Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.7°C23.6°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.3°C
4 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.0°C
6 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C21.8°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C19.1°C
0 BF 59%
Μετά τον Πέτσα και ο Συρίγος αδειάζει Βορίδη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μετά τον Πέτσα και ο Συρίγος αδειάζει Βορίδη

Τη διαφωνία του με την πρόταση Βορίδη για την μετατροπή, και μάλιστα άμεσα, του μουσείου του Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη σε μουσείο μνήμης της γενοκτονίας του Ελληνισμού, εξέφρασε μιλώντας Στο Κόκκινο ο Άγγελος Συρίγος, καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/857139445&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true

Στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη ο κ. Συρίγος εξήγησε ανταπαντώντας στις δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη, ότι δεν θα ενοχλήσει αυτό την Τουρκία, καθώς βάζει στο ράφι τον Κεμάλ Ατατούρκ. Δεν πρόκειται να ενοχληθεί η Τουρκία του Ερντογάν αν μετατρέψουμε το σπίτι του Κεμάλ σε οτιδήποτε είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας την ανάγκη λήψης αντίμετρων όχι αντιποίνων.

Ο κ. Συρίγος επισήμανε ότι θεωρεί απίθανο να αναιρεθεί ή να ανατραπεί η απόφαση του δικαστηρίου, που επικύρωσε ο Ρ.Τ. Ερντογάν, όσο ο πρόεδρος της Τουρκίας ζει, και εξήγησε πως τι θα γίνει η Αγία Σοφία, τέμενος ή ότι άλλο, είναι θέμα εσωτερικό της γειτονικής χώρας και η μόνη επίπτωση είναι αυτή με την UNESCO δηλαδή να αφαιρεθεί το μνημείο από τον κατάλογο πολιτιστικών μνημείων της.

Το επόμενο διάστημα, όπως εξήγησε, αναμένεται να ανέβουν ακόμα περισσότερο οι τόνοι στα ελληνοτουρκικά και εμείς πρέπει να τονίσουμε αυτή τη διάσταση ότι η Τουρκία φεύγει από τις αξίες της Δύσης και αρχίζει να κινείται ως εχθρός των αξιών της Δύσης.

Νωρίτερα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας είχε αδειάσει θεαματικά τον Μ. Βορίδη απαντώντας σε ερώτηση της ΑΥΓΗΣ, τονίζοντας ότι "Το θέμα της Αγίας Σοφίας είναι Παγκόσμιο και όχι ελληνοτουρκικό. Κι εμείς εργαζόμαστε όχι σε επίπεδο αντιποίνων αλλά οικουμενικής καταδίκης της τουρκικής προκλητικότητας"

Διαβάστε επίσης:

Θεαματικό άδειασμα του Πέτσα στον Βορίδη (Video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL