Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Για ποιον χτυπά η καμπάνα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Για ποιον χτυπά η καμπάνα

- Μιλάμε για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, που όλοι ξέραμε ότι έρχεται, αλλά η κυβέρνηση ήταν απασχολημένη να λεηλατεί το δημόσιο χρήμα, αντί να θωρακίζει τη δημόσια υγεία. Και πληρώνουμε τώρα τις παλινωδίες, τις κομπίνες, τις συναλλαγές, τις απευθείας αναθέσεις. Τον καταστροφικό συνδυασμό προχειρότητας και αναίδειας στον τουρισμό. Την περιφρόνηση απέναντι στον κόσμο του ΕΣΥ, που κάποτε οι Φαρισαίοι και οι κυρίες τούς χειροκροτούσαν. Αλλά όταν πίστεψαν ότι το κακό υποχώρησε, άφησαν τους «ήρωες» απλήρωτους και τα αιτήματά τους ανεκπλήρωτα.

- Μιλάμε για το σκοτάδι της οικονομικής κρίσης που ήδη μας πλακώνει. Και που με τόση αμελή επιμέλεια προετοίμασαν, χλευάζοντας όσους τους καλούσαν να πάρουν έγκαιρα και εμπροσθοβαρή μέτρα, να επιδοτήσουν την εργασία και όχι την ανεργία, να εφαρμόσουν ένα σχέδιο σωτηρίας του τουρισμού, της μικρής και μεσαίας επιχείρησης, των θέσεων εργασίας.

- Μιλάμε για το σακάτεμα της δημοκρατίας από την αλητεία της Άκρας Δεξιάς, την αγυρτεία των εμφύλιων τύπων που ο Μητσοτάκης χαϊδολογάει, τις επελάσεις των ΜΑΤ, τις παρελάσεις αντιδημοκρατικών νόμων, την περιφρόνηση θεσμών και αρχών, τα πληρωμένα από μας ταξίδια αναψυχής ενός πρωθυπουργού που συμπεριφέρεται σαν απόλυτος άρχων. Ή, ακόμα χειρότερα, σαν Ντον.

- Μιλάμε για τον εξευτελισμό της Δικαιοσύνης, που κατάντησε να την περιφέρουν σαν δεμένη αρκούδα, προαναγγέλλοντας διώξεις και φυλακίσεις δικαστικών, δίνοντας εντολές για το ποιοι θα καθίσουν στο σκαμνί και ποιοι θα προαχθούν. Και βλέπει όλη η Ελλάδα εισαγγελείς να χορεύουν στο ταψί της άγριας συμμορίας.

- Μιλάμε για την ενημέρωση που κατάντησε εταίρα του Μητσοτάκη, παλλακίδα των βαρόνων, όπλο δολοφονίας χαρακτήρων. Για μια κυβέρνηση που δεν διστάζει να γίνεται προαγωγός, με τη λίστα Πέτσα και τα άλλα δώρα. Και να τιμωρεί τους ανυπάκουους με διάφορους τρόπους, από τους οποίους τιμιότερος ο οικονομικός στραγγαλισμός.

- Μιλάμε για τα εθνικά μας θέματα που βυθίζονται σε επικίνδυνο τέλμα ή, ακόμα χειρότερα, απλώνονται σε πάγκους γενικής εκποίησης.

- Μιλάμε για τον Δημητριάδη, τον Πουλή, τον Φρουζή, τη Ράικου, τον Άδωνι, τον Βορίδη, τον Μπογδάνο, τη Νικολάου, τα αμορτισέρ Τιμολέων, τον Βρούτση, τη Μαρέβα, τα σόγια και τις κουμπαριές τους. Που τρων και πίνουν και τον Τσίπρα φοβερίζουν.

- Μιλάμε για την καμπάνα που χτυπά για τη δημοκρατία και τη χώρα. Όλο και πιο επιτακτικά: Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει! Πριν ολοκληρώσει το χρονικό της προαναγγελθείσας καταστροφής...

Θανάσης Καρτερός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL