Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μυστική διπλωματία και φαρισαϊσμός

ICON

Οταν την προηγούμενη εβδομάδα ο Ερντογάν απέσυρε το ερευνητικό σκάφος «Uruc Reis» «εν αναμονή συνομιλιών με την Ελλάδα», όλοι κατάλαβαν ότι οι συνομιλίες αυτές είναι ήδη συμφωνημένες. Τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση κατέβαλλε σοβαρή προσπάθεια να μας πείσει ότι τίποτα δεν έχει προσυμφωνηθεί.

Ότι η Τουρκία αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί λόγω της αποτελεσματικής διπλωματικής προσπάθειας και ότι προϋπόθεση για διάλογο είναι «να σταματήσει η τουρκική πλευρά τις προκλήσεις».

Η τουρκική πλευρά συνέχισε τις προκλήσεις στέλνοντας ένα άλλο ερευνητικό σκάφος στην ΑΟΖ της Κύπρου. Ωστόσο, από τον Τούρκο υπουργό  Άμυνας μάθαμε χθες ότι την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν ελληνοτουρκικές συνομιλίες.

Είναι η μάλιστα η τρίτη φορά το τελευταίο διάστημα που μαθαίνουμε για την πρόοδο των ελληνοτουρκικών συνομιλιών όχι από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά από τους Τούρκους.

Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που άλλοτε έδιναν μάχες υπερπατριωτισμού, τώρα έχουν εξαφανίσει απολύτως το θέμα.

Δεν έχουμε πρόβλημα με τον ελληνοτουρκικό διάλογο. Με τη μυστική διπλωματία όμως έχουμε. Γιατί εδώ είναι προφανές ότι υπάρχουν πράγματα που έχουν συμφωνηθεί παρασκηνιακά και για τα οποία ούτε οι πολιτικοί αρχηγοί της αντιπολίτευσης, ούτε η ελληνική κοινή γνώμη έχουν ενημερωθεί.

Και έχουμε δύο φορές πρόβλημα με την παράταξη που κυβερνάει. Γιατί ως αντιπολίτευση πλειοδότησε σε πατριδοκαπηλία και μίσος.

Γιατί, αν ήταν αντιπολίτευση αυτή την περίοδο, θα ήταν στα κεραμίδια, θα χτύπαγε καμπάνες και θα οργάνωνε συλλαλητήρια για να καταγγείλει τους εθνοπροδότες.

Και τώρα κάνει εξωτερική πολιτική στα σκοτεινά, χωρίς να ξέρει κανείς τι ετοιμάζεται να διαπραγματευτεί και τι ετοιμάζεται να παραχωρήσει.

Φαρισαϊσμός ονομάζεται αυτό. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

 

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

 

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Χωρίς σχέδιο θα πνιγούμε όλοι

Τελικά τι είναι χειρότερο; Το γεγονός ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρύβεται πίσω από το... λεφτόδεντρο Πέτσα για να αποκρύψει οφθαλμοφανείς ευθύνες στη διαχείριση του κορωνοϊού, των πλημμυρών ή το γεγονός ότι η κυβέρνηση...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις