Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.5°C16.5°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.7°C13.1°C
2 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C13.3°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.1°C13.6°C
2 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
8 °C
7.9°C11.8°C
0 BF 81%
Ο Χ. Θεοχάρης για μέτρα προστασίας: Ή θα βρέξει ή θα χιονίσει ή καλό καιρό θα κάνει (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Χ. Θεοχάρης για μέτρα προστασίας: Ή θα βρέξει ή θα χιονίσει ή καλό καιρό θα κάνει (Video)

Προσπάθησε ο δημοσιογράφος της εκπομπής να τον «βοηθήσει» για να βγάλει μια άκρη στο αλαλούμ που έχει δημιουργηθεί αναφορικά με τις χώρες που επιτρέπονται να έρθουν τουρίστες στη χώρα μας και με ποιους όρους, αλλά μάταια.

«Η Μεγάλη Βρετανία δειγματοληπτικά, η Σουηδία είναι προς απόφαση αν θα είναι όλοι ή δειγματοληπτικά και οι ΗΠΑ η κατεύθυνση είναι όλοι» είπε ο δημοσιογράφος της εκπομπής και ο Χ. Θεοχάρης ήταν «σαφέστατος»:

«Είναι ή όλοι, ή καθόλου, ή συνεχίζουμε όπως είναι τώρα, δηλαδή αποκλεισμένοι, ή θα είναι όλοι» ήταν η απάντηση που έδωσε από μια χώρα που είχε πριν τρεις μέρες 69.000 κρούσματα σε 24 ώρες και θρηνεί τους περισσότερους νεκρούς στον κόσμο (135.489, κατά την καταμέτρηση του Ρόιτερς ως τις 05:00 ώρα Ελλάδας).

Στη συνέχεια η δημοσιογράφος του σταθμού ρώτησε «με τους Έλληνες που πηγαινοέρχονται στα χερσαία σύνορα. Τι κάνουμε;»

«Σε γενικές γραμμές δεν ξέρω τις διαδικασίες γιατί ξέρετε ότι δεν είναι και δική μου αρμοδιότητα. Δεν είναι τουρίστες οι Έλληνες που βγαίνουν και ξαναγυρίζουν. Ίσως ελέγχονται δειγματοληπτικά αλλά δεν χρειάζεται να βάλουν τη φόρμα και όλα αυτά όσα έχουμε βάλει για τον τουρίστα που έρχεται από το εξωτερικό». Και πρόσθεσε ότι «είναι αρμοδιότητα άλλου».

Ενώ σε ερώτηση για την Κίνα απάντησε:

«Αν αποφασίσει η Κίνα να χαλαρώσει λίγο, είμαστε διατεθειμένοι να ανοίξουμε τα σύνορά μας» είπε ενώ όταν του τέθηκε η ερώτηση για τους 700.000 ανέργους που θα υπάρξουν από τον τουρισμό δεν υπήρξε καμία απάντηση για μέτρα ανακούφισης αντίθετα παραδέχθηκε ότι  δεν θα σωθεί ούτε το 15% του τουρισμού.

Και το «επιτελικό κράτος» θα κάθεται και θα κοιτάει…

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL