Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
9.6°C12.6°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.5°C13.2°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.6°C12.6°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.9°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
4 BF 82%
Ακινησία και απουσία σοβαρότητας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ακινησία και απουσία σοβαρότητας

Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι τόσο η Αγία Σοφία όσο και η ένταση στο Καστελλόριζο είναι κινήσεις του Ερντογάν που έγιναν μετά την τριμερή του Βερολίνου. Συνεπώς, τι «σωτήρια» είναι;

Προφανώς, «σωτήρια» θεωρείται η εμπλοκή της Γερμανίας στο ζήτημα. Και αυτό είναι το πρόβλημα. Γιατί αντί η Ελλάδα να μετατρέψει την κατάσταση σε πρόβλημα μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας, αποδεχόμενη μεσολαβητές, την παγιώνει ως ελληνοτουρκικό θέμα. Και ο συμβιβασμός θα είναι στη μέση.

Ακόμα χειρότερα, η Ελλάδα παραμένει σε ακινησία και αφήνει τις πρωτοβουλίες στη Γερμανία. Αλλά η Γερμανία αναζητά ισορροπίες, δεν υπερασπίζεται τα ελληνικά συμφέροντα. Με ακινησία κανείς δεν κέρδισε. Η Ελλάδα θα έπρεπε τώρα να πιέζει την Ε.Ε. για κυρώσεις και να μπλοκάρει τις συνεννοήσεις με την Τουρκία. Όχι να περιμένει τη Μέρκελ.

Μέσα σε όλα αυτά, ήρθε και η πρωτοβουλία Μακρόν, χωρίς η Ελλάδα να έχει καν ερωτηθεί ή να είναι καν ενήμερη. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπάθησε να παρουσιάσει την πρωτοβουλία αυτή ως καρπό της δικής της διπλωματικής πρωτοβουλίας. Αλλά είναι γεγονός ότι κατά τις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς ο Κ. Μητσοτάκης δεν είχε ιδέα για το θέμα. Την πρωτοβουλία Μακρόν.

Όμως η ικανότητά του να καπελώνει επικοινωνιακά διάφορα πράγματα που τον βολεύουν είναι παροιμιώδης. Ακόμα και όταν αυτό αποβαίνει σε βάρος της σοβαρότητάς του.

Αλλά, αν η ακινησία δεν κερδίζει ποτέ, η απουσία σοβαρότητας μερικές φορές κερδίζει. Στα πανηγύρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL