Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.0°C
4 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.8°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
11.2°C11.9°C
3 BF 93%
Θα μας ταράξουν στη σοβαρότητα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θα μας ταράξουν στη σοβαρότητα

Είναι προφανές ότι, σε στιγμές κρίσιμες όπως αυτή που διερχόμαστε, απαιτείται από όλους σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Αυτό τουλάχιστον έδειξε ο Αλ. Τσίπρας, παρά την πρωτοφανή επιχείρηση λάσπης που έχει εξαπολυθεί εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

Από κυβερνητικής πλευράς όμως, αντί σοβαρότητας και υπευθυνότητας, αυτά που παρακολουθούμε είναι τα εξής:

Πρώτον, την πλήρη ανυπαρξία του Κ. Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες, όπου επί τέσσερις ημέρες συναντήθηκε μόνο με τον Αναστασιάδη. Όταν ο Μητσοτάκης πληροφορήθηκε ότι η ανυπαρξία αυτή σχολιάζεται στην Ελλάδα, έσπευσε σε δύο πολυμερείς συναντήσεις, απλώς για να φωτογραφηθεί. Ούτε το θέμα των συναντήσεων μάθαμε ούτε τι είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός και σε ποιον.

Δεύτερον, το μαγείρεμα του ύψους για το οικονομικό πακέτο που πήρε η Ελλάδα, με την προσθήκη 40 δισ. που η χώρα θα έπαιρνε ούτως ή άλλως και δεν ήταν αντικείμενο της διαπραγμάτευσης.

Τρίτον, την αδράνεια της εξωτερικής πολιτικής και την απροθυμία του Κ. Μητσοτάκη να ενημερώσει τη Βουλή ή να συγκαλέσει το ΚΥΣΕΑ, την ώρα που οι Ένοπλες Δυνάμεις είχαν τεθεί σε επιφυλακή.

Τέταρτον, τον ισχυρισμό ότι η πρωτοβουλία Μακρόν ήταν αποτέλεσμα των κινήσεων της ελληνικής διπλωματίας, όταν ο Μητσοτάκης ούτε τον Μακρόν έχει συναντήσει ούτε αναφέρθηκε σε τέτοια πρωτοβουλία όταν είδε τους πολιτικούς αρχηγούς.

Πέμπτον, τη δήλωσή του ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί είναι ένδειξη αδυναμίας του Ερντογάν, πράγμα που δείχνει ελάχιστη επαφή με την πραγματικότητα.

Και, έκτον, τη δήλωσή του ότι η ελληνοτουρκική ένταση είναι αντίδραση της Τουρκίας στην επιτυχία της διαπραγμάτευσης Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες.

Και αυτά μέσα σε ελάχιστες μέρες. Θέλουμε και άλλες ενδείξεις σοβαρότητας και υπευθυνότητας;

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL