Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.3°C
1 BF 85%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.6°C14.5°C
1 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.4°C
4 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.5°C
4 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
Ερωτηματικά προκαλεί βίντεο που δείχνει αστυνομικούς να «φυτεύουν» μολότοφ κατά τη διάρκεια προσαγωγής (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ερωτηματικά προκαλεί βίντεο που δείχνει αστυνομικούς να «φυτεύουν» μολότοφ κατά τη διάρκεια προσαγωγής (Video)

Να σημειωθεί ότι χθες οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΡΑΣΗ επιτέθηκαν σε διαδηλωτές που αποχωρούσαν από την αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Βικτωρίας. Αξιοσημείωτο είναι ότι δεν είχε προηγηθεί κανένα επεισόδιο αλλά η συγκέντρωση διαλύονταν ειρηνικά μετά την ολοκλήρωση της διαμαρτυρίας.

Όταν ρωτήθηκε για το περιστατικό ο Θάνος Πλεύρης στο Open αρχικά αιφνιδιάστηκε για να συμπληρώσει μετά πως

«Ποια φύτεψε στο σάκο του μολότοφ;» είπε ο Θ. Πλεύρης.

«Μια εικόνα χίλιες λέξεις το συγκεκριμένο βίντεο» απάντησε η δημοσιογράφος της εκπομπής.

«Θα απαντήσει η ΕΛ.ΑΣ. και αυτά μπορεί να είναι κατασχεμένο υλικό και δεν ξέρω αν η συγκεκριμένη μηχανή είναι αστυνομική με πινακίδες άλλες» είπε τελικά ο βουλευτής της Ν.Δ. Θ. Πλεύρης.

Τι απαντούν πηγές του Υπουργείου ΠροΠο

Σύμφωνα με την χθεσινή ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις προσαγωγές τα συγκεκριμένα άτομα μπήκαν στο προαύλιο του Πανεπιστημίου και άρχισαν να πετούν πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

Ενώ για το συγκεκριμένο περισατικό σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το newsit.gr το μηχανάκι είναι από εκείνα που χρησιμοποιεί η Ομάδα Δράση.

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν σύμφωνα με το ίδιο σάιτ πως τα κοντάρια και το μπουκάλι με το υγρό ήταν αντικείμενα που βρήκαν οι αστυνομικοί σε κρυψώνα όπου τα είχαν βάλει οι άγνωστοι που τους επιτέθηκαν. Ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι αστυνομικοί έβαλαν τα αντικείμενα στα σακίδια για να τα μεταφέρουν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να γίνει έλεγχος.

Κατ. Μπρ.

Σιγή ιχθύος από την ΕΛ.ΑΣ για το επίμαχο βιντεο

Η ΕΛΑΣ με σημερινή ανακοίνωσή της ουσιαστικά αγνοεί να απαντήσει στα ερωτηματικά που προκύπτουν από βίντεο που είδε χθες το φως της δημοσιότητας και δείχνει αστυνομικούς της ομάδας ΔΡΑΣΗ να «φορτώνουν» ενοχοποιητικά στοιχεία στον προσαχθέντα διαδηλωτή.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Συνελήφθησαν (3) άτομα για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών μετά από συγκέντρωση στην πλατεία Βικτωρίας

Κατασχέθηκε αυτοσχέδιος εμπρηστικός εκρηκτικός μηχανισμός αποτελούμενος από πλαστικό μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό και προσαρμοσμένη κροτίδα που ερρίφθη κατά των αστυνομικών και ευτυχώς δεν εξερράγη

Μετά το πέρας χθεσινής συγκέντρωσης στην πλατεία Βικτωρίας, ομάδα (100) περίπου ατόμων, αφού απομακρύνθηκαν από τον χώρο της συγκέντρωσης, κινήθηκαν προς την οδό Πατησίων, κρατώντας ξύλινα καδρόνια και έχοντας οι περισσότεροι εξ αυτών καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κράνη.

Στη συμβολή της οδού Πατησίων με την οδό Αντωνιάδου, επιτέθηκαν σε αστυνομικούς της Ομάδας «ΔΡΑΣΗ» πετώντας εναντίον τους πέτρες, γυάλινα μπουκάλια κ.α. αντικείμενα.
Επιπλέον έρριψαν κατά των αστυνομικών και αυτοσχέδιο εμπρηστικό εκρηκτικό μηχανισμό (Α.Ε.Ε.Μ.), αποτελούμενο από πλαστικό μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό και προσαρμοσμένη κροτίδα, ο οποίος παρότι ενεργοποιήθηκε ευτυχώς δεν εξερράγη, λόγω μη πλήρους καύσης του φυτιλιού της κροτίδας. Ο μηχανισμός κατασχέθηκε και αποστέλλεται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις. (φωτογραφία 1)

Για τις επιθέσεις κατά των αστυνομικών συνελήφθησαν (3) ημεδαποί, 27, 28 και 30 ετών, οι οποίοι συμμετείχαν στην προαναφερόμενη ομάδα.    

  •     ο 28χρονος συλληφθείς προκειμένου να αποτρέψει τη σύλληψή του, χτυπούσε τους αστυνομικούς με ξύλινο κοντάρι που κρατούσε, το οποίο και κατασχέθηκε, (φωτογραφία 2),

  •     ο 30χρονος επιτέθηκε στους αστυνομικούς που είχαν ακινητοποιήσει τον προαναφερόμενο 28χρονο συλληφθέντα, με σκοπό να αποτρέψει τη σύλληψη χτυπώντας τους με ξύλινο κοντάρι που κρατούσε, το οποίο και κατασχέθηκε. (φωτογραφία 2), ενώ

  • ο 27χρονος είχε συλληφθεί πρόσφατα (04-07-2020) και πάλι για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών στα Εξάρχεια.  

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους  οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL