Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Το πόθεν έσχες Μητσοτάκη και το ελικόπτερο...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το πόθεν έσχες Μητσοτάκη και το ελικόπτερο...

Ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης το 2019 (για τη χρήση του 2018) στο πόθεν έσχες δήλωσε συνολικό εισόδημα 199.057 ευρώ. Η βουλευτική του αποζημίωση ανήλθε σε 35.964 ευρώ. Η σύζυγός του είχε 71.850 ευρώ εισοδήματα. Ακόμα μερικά στοιχεία. Ο πρωθυπουργός έχει συνολικές δανειακές οφειλές ύψους 440.204 ευρώ. Η σύζυγός του έχει συνολικές δανειακές οφειλές 912.868 ευρώ.

Ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του το Σάββατο 25 Ιουλίου το βράδυ είχαν συνάντηση με τον Τομ Χανκς και τη σύζυγό του Ρίτα Γουίλσον στην Αντίπαρο. Φωτογραφήθηκαν μάλιστα με το διάσημο ζευγάρι, το οποίο κρατούσε στα χέρια του τα ελληνικά τους διαβατήρια. Την Κυριακή ο Κυρ. Μητσοτάκης με τη σύζυγό του πήγαν στην Επίδαυρο με ελικόπτερο του στρατού και παρακολούθησαν του «Πέρσες» στο αρχαίο θέατρο.

Οι επισκέψεις του Κυρ. Μητσοτάκη και της συζύγου του στην Αντίπαρο και την Επίδαυρο δεν είχαν ανακοινωθεί ούτε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ούτε από τον Στ. Πέτσα. Προφανώς δεν ήταν επίσημες, ήταν ιδιωτικές, και προφανώς οι δυο τους πήγαν για σαββατοκύριακο στην Πάρο και την Αντίπαρο και στη συνέχεια στην Επίδαυρο.

Απολύτως θεμιτό. Ο πρωθυπουργός έχει προσωπική ζωή. Πήγε ιδιωτικά. Δεν είχε δημόσια, πρωθυπουργική υποχρέωση, όπως προκύπτει και από τη μη ανακοίνωση του προγράμματός του. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο Στ. Πέτσας, πήγε στην Πάρο με το αεροπλάνο της γραμμής, πλήρωσε το εισιτήριό του και φυσικά έκανε το προσωπικό του πρόγραμμα. Απολύτως θεμιτό κι αυτό.

Από την Αντίπαρο στην Επίδαυρο πήγε όμως με στρατιωτικό ελικόπτερο. Δεσμεύτηκαν σε ώρα κρίσης ένα, δύο, τρία ελικόπτερα; Άγνωστο - και παραμένει άγνωστο...

Φανταζόμαστε ότι αν οι επισκέψεις του πρωθυπουργού ήταν επίσημες, θα υπήρχε σχετική ανακοίνωση. Φανταζόμαστε επίσης ότι αν ήταν απαραιτήτως απαραίτητη η παρουσία του πρωθυπουργού στους «Πέρσες» για την τουριστική προβολή της χώρας, και αυτό θα είχε ανακοινωθεί. Θα υπήρχε μάλιστα και σχετική προετοιμασία ή κάτι τέλος πάντων σχετικό πριν και μετά την παράσταση που να το δικαιολογεί... Δεν υπήρξε τίποτα.

Συνεπώς, το στρατιωτικό ελικόπτερο χρησιμοποιήθηκε από τον Κυρ. Μητσοτάκη και τη σύζυγό του σε ένα ιδιωτικό, δικό τους σαββατοκύριακο ως «αεροταξί». Και το ερώτημα είναι: αφού πλήρωσαν το εισιτήριό τους για την Πάρο, δεν θα μπορούσαν να πληρώσουν, π.χ., ένα ιδιωτικό ελικόπτερο για την Επίδαυρο; Πόσο θα κόστιζε; Μήπως δεν υπάρχουν τα χρήματα; Κι αν ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του δίνουν αυτό το παράδειγμα (τη λέξη «τζάμπα» δεν θέλω να τη χρησιμοποιήσω), τότε τι θα πράξουν οι παρακάτω από αυτούς;

ΥΓ.: Διάβαζα ότι ο πρωθυπουργός στις 21 Μαΐου είχε επισκεφτεί το Εθνικό Θέατρο και είχε παρακολουθήσει την πρώτη ανάγνωση του κειμένου του έργου. Άρα του άρεσε και ήθελε πολύ να πάει στην Επίδαυρο για να δει την παράσταση. Απολύτως θεμιτό... Αλλά έτσι, μ’ αυτόν τον τρόπο και με στρατιωτικό ελικόπτερο;

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL