Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Σε αδιέξοδο οι ξενοδόχοι λόγω κυβερνητικής πολιτικής / Χειρότερα και από τις χειρότερες προβλέψεις ο τουρισμός στη βόρεια Ελλάδα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σε αδιέξοδο οι ξενοδόχοι λόγω κυβερνητικής πολιτικής / Χειρότερα και από τις χειρότερες προβλέψεις ο τουρισμός στη βόρεια Ελλάδα

Ούτε οι χειρότερες προβλέψεις δεν μπόρεσαν να περιλάβουν την ιδιαίτερα δυσχερή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο τομέας του τουρισμού στον βορειοελλαδικό χώρο, εξαιτίας της ανερμάτιστης κυβερνητικής πολιτικής.

Συγχρόνως, επιβεβαιώνονται και οι φόβοι των ξενοδόχων για νέες μαζικές ακυρώσεις δωματίων από Βαλκάνιους πολίτες, που, μετά την υποχρέωση να είναι εφοδιασμένοι όταν φθάσουν στον Προμαχώνα με πρόσφατο αρνητικό τεστ για τον SARS-CoV-2 για να εισέλθουν στην χώρα μας, αποφάσισαν να κάνουν αλλού τις διακοπές τους.

Όπως υποστηρίζουν επιχειρηματίες του κλάδου, η κυβέρνηση με τους αιφνιδιασμούς της και τα μπρος-πίσω στο άνοιγμα του τουρισμού έχει δώσει τη χαριστική βολή. «Δεν γίνεται να αλλάζεις συνεχώς το 'παιχνίδι' και τους κανόνες. Ούτε είναι σοβαρό να έχεις διαφορετικά πρωτόκολλα για τους τουρίστες που περνάνε τα χερσαία σύνορα και τους άλλους που έρχονται είτε αεροπορικώς είτε με πλοία» υποστηρίζει ξενοδόχος της Χαλκιδικής.

Όπως υποστηρίζει, τις τελευταίες ημέρες «οι ακυρώσεις πέφτουν βροχή» από Βούλγαρους, Ρουμάνους, αλλά και Σέρβους που είχαν κλείσει δωμάτια για τον Αύγουστο. Αιτία, το αρνητικό τεστ των 72 τελευταίων ωρών που οφείλουν να φέρουν μαζί τους. Μάλιστα τουριστικοί πράκτορες, με τους οποίους συνεργάζεται, από τις παραπάνω χώρες τού είπαν ότι σε κάποιες περιπτώσεις το κόστος για τα τεστ μιας οικογένειας σχεδόν ισοδυναμεί με το κόστος των διακοπών τους, οπότε...

«Ταφόπλακα» τυχόν κλείσιμο χερσαίων συνόρων

Οπότε στρέφονται σε άλλες επιλογές, όπως, για παράδειγμα, στα παράλια της Αλβανίας, όπου, σημειωτέον, φέτος παρουσιάζεται ραγδαία αύξηση από Ρώσους τουρίστες, και της Τουρκίας. «Ας έβαζαν από την αρχή αυτούς τους όρους που ισχύουν σήμερα και, βέβαια, πρέπει να ισχύουν για όλους τους τουρίστες που επιθυμούν να κάνουν διακοπές στη χώρα μας και όχι επιλεκτικά. Έτσι τα πράγματα θα ήταν ξεκάθαρα από την αρχή, τόσο για τους ξένους πελάτες μας όσο και για μας και θα ξέραμε πώς βαδίζουμε» προσθέτει.

Σχολιάζοντας τυχόν κλείσιμο των χερσαίων συνόρων, παραπέμπει σε δηλώσεις εκπροσώπων των ξενοδόχων, που μιλάνε για «ταφόπλακα» του τουρισμού στον βορειοελλαδικό χώρο. Δεν είναι τυχαίο ότι στα περισσότερα τουριστικά μέρη της περιοχής περιμένουν να δουν τι θα συμβεί και με τον εσωτερικό τουρισμό, καθώς μέχρι στιγμής κρατήσεις δεν υπάρχουν στα ξενοδοχεία ούτε από Έλληνες πολίτες.

Συναγερμός για πλαστά τεστ

Στον Προμαχώνα σήμανε συναγερμός χθες, καθώς υπήρξαν πληροφορίες στις αρμόδιες αρχές ότι κάποιοι επιτήδειοι πουλάνε πλαστά αρνητικά τεστ για τον SARS-CoV-2 έναντι 40 έως 50 ευρώ. Έτσι η ελληνική πλευρά έκανε γνωστό ότι θα δέχεται τεστ μόνο από πιστοποιημένα εργαστήρια των γειτονικών βαλκανικών χωρών. Η κίνηση στον μεθοριακό σταθμό ήταν λιγότερη σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, ωστόσο οι ουρές και οι καθυστερήσεις συνεχίζουν να υπάρχουν εξαιτίας των ελέγχων στα ταξιδιωτικά έγγραφα και πλέον και στις υγειονομικές βεβαιώσεις.

Κρουσμάτων συνέχεια...

Στο πεδίο της διασποράς του νέου κορωνοϊού, χθες έγινε γνωστό ότι ένα ακόμη 11χρονο κορίτσι, που ήταν τις προηγούμενες ημέρες στην κατασκήνωση της Χαλκιδικής, όπου εντοπίστηκε κρούσμα σε 15χρονη από τη Βέροια, είναι οριακά θετικό στον SARS-CoV-2. Το ίδιο αποτέλεσμα έδωσαν και άλλα δύο ύποπτα δείγματα που εξετάστηκαν στο Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης και αφορούν έναν 62χρονο και έναν 30χρονο άνδρα. Έτσι θα γίνουν νέα τεστ και στα τρία αυτά ύποπτα κρούσματα.

Στη Θεσσαλονίκη, θετική στον ιό βρέθηκε ειδικευόμενη αναισθησιολόγος που δουλεύει στο νοσοκομείο «Παπανικολάου». Η νεαρή γυναίκα είναι καλά στην υγεία της και βρίσκεται στο σπίτι της, ενώ έχουν ανασταλεί οι επισκέψεις στη Δ' χειρουργική κλινική του νοσοκομείου και έγινε ιχνηλάτηση στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου που ήρθε σε επαφή μαζί της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL