 100%
Νοσοκομείο Πρέβεζας: Ποιός έχασε το φιλότιμο για να το βρει η κυβέρνηση;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νοσοκομείο Πρέβεζας: Ποιός έχασε το φιλότιμο για να το βρει η κυβέρνηση;

Αναλυτικά η κοινή ανακοίνωση του βουλευτή Κώστα Μπάρκα, της ΟΜ Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας και την Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας:

Σήμερα στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας, με το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού να βρίσκεται προ των πυλών και στο αποκορύφωμα της τουριστικής περιόδου, η Παθολογική κλινική, το Αναισθησιολογικό Τμήμα, η Μονάδα του Τεχνητού Νεφρού, το Οδοντιατρικό τμήμα, η Ορθοπεδική κλινική, το Ακτινολογικό και το Βιοπαθολογικό Εργαστήριο δεν μπορούν να καλύψουν τις καθημερινές εφημεριακές ανάγκες του νοσοκομείου, αλλά και την καθημερινή τακτική λειτουργία τους.  

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός, όταν τον Δεκέμβρη του 2019, ο πρωθυπουργός    με περισσή αλαζονεία δήλωνε στη Βουλή ότι “θα δείτε ένα ΕΣΥ που θα τρίβετε τα μάτια σας”. Και δυστυχώς επιβεβαιώνεται με τραγικό τρόπο, αφού στην Πρέβεζα:

ακύρωσε τη μία από τις δύο   θέσεις παθολόγων που είχε προκηρύξει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από τον Μάρτιο του 2019

καθυστερεί πάνω από ένα χρόνο τις κρίσεις σε όσες θέσεις έχουν προκηρυχθεί,

η Διοίκηση δεν έλαβε υπ’  όψη της τις προειδοποιήσεις για την επερχόμενη σημαντική μείωση των εργαζομένων τεχνολόγων και παρασκευαστών στα Εργαστήρια,

το Υπουργικό Συμβούλιο, εδώ και ένα χρόνο, δεν έχει  δώσει καμία έγκριση για νέες μόνιμες θέσεις  στο ΕΣΥ,(από τις 2500 θέσεις γιατρών και λοιπών υγειονομικών που είχαν προγραμματίσει για το 2020 οι πρώην Υπουργοί Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μ. Ξενογιαννακοπούλου και Υγείας Α. Ξανθός)

 Αλλά, αντίθετα,  

προσπαθεί να καλύψει -ανεπαρκώς- τα κενά με  χρυσοπληρωμένους ιδιώτες γιατρούς στα νοσοκομεία,

μετατρέπει τα δημόσια νοσοκομεία σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου,

κοροϊδεύει τον κόσμο με τα επικοινωνιακά τερτίπια ότι δήθεν προκηρύσσει θέσεις μόνιμου προσωπικού στο ΕΣΥ, ενώ με το σταγονόμετρο και με υπερβολική καθυστέρηση διεκπεραιώνει προκηρύξεις που είχαν γίνει από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

  Όπως οι πρόσφατα προκηρυχθείσες θέσεις ιατρών , που ενώ παρουσιάστηκαν ως νέες δεν είναι τίποτε άλλο από παλαιές προκηρύξεις που απέβησαν άγονες καθώς και η εξαγγελία για δήθεν λειτουργία ΜΕΘ (Μονάδα Εντατικής) στο ταλαίπωρο Νοσοκομείο μας.

 Όπως η πρόσφατη δημοσίευση σε ΦΕΚ του διορισμού τεσσάρων γιατρών στα ΚΥ Καναλακίου και Πάργας, όλως τυχαίως μετά τη συζήτηση στη Βουλή σχετικής επερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι κρίσεις είχαν ολοκληρωθεί τουλάχιστον έξι μήνες πριν.

Για να προχωρήσει και στο επόμενο βήμα! Να μεταφέρει τους νεοδιορισμένους γιατρούς -εάν και όταν αναλάβουν υπηρεσία-των ΚΥ στο νοσοκομείο για να καλύψει τις ανάγκες, όπως έχει ζητήσει και η Διοίκηση του νοσοκομείου, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου. Ακυρώνοντας και πετώντας στα σκουπίδια τις επίπονες προσπάθειες που έγιναν τα τελευταία χρόνια για να αρχίσει να βγαίνει από το τέλμα , τόσο η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, όσο και το νοσοκομείο της Πρέβεζας.  

Πρόσφατα ήρθε στο φως της δημοσιότητας και το ότι το νοσοκομείο δεν διαθέτει χρήματα για να προμηθευτεί γάντια και μάσκες στην ποσότητα που χρειάζεται, λόγω της ανεξέλεκτης αύξησης των τιμών από τους προμηθευτές (έτσι δουλεύει η αγορά στον καπιταλισμό, όπως  είπε και ο αμέριμνος Άδωνις)

Και όλα αυτά συνοδεύονται με αυταρχισμό και τρομοκρατία προς τους εργαζόμενους. Με καθαιρέσεις και μετακινήσεις, χωρίς καμιά υπηρεσιακή ανάγκη να το επιβάλλει, παρά μόνο η δημιουργία κλίματος φόβου και ανασφάλειας, ώστε να υλοποιηθεί αυτή η καταστροφική πολιτική για το Νοσοκομείο, χωρίς να υπάρξει αντίδραση και αντίσταση.  

Με αυτές τις πληγές ανοιχτές, έγινε υπό τον Διοικητή και σύσκεψη «θεσμικών παραγόντων», για να ανακοινωθεί η «βελτίωση των εγκαταστάσεων του νοσοκομείου μέσω του «Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης», και μάλιστα με μελέτες που θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι τον Οκτώβριο! Πέρα από επικοινωνιακή φούσκα του Υπουργείου και της Διοίκησης, η «σύσκεψη» αυτή ενδεχόμενα να κρύβει και το σχεδιασμό της Κυβέρνησης να παραδώσει το δημόσιο νοσοκομείο-με το πρόσχημα νέων κτιριακών εγκαταστάσεων- σε κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες μέσω ΣΔΙΤ, όπως έγινε με το νέο νοσοκομείο της Κομοτηνής. Business as usual!

Απέναντι στην αξιόλογη υπευθυνότητα και πειθαρχία που έδειξαν και δείχνουν οι πολίτες της Πρέβεζας στην τήρηση των υγειονομικών κανόνων αντιμετώπισης της πανδημίας του Covid-19, ορθώνεται η απύθμενη εμμονή της κυβέρνησης να γκρεμίσει  ότι είναι δημόσιο, συμπαρασύροντας και το δικαίωμα του ανθρώπου στην υγεία.

Η εμπειρία των Πρεβεζάνων, με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις τους το 2013-14 για να μην κλείσει το νοσοκομείο είναι πλούσια.

Η άμεση και επαρκής στελέχωση του νοσοκομείου και των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με ιατρικό, παραϊατρικό κλπ προσωπικό, η ΑΜΕΣΗ αύξηση των ορίων δαπανών και η περαιτέρω χρηματοδότηση του νοσοκομείου για την προμήθεια των αναγκαίων υλικών και εξοπλισμού, η ένταξη των Κέντρων Υγείας, της ΤΟΜΥ κλπ την αντιμετώπιση τόσο της πανδημίας , όσο και των λοιπών  άμεσων προβλημάτων υγείας του πληθυσμού της περιοχής είναι ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ.

 Είναι μονόδρομος, οι Πρεβεζάνοι να πάρουν στα χέρια τους την υπεράσπιση του δικαιώματός τους να ζουν υγιείς,με ΚΑΘΟΛΙΚΗ, ΙΣΟΤΙΜΗκαι ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση σε  ποιοτικές υπηρεσίες του δημόσιου συστήματος υγείας, όποτε τις χρειάζονται χωρίς τα πάσης φύσεως προσκόμματα

Με πλήρη συνείδηση του στόχου και της δύναμής τους και  πλήρη απόρριψη αυτών που τους κορόιδεψαν προεκλογικά και τους υποτιμούν μετεκλογικά, καθώς και των σιωπηλών “θεσμικών”  εξαπτέρυγων.

ΟΜ ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ  ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΝΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΚΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΝΟΜΟΥ  ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL