Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Ο ανασχηματισμός και τα φαγωμένα πόμολα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο ανασχηματισμός και τα φαγωμένα πόμολα

Δεκάδες εκατομμύρια δημόσιο χρήμα διοχετεύτηκαν σε κολλητούς, την ώρα που η χώρα είχε άμεση ανάγκη από ιατρικό υλικό, μέσα ατομικής προστασίας για το ΕΣΥ, καθώς και από τεστ για τον κορωνοϊό, που δεν κατόρθωσε να αποκτήσει ποτέ.

Στον πρόσφατο ανασχηματισμό, ο Κ. Μητσοτάκης δεν απομάκρυνε κανέναν υπουργό. Δεν θα περίμενε κανείς να απομακρύνει τον Στ. Πέτσα, καθώς είναι γνωστό ότι η περίφημη λίστα των 20 εκατομμυρίων φτιάχτηκε στο Μαξίμου. Δεν ακούμπησε όμως ούτε τον Γ. Βρούτση, ο οποίος έστησε την υπόθεση με τα σκόιλ ελικικού. Δεν απομάκρυνε κανέναν άλλον υπουργό από αυτούς που εμπλέκονται σε παράτυπες προμήθειες και εργολαβίες χωρίς διαγωνισμό.

Αυτό σημαίνει δύο πράγματα: είτε ότι ο Κ. Μητσοτάκης ήταν σε γνώση αυτών των χειρισμών είτε ότι οι υπουργοί του τον κρατάνε από κάπου και δεν μπορεί να τους πειράξει.

Και στις δύο περιπτώσεις, ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει ακέραια την ευθύνη της κακοδιαχείρισης και της ελεεινής εικόνας που παρουσίασε την περίοδο εκείνη η κυβέρνησή του.

Είναι προφανές ότι επί κυβέρνησης Μητσοτάκη το κοινώς λεγόμενο «τρώμε και τα πόμολα» είναι πλέον καθεστώς. Και μάλιστα σε μια περίοδο που η οικονομία και η κοινωνία βρίσκονται αντιμέτωπες με μια τρομακτική κρίση.

Και αυτό είναι μια πραγματικότητα που ο κόσμος συνειδητοποιεί, όσο και αν πασχίζει για τον εξωραϊσμό της κατάστασης η λίστα Πέτσα.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL