Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.3°C15.9°C
2 BF 88%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
13 °C
10.8°C14.4°C
5 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
4 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.9°C18.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Φεύγοντας θα αφήσουν τα... πόμολα άραγε;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φεύγοντας θα αφήσουν τα... πόμολα άραγε;

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Μητσοτάκη αποφάσισε να κουρέψει κατά 60% τα αναδρομικά από τις παράνομες περικοπές στις συντάξεις, την περίοδο διακυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, όπως είχε κρίνει το ΣτΕ. Έτσι, αντί επιστροφών συνολικού ύψους 3,9 δισ., θα διατεθούν 1,4 δισ. Δεν αντέχει περισσότερα η κατάσταση της οικονομίας, είπαν. Ούτε καν δήλωσαν ότι τα υπόλοιπα θα δοθούν εν ευθέτω χρόνω, όταν ο Κυριάκος φέρει, όπως δήλωσε, 70 δισ. από τα ευρωπαϊκά ταμεία.

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που ήταν επικεφαλής του ΣτΕ, να κάνει μια σύσταση για σεβασμό στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης; Θα μπορούσε, αν είχε το θάρρος, τη δύναμη και την ανεξαρτησία που απαιτεί η θέση της και οι στιγμές. Είναι αδύνατον να μη βλέπει πως η Δικαιοσύνη βάλλεται με στόχο την υποδούλωση στην πολιτική εξουσία και τους ισχυρούς της φίλους. Χαρακτηριστικά ντροπιαστικές είναι οι περιπτώσεις της υπόθεσης Novartis και εκείνη του πλοίου "Noor 1" που μετέφερε δύο τόνους ηρωίνη.

ΛΕΦΤΑ για τους συνταξιούχους -λοιπόν- δεν υπάρχουν, γιατί δεν αντέχει η οικονομία, η οποία οικονομία αντέχει όμως για τους χορηγούς και τους φίλους. Με χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου θα εκτελεστούν όλα τα έργα υποδομής στο οικόπεδο του Ελληνικού, για να μην ξοδευτεί ο κ. Λάτσης, που θα ξεκινήσει ένα έργο χωρίς να βάζει ευρώ από τα δικά του χρήματα! Μέχρι και υπερσύγχρονη μαρίνα για τους πελάτες του θα ετοιμάσει ο Άδωνις Γεωργιάδης!

ΛΕΦΤΑ για δύο φωτογραφίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αντίπαρο με το ζεύγος Χανκς και μετά με στρατιωτικό ελικόπτερο στην Επίδαυρο υπάρχουν. Λεφτά για εννέα ημέρες διακοπών με την παρέα της στην Κω για την περιβόητη ακροδεξιά γ.γ. Αντιεγκληματικής Πολιτικής κ. Νικολάου υπάρχουν, με πρόσχημα την επιθεώρηση των εκεί φυλακών που διαθέτουν 90 κρεβάτια! Χρειάστηκαν δηλαδή εννέα μέρες γι' αυτήν την επιθεώρηση. Επιθεωρούσαν 10 κρεβάτια την ημέρα και μετά πήγαιναν στην πισίνα του ξενοδοχείου τους!

ΚΑΙ ΕΚΕΙ που πανηγυρίζανε, επειδή η ασυμβίβαστη κυβέρνησή με την βοήθεια των συμμάχων πίεσε την Τουρκία και την υποχρέωσε να αποσύρει το ερευνητικό σκάφος "Ορούτς Ρέις" από την ελληνική υφαλοκρηπίδα νότια της Κρήτης, ο Ερντογάν απάντησε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, με έκδοση νέας NAVTEX. Αυτή τη φορά σε κυπριακά ύδατα και με ισχύ μέχρι και τις 20 Σεπτεμβρίου. Το τουρκικό "Barbaros" απέπλευσε νωρίς το πρωί της Πέμπτης και συγκεκριμένα λίγο μετά τις 06.00 από το λιμάνι Τασούκου όπου βρισκόταν αγκυροβολημένο, με κατεύθυνση προς τις δεσμευμένες περιοχές της κυπριακής ΑΟΖ για «έρευνες».

ΚΑΝΕΙΣ, στις εξουσίες που στηρίζουν την κυβέρνηση, δεν βλέπει πέρα από τη μύτη του και την τσέπη του; Οι κίνδυνοι που ακολουθούν, με σαρωτικό φθινοπωρινό τσουνάμι στην οικονομία, με χιλιάδες χρεοκοπίες επιχειρήσεων, εκτόξευση της ανεργίας και κατάρρευση των δημοσίων εσόδων, δεν τους αφορούν;

ΑΣ ΜΗΝ τους υποτιμούμε. Το εργαλείο «πελατειακό σύστημα» θα λειτουργήσει για να επηρεάσει στον μέγιστο δυνατό βαθμό την κοινωνία. Ελέγχοντας, εκτός από τα ΜΜΕ, σχεδόν το σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα ρίξουν χρήμα στους δικούς τους με τη συνταγή των αναθέσεων.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ αυτό μάλιστα, τετραπλασίασαν το όριο των 20.000 ευρώ που είχαν δικαίωμα οι δήμοι να αναθέτουν έργα χωρίς προκήρυξη, ανεβάζοντάς το στις 80.000! Και αν υπολογίσεις τη μέθοδος του σπασίματος ενός σημαντικού έργου σε πολλά ποσά στο όριο, ώστε να αποφεύγεται η υποχρέωση ανεπιθύμητων διαγωνισμών, το δημόσιο χρήμα θα γίνει πολιτικό εργαλείο.

ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΟΥΜΕ τον σημερινό πολιτικό χάρτη, όπου η Ν.Δ. διατηρεί πολύτιμες εφεδρείες στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. και ολόκληρο τον Βελόπουλο, για να ξεπεράσει το εμπόδιο της απλής αναλογικής και να συνεχίσει ακάθεκτη τη νεοφιλελεύθερη κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους. Το μοντέλο τους δεν αφορά την κοινωνία. Αφορά μόνον τις ανάλγητες και άπληστες ελίτ και τους ξένους προστάτες τους.

ΚΑΙ ΟΣΟΙ μετά από όλα αυτά ξεφύγουν και επιμένουν να διαμαρτύρονται, ε, τότε, αναλαμβάνει δράση ο αρχι-πραιτωριανός Χρυσοχοΐδης και επιβάλλει διά ροπάλου τον νόμο και την τάξη. Αυτό είναι το σχέδιο.

ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ τις επιδράσεις της ύφεσης στην παγκόσμια οικονομία, την «ανυπότακτη» ακόμα πανδημία και πόσο αυτές οι συνέπειες μας απειλούν. Δεν μπορούν να υπολογίσουν τον ανθρώπινο παράγοντα και τα όριά του. Αδιαφορούν αν αφήσουν πίσω τους καμένη γη. Οι θησαυροί τους είναι καλά κρυμμένοι στους φορολογικούς παραδείσους. Φεύγοντας θα αφήσουν μόνο τα... πόμολα.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL