Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Εξωτερική πολιτική και πατριδοκαπηλία

ICON

Η προηγούμενη κυβέρνηση διαχειρίστηκε τα ελληνοτουρκικά θέματα προσπαθώντας συστηματικά να τα μετατρέπει σε ευρωτουρικικά, δηλαδή σε διαφορές ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η τωρινή κυβέρνηση δεν φαίνεται να τα έχει καταφέρει τόσο καλά στον τομέα αυτόν.

Το προσφυγικό προβάλλει ολοένα και περισσότερο ως ελληνικό και όχι ως ευρωπαϊκό πρόβλημα, από τη στιγμή που η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανέλαβε να κάνει τη βρόμικη δουλειά για λογαριασμό της υπόλοιπης Ε.Ε., πράγμα μάλιστα που υπερήφανα αναγνωρίζει.

Στο θέμα των τουρκικών διεκδικήσεων στο Αιγαίο, η Ευρώπη δείχνει να κρατάει ίσες αποστάσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, παρά το γεγονός ότι η χώρα μας είναι μέλος της Ένωσης.

Η Αγία Σοφία δεν είναι ελληνοτουρκικό θέμα, ενδιαφέρει όμως τη χώρα μας. Και η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση δεν ανέλαβε την παραμικρή πρωτοβουλία προς την Ε.Ε. προκειμένου να αποτρέψει τη μετατροπή του μνημείου σε τζαμί.

Μπουκωμένα με τα εκατομμύρια της λίστας Πέτσα, τα ΜΜΕ δεν έχουν διάθεση να συζητάνε για προδοσίες και κρεμάλες, όπως έκαναν στις Πρέσπες.

Αν η αλλαγή χρήσης της Αγίας Σοφίας είχε γίνει με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, θα είχαμε ξανά έξαλλα συλλαλητήρια, πολιτική κατακραυγή και ντελίριο μιντιακής υστερίας, όπως αυτό του 2018.

Τότε που μέσα στην Ελλάδα ο Κ. Μητσοτάκης φώναζε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πούλησε τη Μακεδονία για τις συντάξεις και στο ΕΛΚ δεσμευόταν ότι μόλις εκλεγεί πρωθυπουργός το θέμα θα τελειώσει. Όπως και έγινε.

Αυτά για να μαθαίνουν οι αδαείς. Άλλο η πατριδοκαπηλία και άλλο η εξωτερική πολιτική. Από το πρώτο η Ν.Δ. του Μητσοτάκη διαθέτει άφθονο. Στο δεύτερο είναι που δυσκολεύεται.

 

 

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διεθνής διασυρμός

Να λοιπόν που η περίφημη λίστα Πέτσα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στην πλατφόρμα του Συμβουλίου για την ελευθερία του Τύπου αναρτήθηκαν χθες όλα τα δεδομένα για το σκάνδαλο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις