Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.2°C
2 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
8.1°C13.2°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.0°C13.8°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.8°C
2 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.2°C
0 BF 87%
Αφού επανέλαβε ξανά τα περί ατομικής ευθύνης... / Αντιφάσεις Πέτσα ενόψει ανοίγματος πτήσεων με Βρετανία - Σουηδία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αφού επανέλαβε ξανά τα περί ατομικής ευθύνης... / Αντιφάσεις Πέτσα ενόψει ανοίγματος πτήσεων με Βρετανία - Σουηδία

“Η καμπάνα κινδύνου για το εσωτερικό είναι μεγαλύτερη” ισχυρίστηκε (ΣΚΑΪ) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ ανοίγουν οι απευθείας πτήσεις με Βρετανία και Σουηδία που παρουσιάζουν βεβαρημένη επιδημιολογική εικόνα!

Επιχειρώντας να εξηγήσει την απόφαση της κυβέρνησης για τη ματαίωση των πανηγυριών, σε αντίθεση με άλλες επικίνδυνες εστίες διασποράς, υποστήριξε ότι “στα beach bars ή τα νυχτερινά μαγαζιά υπάρχει κάποιος υπεύθυνος, ο οποίος γνωρίζει τι πρέπει να κάνει. Υπάρχει συγκεκριμένη χωρητικότητα, για την οποία ελέγχονται και ο υπεύθυνος του καταστήματος και οι εργαζόμενοι σ’ αυτό”.

Ο Στέλιος Πέτσας, πραγματοποιώντας ξανά μια έμμεση νύξη στην έννοια της “ατομικής ευθύνης", διαμήνυσε ότι “χρειάζεται να επανέλθουμε, όχι σε κατάσταση χαλάρωσης, που βλέπουμε τις τελευταίες μέρες, αλλά σε κατάσταση εγρήγορσης”. Έθεσε δε τον στόχο “να πάμε μέχρι το τέλος του καλοκαιριού χωρίς κάποια έξαρση, που θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα. Αν αυτό το καταφέρουμε, μετά θα προετοιμαζόμαστε για το φθινόπωρο κοιτάζοντας δύο πλευρές. Η μία είναι η επανέναρξη των σχολείων μας και η άλλη τα επαγγελματικά ταξίδια από το εξωτερικό”.

Επεδίωξε, παράλληλα, να διασκεδάσει τις εντυπώσεις του “επιτελικού αλαλούμ”, μετά την αύξηση των κρουσμάτων, σημειώνοντας πως “έχουμε πει από την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα κάνουμε εντατικούς ελέγχους και τους ξεκινήσαμε. 590 έλεγχοι έγιναν τις προηγούμενες τρεις μέρες. Περίπου 120 μέρες αναστολής λειτουργίας και χιλιάδες ευρώ επιβλήθηκαν ως διοικητικό πρόστιμο”. Σε διθυραμβικούς τόνους κατέληξε ότι “έχουμε από 1ης Ιουλίου μέχρι 13 Ιουλίου 422 κρούσματα, αλλά μόνον έναν θάνατο. Και είναι θετικό ότι τα νοσοκομεία μας δεν έχουν πίεση.”

ΣΥΡΙΖΑ: Όχι πειραματισμούς με τη δημόσια υγεία και τον τουρισμό

“Αντί για αυξημένη εγρήγορση, η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα εκπέμπει διαρκώς μηνύματα χαλάρωσης, την ώρα που αυξάνονται διαρκώς τα κρούσματα του κορωνοϊού, επιβεβαιώνοντας τις αντιφάσεις και την ανευθυνότητα που διέπουν τις αποφάσεις της» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι:

* Αφού δεν πίεσε για τεστ πριν την έλευση στα ελληνικά αεροδρόμια

* Αφού δεν υιοθέτησε ενιαία επιδημιολογικά κριτήρια ελέγχων σε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας

* Αφού, πέρα από κάθε λογική, επέτρεψε τα πανηγύρια και χθες έσπευσε κατόπιν εορτής να τα απαγορεύσει

* Αφού αγνόησε την εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και κατήργησε την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα πολυκαταστήματα, χωρίς να μπει στον κόπο να εξηγήσει τους λόγους

Τώρα, τρέχει να μαζέψει τις συνέπειες από την αλλοπρόσαλλη τακτική της, υπό τον κίνδυνο μιας νέας, ανεξέλεγκτης αναζωπύρωσης της πανδημίας”. Η Κουμουνδούρου καλεί δε την κυβέρνηση και τον Κ. Μητσοτάκη “να αντιληφθούν ότι η δημόσια υγεία και ο τουρισμός δεν μπορούν να αποτελούν πεδίο για πειραματισμούς. Απαιτείται σοβαρότητα και συνέπεια, στοιχεία που, δυστυχώς, απουσιάζουν από την κυβερνητική πολιτική”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL