Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Φάμελλος για Oruc Reis: Έχουμε παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων - Να αποτραπούν οι παράνομες έρευνες (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φάμελλος για Oruc Reis: Έχουμε παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων - Να αποτραπούν οι παράνομες έρευνες (Video)

“Η προκλητικότητα και ο αναθεωρητισμός από την μεριά της Τουρκίας δηλαδή η άποψη για αλλαγή συνθηκών στην περιοχή δεν βρίσκεται πλέον στη διατύπωση λόγου. Έχουμε μία ποιοτική αναβάθμιση. Τις τελευταίες μέρες έχουμε μία παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων. Δεν έχουμε μια Navtex. Υπάρχει ερευνητικό σκάφος με συνοδεία πολεμικών σκαφών στην ελληνική υφαλοκρηπίδα που κάνει τα λεγόμενα ζιγκ ζαγκ και ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας έχει καταγγείλει" υπογράμμισε το πρωί στην ΕΡΤ ο Σ. Φάμελλος.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι "πρέπει να αποτραπούν οι παράνομες έρευνες που κάνει το Oruc Reis. Θα πρέπει να αξιοποιηθούν όλα τα διπλωματικά μέσα. Δεν μπορεί να ζητάμε μόνο να σχεδιαστούν μέτρα. Πρέπει να απαιτήσουμε μέτρα.”

Σε ερώτηση για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να προχωρήσει η χώρα μας σε κάποια επιθετική ενέργεια ο κ. Φάμελλος απάντησε πως υπάρχουν και άλλα εργαλεία, όπως όταν απετράπησαν οι έρευνες του Μπαρμπαρόσα στην περιοχή με "ειρηνικό και αμυντικό τρόπο".

«Η ελληνική εξωτερική πολιτική έχει σοβαρά προβλήματα κατευνασμού και υποχωρητικότητας. Αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται και να λειτουργούμε αποσπασματικά» υπογράμμισε στηλιτεύοντας την εξωτερική πολιτική με κυβέρνηση Ν.Δ. Στην ποιοτική αναβάθμιση από την πλευρά της Τουρκίας αναγκάστηκε να συμφωνήσει και ο βουλευτής της Ν.Δ. Θ. Πλεύρης σε αντίθεση με το χθεσινό διάγγελμα Μητσοτάκη.  

Διάγγελμα το οποίο έσπευσε πρωί πρωί να διορθώσει μέσω του ΑΝΤ1 ο Γ. Γεραπετρίτης.

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL